Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kaktiņš: lai priekšvēlēšanu laikā pārspētu Šleseru, jābūt vēl lielākam Šleseram

Gatavojoties Rīgas domes vēlēšanām, partija Jaunais laiks (JL) par savu mēra kandidātu izvirzījusi Edgaru Jaunupu, kurš atbildis kritērijam par "jaunām sejām". Viņš ir viens no partijas dibinātājiem, bijis Saeimas deputāts, pašlaik ir Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs. Diena.lv lūdz ekspertus novērtēt JL lēmumu.

Ivars Ījabs, politologs:

"Skaidrs, ka Jaunups nav tik pazīstams kā citu partiju kandidāti - Kristovskis un Ušakovs, nemaz nerunājot par absolūti ģeniālo Šleseru. Tas nozīmē, ka turpmākajos mēnešos viņam vajadzētu pamatīgi iespringt un padarīt sevi atkal par jēdzienu sabiedrības apziņā. Taču, salīdzinot ar iepriekšējo Jaunā laika kandidātu Aksenoku, ir skaidrs, ka viņš ir cita līmeņa politiķis, daudzreiz cienījamāka kandidatūra. Jaunups kādu laiku darbojies kuluāros, tāpēc viņam nav tādas atpazīstamības, kā citiem kandidātiem. Viņam varētu nebūt tik daudz naudas kā Šleseram vai Ušakovam. Bet tīri objektīvi - tas nav nekas neiespējams. Jaunups varētu kandidēt un diezgan nopietni JL pārstāvēt RD, bet vai mēra amatā- tas ir jūtīgs jautājums."

Arnis Kaktiņš, SKDS direktors, sociologs

"Rīgas Domes vēlēšanu kontekstu šobrīd nosaka Šlesers. Viņš ar savu spilgto uznācienu ir definējis spēles laukumu, kurā sacentīsies mēra amata kandidāti. Ja partijas to pieņem, tad skaidrs, ka viņiem kampaņa ir jāskata caur prizmu - cik sekmīgi mūsu kandidāts spēs noteiktajos formātos cīnītes ar Šleseru. Man ir diezgan grūti iedomāties kādi varētu būt tie mehānismi ar kādiem citu partiju kandidāti varētu šo priekšvēlēšanu kampaņu iebīdīt radikāli citā gultnē. Vismaz man ir sajūta, ka, ja izmanto Šlesera paņēmienus, tad grūti iedomāties, ka Jaunups varētu viņu pārspēt. Citiem vārdiem - lai pārspētu Šleseru, ir jābūt vēl lielākam Šleseram."

Jānis Ikstens, politogs

"Aināram Šleseram un viņa partijai vispirms ir jāatrisina jautājums par 5% robežas pārvarēšanu, lai nonāktu Rīgas domē, savukārt JL šādu problēmu nav. Jautājums drīzāk ir par to, kā veidosies spēku samērs jaunajā domē, vai tā spēs vienoties."

Mairita Solima, Vecrīgas biedrības valdes locekle

"Lai kāds kļūtu par Rīgas mēru, viņam vajag tikt ievēlētam. Tas būs atkarīgs no vēlētāju pārliecības. Par Edgara Jaunupa kandidatūru man vēl nav viedokļa. Man gribas ticēt, ka partijas, izvirzot kandidātus, zina, ko dara. Es domāju, ka Rīgas mērs ir ārkārtīgi atbildīgs amats, kurā tiešām ir jābūt ar saimnieka tvērienu, saimnieka redzējumu un tajā pašā laikā pilsētu ļoti mīlošam. Es novēlētu katram cilvēkam, nevis nākt klajā ar paziņojumu "Es būšu!", bet gan "Es darīšu!", tas katrā ziņā būtu cits arguments."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

JL Rīgas mēra kandidāts - Edgars Jaunups

Eksperti: Šlesera "buldozera" taktika varētu iedarboties uz vēlētājiem

TSP Rīgas mēram virza Ušakovu, gatavojas darbam valdībā

"Jaunais centrs" Rīgas mēra amatam izvirza Dolgopolovu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas