Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kalnmeiers: Svaigi pārlietas asinis tomēr uzlabo organisma asinsriti

«Svaigi pārlietas asinis tomēr uzlabo organisma asinsriti,» par pirmdien Saeimā iecerēto balsojumu, lai amatā apstiprinātu jauno ģenerālprokuroru, teic šā amata vienīgais kandidāts Ēriks Kalnmeiers.

Intervijā Latvijas Avīzei viņš arī atzīst, ka bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis ar savām juridiskajām zināšanām, pieredzi, spēju un vēlēšanos strādāt «būtu ļoti noderīgs Latvijas valstij, tomēr prokuratūras sistēmā nav vakantu vietu, kas būtu atbilstošas viņa kvalifikācijai».

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Ē.Kalnmeiers, avīzes tincināts, kādas vadlīnijas viņam būs prokuratūras turpmākajā darbā, jo J.Maizītis savulaik laikrakstam atzinis – viņam tās būs tā sauktās Aivara Lemberga un digitālās TV lietu izmeklēšana -, teic, ka iestādes vadlīnija nevar būt kāda konkrēta lieta.

Ē.Kalnmeiers saka, ka prokuratūras attieksmei pret katru jābūt likumīgai un taisnīgai. «Piekrītu, ka dažu personu vainas pierādīšanai nepieciešami daudz lielāki prokuratūras resursi – tas ir darba organizācijas jautājums –, tomēr prokuratūrai nevajadzētu pārtērēt savus resursus kādu personu kriminālvajāšanai, pamatojoties tikai uz šīs personas iespējamo statusu sabiedrībā. Resursu sadalīšanai pirmām kārtām būtu jābūt samērīgai ar izdarītā nozieguma smagumu un radītajām sekām,» saka prokurors.

Savukārt uz jautājumu par bēdīgi slaveno 1.jūlija gājienu, ko Rīgas dome bija aizliegusi, bet Administratīvā tiesa atzinusi, ka domes lēmums bijis nelikumīgs, Ē.Kalnmeiers norāda: «Ja tiesa ir atcēlusi aizliegumu šādu gājienu rīkot, citas valsts institūcijas tiesas lēmumu nevar ignorēt. Galu galā – ja cilvēki grib nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā to var liegt? Viss atkarīgs no formas, kā to izpilda.»

Prokurors arī sīkāk skaidro, kāpēc tiesa varēja atļaut šo pretrunīgo gājienu, par ko satraukumu cēla politiķi – acīmredzot «gājiena pieteikumā bijis norādīts vien tas, ka cilvēki grib nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa», un ar šādu pieteikumu tiesai nebija iemesla, kā to vēlējās dome, liegt cilvēkiem izpausties. «Ja pasākumā patiešām tiek slavināts nacisms, izmantota aizliegta simbolika, tad par to ir jāatbild likumā paredzētā kārtībā,» norāda Ē.Kalnmeiers.

Viņš spriež, ka Rīgas domes aizliegumu administratīvajai tiesai bijis pamats vērtēt kā nepamatotu un nelikumīgu. «Un tiesas lēmums, kas atcēlis Rīgas domes aizliegumu gājiena rīkošanai, ir izpildāms un nav liekami nekādi šķēršļi pasākuma norisei, ja tas notiek atbilstoši likumam. Patīk tas kādam vai ne,» rezumē prokurors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas