Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kādēļ vēlēšanās kandidē Poļiščuka un Ojārs Kalniņš?

10. Saeimas kandidātu sarakstos netrūkst cilvēku, kas kandidē pirmo reizi. _Diena _jautā mandātu tīkotājiem: kādēļ kandidējat Saeimas vēlēšanās?

Ojārs Ēriks Kalniņš, Vienotība. Pievērsties iekšpolitikai

Esmu pārstāvējis Latviju un bijis lepns par mūsu valsti. Ārpolitika kalpo katras valsts iedzīvotāju interesēm, jo sekmē investīciju, tūrisma un uzņēmēju eksporta iespējas. Bet ārpolitika ir tikai valsts iekšpolitikas turpinājums, un atgūt Latvijas labo vārdu pasaulē ir iespējams, ja mūsu politika ir godīga, tālredzīga un balstīta latviskās vērtībās. Tāpēc izlēmu tiešāk iesaistīties Latvijas iekšpolitikas veidošanā. Manuprāt, no visām politiskajām izvēlēm šoruden tikai mūsu apvienība spēj nodrošināt godīgu un prātīgu rīcību, kas atjaunos Latvijas reputāciju un stiprinās konkurētspēju.

Gaļina Poļiščuka, Par labu Latviju! Eksistenciāla izšķiršanās

Situācija valstī liek izvēlēties starp divām iespējām: aizbraukt prom vai ieņemt stingru pilsonisku pozīciju. Tas, kas notika ar Teātra observatoriju, ir nemākulīgas valsts pārvaldes sekas. Mani dziļi uztrauc valsts un iedzīvotāju nākotne, tāpēc atbalstu apvienību Par labu Latviju! un kandidēšu 10. Saeimas vēlēšanās. Neklusēšu, bet celšu gaismā valstij vitāli svarīgas problēmas. Es nevēlos, lai esam valsts ar sagrautu reputāciju: neiedomājami kredīti, 200 000 aizbraucēju, slēgtās slimnīcas, teātri, mākslas un sporta skolas, nogrieztas pensijas un mazākumtautību tiesību ierobežošana.

Aivars Birulis, ZZS. Nobriedis lēmumiem

Iesaistīties politiskajās aktivitātēs ir vērts tikai tad, kad esi nobriedis pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par tiem. Dažādā darba pieredze ļauj uzskatīt, ka esmu tam gatavs. Uzskatu, ka politikā vairāk jāpiedalās jauniem un dažādās jomās izglītotiem cilvēkiem, bet pieredzējuši politiķi var būt to mentori, jo pieredze politiskajos procesos ir svarīga. Uzskatu, ka Latvijā ir jāmaina vēlēšanu sistēma - jāsamazina partiju skaits, jo dzīvojam mazā valstī, un nākas secināt, ka saraksti ir samērā vāji un deputātu kandidāti ierakstīti, lai piepildītu partiju sarakstus.

Vineta Sprugaine, SC. Par lielāku ietekmi

Arodbiedrībā ik dienu iesaistos problēmu risināšanā, tomēr daudziem palīdzēt var, tikai rosinot pārmaiņas likumos un procesos sabiedrībā kopumā. 10. Saeimai būs lieli izaicinājumi: pasargāt pensionārus, skolotājus, mediķus, bezdarbniekus, jaunās māmiņas un citus vismazāk aizsargātos no tīkojumiem sabalansēt budžetu uz viņu rēķina. Jāsamazina nodokļi darba devējiem, jo bez jaunām darbvietām, kā arī bez ēnu ekonomikas izskaušanas valsts neatkopsies. Jāpalielina arodbiedrību loma un ietekme, kas pasaulē ir darbaļaužu labklājības garants, bet Latvijā tiek uztverts kā interešu klubs bez reālas varas.

Jenss Zvirgzdgrauds, VL-TB/LNNK. Reabilitēt Saeimu

Vēlos mainīt sabiedrības attieksmi pret Saeimu kā institūciju, pierādīt, ka tā var kompetenti un konstruktīvi strādāt komandā, sniedzot valstij izeju no krīzes saskaņā ar latviešu tautas nacionālajām interesēm un visstingrākajiem ētikas principiem. Es vēlētos dot savu ieguldījumu ES jautājumu risināšanā - stingra Latvijas pozīcijas analīze un uzraudzība ES sarunās, struktūrfondu labāks izlietojums ražīguma un konkurētspējas celšanai, taisnīgi lauksaimniecības maksājumi Latvijai. Vēlos strādāt pie ekonomikas atdzīvināšanas zemgaļu un sēļu zemēs, lai attīstītos šis reģions, lai latviešiem nebūtu jāpamet savs stūrītis zemes.

Margarita Lastovska, Atbildība. Personalizēts piegājiens

Manā dzīvē ir pienācis brīdis, kad es gatavojos kļūt par māmiņu. Tas ir licis pārdomāt ļoti daudzas lietas. Arī savu personīgo atbildību par to, kas notiek mūsu valstī. Es izvēlējos kandidēt šajās vēlēšanās, jo domāju, ka tādā veidā varēšu personīgi ietekmēt politisku lēmumu pieņemšanu.

Mans ideāls ir Zviedrija. Tādēļ vēlos arī Latvijā panākt situāciju, ka politiskie lēmumi ir sociāldemokrātiski. Tas nozīmē - tuvi un saprotami tautai, nevis atsevišķu politiķu vai viņu grupu interesēm. To realizēt pa spēkam būs tikai jauniem politiķiem, kuri saprot tautas problēmas un vajadzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas