Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kalvīša rīkojums, ar kuru tika atlaists Knoks, prettiesisks

Administratīvā apgabaltiesa ir atzinusi par prettiesisku 2006.gada 13.jūlija toreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rīkojumu, ar kuru toreizējam Valsts Civildienesta pārvaldes (VCP) ierēdnim Mārim Knokam tika piemērots disciplinārsods -  atlaišana no amata.

Apgabaltiesa atzinusi par prettiesisku A.Kalvīša rīkojumu, taču bez izskatīšanas atstājusi M.Knoka lūgumu piedzīt no Valsts kancelejas Ls 28,4 tūkst. zaudējumus, septiņus tūkstošu latu par personisko kaitējumu un piecus tūkstošus latu par viņam nodarīto morālo kaitējumu, jo viņš nav ievērojis lietas ārpustiesas izskatīšanas kārtību.

Apgabaltiesas spriedumu līdz 26.maijam iespējams apstrīdēt kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senātā.

Jāatgādina, ka 2006.gadā tika ierosināta disciplinārlieta pret M.Knoku un toreizējo VCP priekšnieku Māri Jaunozolu. Viņiem tika pārmesta prettiesisku uzdevumu došana procesuālās darbības kriminālprocesā, kuras saistītas ar drošības līdzekļa noteikšanu toreizējai VID amatpersonai Edgaram Ceram.

Toreiz disciplinārlietas izmeklēšanas komisija konstatēja, ka viņi abi prettiesīgi iejaukušies kriminālprocesā, un toreizējais premjers A.Kalvītis M.Jaunozolam piemēroja sodu – pazemināšana amatā uz trim gadiem, bet M.Knokam tika piemērots disciplinārsods – atlaišana.

Knoks un Jaunozols premjera noteiktajiem sodiem nepiekrita un tos apstrīdēja tiesā. Gan pirmās instances tiesa, gan apelācijas instancē Administratīvā apgabaltiesa abu pieteicēju iesniegtās sūdzības noraidīja, atzīstot noteiktos disciplinārsodus par pamatotiem. Spriedumi tika apstrīdēti Augstākās tiesas (AT) Senātā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas