Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jurševska: Ģimenes jautājumi un demogrāfija ir viena no valsts prioritātēm

Labklājības ministrija (LM), tuvojoties Starptautiskajai ģimenes dienai, aicina ikvienu rūpēties par ģimenes vērtībām un novērtēt tās nozīmību, jo ģimene ir pamats ne tikai valsts attīstībai nākotnē, bet arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, informēja LM.

Labklājības ministre Ilona Jurševska (Zaļo un zemnieku savienība) norādījusi, ka ģimenes jautājumi un demogrāfija patlaban ir arī viena no valsts prioritātēm.

"Demogrāfijas labvēlīgu attīstību ietekmē ne tikai sociālo pabalstu apmēri, bet arī drošība un pārliecība par savu nākotni, pārliecība par stabilu darbavietu un adekvātu atalgojumu, par iespējām vecākiem savienot darbu ar rūpēm par bērniem, par atbalstu krīzes situācijās. Tomēr ikvienam būtu arī jāizprot un jārūpējas par to, lai ģimene sabiedrībā tiktu uztverta kā neatņemama un stabila vērtība," uzsvērusi Jurševska.

LM vēstī, ka, pilnveidojot ģimenes politiku, šogad valdība ir apstiprinājusi LM izstrādātās Ģimenes politikas pamatnostādnes 2011. līdz 2017.gadam, kas nosaka bērnu un ģimenes politikas prioritātes nākamajiem septiņiem gadiem. Pamatnostādņu īstenošanas mērķis ir veicināt valsts atbalstu ģimenēm, sekmējot to rašanos, noturīgumu un labklājību, kā arī sniegt palīdzību esošajām un topošajām ģimenēm krīzes situācijās. Būtiskākie virzieni paredzēti iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu palielināšana ģimenēm ar bērniem, bērnudārzu pieejamības nodrošināšana, mājokļu atbalsta politika, brīvpusdienu nodrošināšana 1. līdz 4.klases skolēniem, valsts atbalsts neauglības ārstēšanai, kā arī vardarbībā cietušo cilvēku rehabilitācija.

Pašlaik LM izstrādā rīcības plānu, kas paredzēs konkrētus ģimenes atbalsta pasākumus tuvākajiem trim gadiem.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija turpina nodrošināt psiholoģisko atbalstu ģimenēm krīzes situācijās, kā arī metodisko palīdzību un konsultācijas skolu, sociālo dienestu un citu iestāžu darbiniekiem, lai efektīvi risinātu ar vardarbību pret bērniem un citām krīzes situācijām saistītus gadījumus. Šī palīdzība tiek nodrošināta visā Latvijā.

Tāpat Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā darbu turpina izveidotā krīzes komanda, lai sniegtu palīdzību situācijās, kad bērnu iestādēs ir noticis negadījums, pašnāvība vai līdzīgs gadījums. Tiek nodrošināta arī psiholoģiskās palīdzības pieejamība ģimenēm krīzes situācijās visā Latvijā.

Jau vēstīts, ka Starptautisko ģimenes dienu atzīmēs svētdien, 15.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas