Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kaimiņš pārliecināts, ka balsojumā par valdību KPV LV frakcija būs vienota

Kad būs izveidota jaunā valdība, to atbalstīs vai nu visi KPV LV deputāti vai neviens, izriet no KPV LV līdzpriekšsēdētāja un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa paustā sociālajā tīklā Twitter.

Kaimiņš noraidījis publiski izskanējušos minējumus, ka gadījumā, ja valdību veidotu Jaunās Vienotības (JV) politiķis Krišjānis Kariņš, tad tā, iespējams, varētu rēķināties arī ar kādām KPV LV balsīm. "Nebūs "kādām". Visas. Vai neviena," tviterī solījis Kaimiņš.

KPV LV līdzpriekšsēdētājs arī paudis skepsi par to, ka jaunās koalīcijas kodols sākotnēji varētu tikt veidots vien no partijām, kurām kopā ir 50 Saeimas deputātu balsis, jo iepriekš izskanējušajos variantos valdības izveidei neesot pieticis pat ar 53 deputātu atbalstu.

Kaimiņš pēdējās dienās visai skopi sniedzis plašsaziņas līdzekļiem komentārus par valdības veidošanas aktualitātēm, taču tviterī viņš norādījis, ka nekur nav pazudis, tikai vēro notikumus, tos nekomentējot.

Kā ziņots, neraugoties uz JV oficiālo nostāju, ticamākais kandidāts Ministru prezidenta amatam, kas varētu gūt arī vismaz neliela vairākuma atbalstu, pagaidām ir Kariņš.

Vairākas partijas sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paudušas, ka varētu izvērtēt Kariņa kandidatūru. Prezidents esot vaicājis arī par bezpartejisku premjera kandidatūru, tomēr partiju vairākums šādu ideju neatbalsta.

Neoficiāli ticis pausts, ka koalīcijas kodolu sākotnēji varētu veidot partiju apvienība Attīstībai/Par! (A/P!), Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī JV. Šīm partijām parlamentā ir 50 balsu. Atkarībā no tālākām sarunām un arī JKP "sarkanajām līnijām" pret Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), varētu būt runa arī par ZZS iesaisti un kādām KPV LV balsīm.

Pagaidām neesot vienošanās par atbildības jomu sadalījumu topošajā valdībā. Izskanējis, ka no JV tiekot saņemti pretrunīgi signāli par to, cik reāla būtu Kariņa kandidatūra premjera amatam.

Jau vēstīts, ka pirmdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka atsauks pirms divām nedēļām nominētā Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru premjera postenim. Gobzems nespēja sastādīt Ministru kabinetu viņam dotajā laika posmā, kuru caurvija ne tikai publiska savstarpējās nepatikas demonstrēšana JKP un ZZS starpā un KPV LV un Attīstībai/Par! starpā, kā arī jautājums par Gobzema iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Vēl pirms Gobzema valdību izveidot tika aicināts JKP līderis Jānis Bordāns, bet arī viņa centieni beidzās ar fiasko. 

A/P! kandidāts Artis Pabriks pats paziņoja, ka vairs nepretendē uz premjera amatu, un arī partija kopumā neuzstās, ka nākamajam premjeram jābūt no šī politiskā spēka rindām.

Top komentāri

vasja
v
Kaimiņš par varēm cenšas palikt opzīcijā lai nekļūtu par politisko līķi. kā opozicionārs atkal varēs spēlēt(laist muļķi) galveno lomu kaislīgās runās it kā kaut ko atmaskot nosodīt utt bet neko jēdzīgu nepaveicot ... ou! un video,video priekš alķīšiem-kotlešu rijējiem(Gobzema apzīmējums) kuri tos skatoties spiedz,čurā apenēs no sajūsmas cerībā ka fīrers ja ne gluži visus apšaus tad ķurķī sabāzīs noteikti bet fīreriņš smīn jo jamajam tā ir labi
Līna
L
Eij nu notic. Savulaik tas pats Kaimiņš ar pārliecību teica, ka KPV.LV bez problēmām izveidos valdību. Tomēr realitāte izrādījās cita. Varbūt tagad kādam biedram arī būs atvērušās acis
Kas tad ir KAPI LV frakcija?
K
Kaimīžs pats, Govzemis, Zaķatīstavs, Ciklops un Burbuļmāte. Pārējie - plebeji un bandinieki, kuru domas un viedokļi frakcijai pie vienas vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas