Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kam domāti Brāļu kapi?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
annamarija
a
Zini, mašinu apkope ir mašīnu apkope. Neba nu kāds pa garāžām klaigāja: vedīsim židus šaut. Zinu, ka vienā dienā arī policija saņēma rīkojumu agri no rīta ierasties noteiktā vietā un tikai tur noskaidrojās, ka būs jākonvojē žīdi. Kāpēc, to neviens nezināja. Pārvieto un viss! Varbūt apgalvosi, ka arī darbs kārtības policijā jāuzskata par noziegumu? Vai arī šodienas ierindas policistus, kas gādā par kārtību, laikiem mainoties, būtu jāapsūdz noziegumā? Turklāt boļševiku propaganda apgalvo, ka nelaimīgos kājām dzina uz Salaspili un Rumbulu. Katrā ziņā H.C. pie stūres nesēdēja. Un Mirjamas dzīvības izglābšana, riskējot ar savējo, protams, ir fakts, par kuru "apsūdzētāji" nepiemin... Sakārto savu domāšanu!
lauķe
l
Latvijas brīvības cīnītājam Cukuram ir jāatdusas Brāļu kapos un tur Rīgā valdošajiem okupantu pēctečiem un viņa līdzstabulētājiem no "bāleliņu" vidus nav un nebūs nekādas teikšanas! Visdziļākā cieņa R.Klimovičam!
Igors
I
Varbūt labāk paliksim pie tā , ka Brāļu kapos guldīti tie , kas krituši brīvības cīņās tajās liktenīgajās dienās - galu galā viņi nevarēja paredzēt , kā izveidosies latviešu liktenis vēlāk. Kurš skries līdzi krieviem , kurš vāciešiem - katram savs liktenis , katram sava atdusas vieta.
Bulciņa
B
Kādēļ šī lieta nevar tikt nodota tiesai? Dzīvojam tiesiskā valstī vai jau ir iestājies Urbanoviča "bifšteks"
bud
b
Vai Jus Klimovicha kungs stradatu par shoferi armijas vieniba,kura nodarbojas ar civiliedzivotaju aresteshanu un likvideshanu(pie tam par to sanjemot naudas atlidzibu)? Vai ar mierigu sirdi vestu savus priekshniekus uz cilveku iznicinashanas vietam,gaiditu,kamer "darbs" ir padarits? Vai Jusu dvesele un sirdsapzinja to mierigi pieljautu? Un nestastiet te ka kara,ka jau kara. Daudzi latvieshi nesadarbojas ar okupacijas varu.Ne vienu no tam. Ar savu viedokli Jus ta pat attaisnojat tadus sarkanos skepkavas ka Kononovs. Viens domu gajiens-slepkavas,tikai cits formas terps.
Sprancis
S
... visa vaina taa , ka Cukurs ir ciiniijies pret boļševismu , jo tiem kam Kononovs , sarkanais partizaans , mieriigo iedziivotaaju slepkavnieks ir varionis , otrs vienmeer buus ienaidnieks , un kameer Riigas raatee seedees ssarkano slepkavnieku heroizeetaajs , Latvijas valsts briiviibas ciiniitaajam vieta Braaļu kapos neatradiisies , jo tur jau saguldiiti arii komoonistu funkcionaari , kuri diemžeel guldiiti nelikumiigi šajos kapos , šie kapi ir jaatbriivo no sarkano guusta, tad arii Cukuru varees apbediit vietaa kura viņam tiešaam pienaakas.
Elizabete
E
Vilis Lācis parakstīja izsūtāmo sarakstus, bet viņam liels piemineklis uzcelts vietā, kur acīmredzot no Brāļu kapiem aleja gāja uz J.Čakstes pieminekli. Savukārt aleja šķērsvirzienā aizrakta ar krievu armijnieku kapiņiem no kuriem daudzi jau gadu desmitiem nav apkopti. Ja jau kādam gribas kapos par kaut ko cīnities, tad ar šo vietu vajag sākt.
cony
c
Tieša ,kriminālā,noziedzīga lieta nav pierādīta,kaut gan es atceros 20.gadusimteņa vidū Krievu,Izraēlas,Amerikas attiecīgie dienesti atrada visus un tiesāja,tur pat nozieguma adatu nevarēja noslēpt siena kaudzē.Skaidrs,ka savu dzīvību un izdzīvošanas dēļ ir strādājis par transporta daļas vadītāju Vācu drošības dienestā SD,bet vai par to viņu bez pierādījumiem un tiesas ar nāvi,slepeni noslepkavojot sodījusi Mossad,teroristiska izlūkotāju organizācija ir attaisnojami,tos pašus vajadzētu saukt pie dziļa nosodījuma.Protams,par brīvības cīņām,par ļoti radošu,enerģisku,varonīgu dzīvi un par bez pierādījumiem un tiesas netaisnīgu nobendēšanu viņam pienākās ar godu vieta Latvijas brīvības cīnītāju brāļu kapos,viņa pelnu urnu pārapbēdīt brāļu kapu smiltājā.
xxx
x
Pilnīgi skaidrs, ka tie nu gan nav domāti okupantiem.
Barons Manteifels
B
Jā. Skatos un brīnos. Brīvības cīņu laikā neviens nelasīja Likumus, paragrāfus, normatīvus. Vienkārši - gāja! Ja 90+ gados Latvijas valsts ir spērusi soli uz priekšu, ierobežojošu faktoru vispār nevajadzētu būt. Taču - Likumi, reglamenti, spriedumi, muļķības, notas... Vai kāds likums jau reglamentē organisma asinsriti? Vai arī 20 gados patriotisms ir sakrustojies ar hameleonismu un politkorektumu, aizmirstot lietu jēgu. Faktiski - mūs - 1990. gada Latvijas iedzīvotājus ir pilnībā nodevuši visi tā laika deputāti, kas balsoja par 4.05. dokumentu un gadu vēlāk to pašu veica arī augustā. Vai mums tagad TAS ir jāaizmirst? 80. gadu beigās sāka un joprojām kritizē Padomju konjunktūristiku. Nez, ar ko Neatkarīgās Latvijas visiem-pielīdēji ir labāki....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas