Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kādus ceļavārdus gadumijā teikuši premjeri?

Vecgada vakarā Latvijas TV skatītājus tradicionāli gaida divas svētku uzrunas - stundas ceturksni pirms Jaunā gada uzrunu teiks premjers Valdis Dombrovskis (JL), kurš runās desmit minūtes, bet pirms gadu mijas runās Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne avīzei Diena nosauca galvenās tēmas par ko runās V.Dombrovskis - premjers novērtēs šā gada izaicinājumus kontekstā ar iepriekšējo gadu politikas ietekmi uz krīzi, kā arī sniegs novērtējumu, kāpēc Latvijā krīze ir tik dziļa. Plānots izklāstīt redzējumu par iespējām, ko dod krīze, atbildot uz jautājumu, kā Latvijā jāveido konkurētspējīga ekonomika. Premjers arī pievērsīsies nodokļu maksāšanas un iekasēšanas jautājumiem, raksturos ekonomikas stabilizācijas pirmās pazīmes, kā arī pievērsīsies jautājumam par sociālā dialoga nozīmi valdības darbā. V.Dombrovskis iecerējis arī uzsvērt, ka nākamais gads būs izšķirošs valsts ekonomikā un politikā saistībā ar Saeimas vēlēšanām, kā arī atcerēties 20.gadskārtu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Laikraksts Diena piedāvā arī atcerēties, ko Vecā gada vakara uzrunās sacīja iepriekšējie premjeri:

1996.gadā iedzīvotājus uzrunāja premjers Andris Šķēle (TP):

"Vai ir daudz to, kas pa naktīm mācās angļu valodu, vai ir daudz to, kas notīra sniegu savas mājas priekšā - nē, daudz ir to, kas nevīžo zobus iztīrīt, daudz ir to, kas nevar savas bikses izmazgāt, kur nu vēl izgludināt, daudz ir to, kas angļu valodai atmet ar roku, tad, kad pēc mēneša, kā par brīnumu, vēl nespēj brīvi runāt. Cienījamie Latvijas ļaudis - tā nebūs. Tā vairs nebūs."

2003.gadā premjers bija Einars Repše (JL):

"Pat, ja mēs tūlīt sasniegtu Itālijas saimniecisko līmeni, dzimstības problēmu tas neatrisinās. Te vajadzīgs arī kas cits - miers un klusums, harmonija un lauku gaiss, nesteidzīga un laimīga dzīve, putnu dziesmas no rītiem aiz loga."

2005.gadā iedzīvotājus ar Jaunā gada iestāšanos sveica premjers Aigars Kalvītis (TP):

"Mīļie tautieši, ja netiks sadarītas kādas muļķības, tad mums priekšā ir septiņi bagāti gadi. Treknie gadi, ja atceras stāstu par Jāzepu."

2008.gadā uzrunu sacīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC):

"Kad Antarktīdā ir sniegavētra, pingvīni to pārziemo, saspiežoties ar mugurām kopā, vienā lielā aplī. Ja kāds noklīst, viņi to atgriež atpakaļ. Turpmākajos divos gados Latvijas ekonomikā būs šāda sniegavētra, un tādas cilvēciskās īpašības kā uzticība, izpalīdzība, līdzcietība un labestība, būs svarīgākas nekā jebkad."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas