Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kādreizējais enerģētikas politikas kūrētājs tagad strādā regulatorā

Kopš šī gada janvāra Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Enerģētikas departamenta direktora vietnieka amatā strādā bijušais Ekonomikas ministrijas (EM) Enerģētikas departamenta direktors Uģis Sarma, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja SPRK sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane.

Reihmane stāsta, ka 2009.gada novembrī SPRK izsludināja konkursu uz vakanto Enerģētikas departamenta direktora vietnieka amatu, kam pieteicās desmit pretendenti. Konkursā izraudzīts Sarma, kurš darbu amatā uzsāka šī gada janvārī.

Sarmas pienākumos galvenokārt ir siltumenerģijas un koģenerācijas jautājumi, viņa alga ir 1347 lati pirms nodokļu nomaksas, kas atbilstot viņa amatpersonas pakāpei vienotajā atalgojuma sistēmā.

U. Sarma EM ienāca 2001. gada rudenī, kad ekonomikas ministrs bija Aigars Kalvītis (TP) . Kopš tā laika U. Sarma bijis atbildīgs par enerģētikas nozares politikas īstenošanu. Piektdien žurnāla Lietišķā Diena aptaujātie eksperti rakstā par Latvijas enerģētikas politiku pauž, ka zaļās enerģijas būtību Latvija degradē beznosacījumu valsts atbalsts, ļaujot triumfēt fosilās enerģijas un monopolu aizstāvjiem.

Attiecības ar ministru U. Sarmam kļuva saspīlētas, kad tā krēslā iesēdās Artis Kampars (JL). Pērn februāra beigās Godmaņa valdība pieņēma noteikumus par zaļo enerģiju, kas nodrošina dāsnu valsts atbalstu. Enerģētikas ekspertu vērtējumā tas bijis pārspīlēts un nesamērīgs, arīdzan uz vēja enerģiju un mazajām hidroelektrostacijām. "Ar Sarmas kunga darbu daudz kas nav kārtībā" un "šāda veida darbošanās viņam, visticamāk, nepalīdzēs saglabāt savu posteni", otrdien intervijā laikrakstam Dienas Bizness norādījis A.Kampars. Sarma gan ministrijā palika līdz augustam, bet pēc laika uzsāka darbu Satiksmes ministrijā, ko gan gada beigās pārtrauca.

Ienākumu deklarācija liecina, ka 2009. gadā viņš no EM kopumā atalgojumā saņēma aptuveni 17 000 latu, bet Satiksmes ministrijā - gandrīz četrus tūkstošus. Vēl U. Sarma līdz oktobrim bija Rīgas Siltums valdē, kas 2009. gadā nodrošināja aptuveni 4 800 latu ienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas