Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kalnmeiers pārliecina Juridisko komisiju

Saeimas Juridiskā komisija aizklātā balsojumā atbalstīja Ērika Kalnmeiera apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā un lūgs Saeimas prezidiju lēmuma projektu iekļaut nākamās Saeimas sēdes darba kārtībā.

Aizklātā balsojumā par Ē.Kalnmeieru balsoja septiņi deputāti, pret bija viens un atturējās divi deputāti.

Ē.Kalnmeiers sēdē uzsvēra – ja viņu apstiprinās amatā, viņš neplāno veikt prokuratūras reorganizciju, taču uzskata, ka īpaša uzmanība jāvelta prokuroru apmācībai.

«Pašlaik nevar būt par reorganizāciju, katra reorganizācija ir maza revolūcija. Pat domas nevar būt par to,» teica Ē.Kalnmeiers.

Ē.Kalnmeiers šo piedāvājumu ir pieņēmis, jo uzskata, ka ģenerālprokuroram ir jānāk no prokuratūras. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, šāds piedāvājums ir izteikts arī Arvīdam Kalniņam, bet viņš «to ne pārāk vēlējās».

Uz jautājumu, vai viņš varētu bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim piedāvāt strādāt prokuratūrā, Ē.Kalnmeiers atbildēja, ka virsprokuroru līmenī nav nevienas brīvas vietas, bet tās vakances, ko varētu piedāvāt, J.Maizītis nav pieņēmis. «Taču šādai sarunai es esmu atvērts,» teica Ē.Kalnmeiers.

Viņš arī atzina, ka likumā nav paredzētas nekādas garantijas ne ģenerālprokuroram, ne virsprokuroriem pēc piecu gadu pilnvaru termiņa beigām.

Augstākās tiesas priekšssēdētājs Ivars Bičkovičs komisijas sēdē uzsvēra, ka ir pilnīgi pārliecināts par kandidātu, «kurš ir tā vērts – zinošs, profesionāls cilvēks, nācis no prokuratūras».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Neesmu prece, nepārdodos.

Intervija ar Ēriku Kalnmeieru portālā politika.lv


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas