Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kalniņa-Lukaševica: ZRP un Vienotībai atšķiras viedokļi par FKTK vadītāja izvēles procedūru, bet koalīcija ir stabila

Zatlera reformu partijai (ZRP) un Vienotībai ir atšķirīgi viedokļi par dažādu politikas aktuālo dienaskārtības jautājumu nozīmību, tostarp par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja izvēles procedūru, taču koalīcija ir stabila un valdība strādā, sacīja Saeimas deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica (ZRP).

Kā ziņots, vēl trešdien Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis tika apgalvojis, ka jautājuma par FKTK vadītāju skatīšana uz nedēļu tiks atlikta, jo koalīcijas partneru starpā vēl nebija pilnīgas vienprātības, tomēr jau šodien šis jautājums nonāca Saeimas darba kārtībā un aizklātā balsojumā par FKTK vadītāju tika iecelts Kristaps Zakulis.

Deputāte skaidroja, ka ZRP svarīgi bija nodrošināt demokrātisku lēmuma pieņemšanas procedūru frakcijas iekšienē, lai panāktu vienprātību par Zakuļa kandidatūru. Tam bija vajadzīga vēl kāda debašu stunda, kas bija ieplānota nākamnedēļ frakcijas sēdē. Savukārt Vienotībai svarīgāka šķitusi FKTK vadītāja ātrāka apstiprināšana.

Zaķis trešdienas vakara sarunā ar Kalniņu-Lukaševicu un ZRP frakcijas priekšsēdētāju Vjačeslavu Dombrovski pats esot ierosinājis jautājumu atlikt uz nākamo nedēļu, piebilda deputāte.

Par ZRP tālāko rīcība šajos apstākļos notiks apspriede frakcijā. Kalniņu-Lukaševica pieļāva iespēju, ka šis jautājums varētu tikt pārrunāts koalīcijas sēdē.

Politiķe noliedza, ka šajā situācijā pie vainas būtu frakcijas menedžmenta problēmas. Jautāta, vai ZRP trešdienas vietā nevarēja norunāt tikšanos ar Zakuli otrdienā vai pirmdienā, viņa skaidroja, ka trešdien bija ieplānota frakcijas sēde un nebija indikāciju, ka FKTK vadītāja jautājums būs jāizlemj tik steidzami. Kalniņa-Lukaševica piebilda, ka svarīgākais esot kvalitatīva lēmuma pieņemšana.

Deputāte uzsvēra, ka ceturtdien jautājumu par FKTK vadītāja ievēlēšanu Saeimas darba kārtībā iekļāva un Zakuli par vadītāju ievēlēja Saeimas vairākums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas