Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kampars koalīcijai piedāvās savu variantu dzīvojamās platības nodokļa ieviešanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
>>Clash 21.09.2009 15:00
&
Perfekti pateikts
J.Biotops
J
Varbūt labāk ar saprātu draudzēties? Skaidrībai piemērs – man nāktos maksāt NĪN no diviem īpašumiem, kopumā ap 240 kvadrātrūtiņu. Ja „ņems vērā, cik cilvēku īpašumā dzīvo”, no manis nedabūs ne santīma. No „plaknā nodokļa” noplēsīs krietni, bet, manuprāt, taisnīgi, tāpēc stāvēšu klusu.
Paldies TP par rūpēm
P
TP liekulība ir neizmērojama - nevēlēšanos maksāt par savām piesavinātajām platībām attaisno ar rūpēm par mums, nabaga tautu. Nu, kādam muļķim jābūt, lai to nesaprastu??!
x
x
Pilnībā piekrītu Kampara kungam, vienīgi jāņem vērā arī, cik cilvēku īpašumā dzīvo
x
x
Zigam laikam lieli īpašumi vai spekulants, ka tā satraucies
Malacis Kampara kungs!
M
Nī nodokli vajag noteikti, jo tas būtu viens no vistaisnīgākajiem nodokļiem, ja vien tiktu noteikts adekvāti - maksā tie, kam ir lieli, "virsnormas" īpašumi, bet nemaksā neko (vai maksā simboliski) par savu vienīgo dzīvojamo platību. Vai tiešām tie, kas te brēc pret šo nodokli nesaprot, ka tā neieviešana ir tikai lielo īpašnieku un NĪ spekulantu interesēs?! Neieviesīs šo nodokli, kuru BEIDZOT būs spiesti maksāt arī bagātie, ieviesīs ko citu, kas atkal vissāpīgāk skars pašus nabadzīgākos, jo nauda būs vajadzīga tik un tā. Manuprāt, vislabākais variants būtu neaplikt ne ar kādu nodokli (pagaidām) īpašumus līdz 100 m2 (vai 20 m2 uz cilvēku), bet tālāk - progresīvo. Saskaņā ar TP nostāju, nodokļu slogs tautai tad netiktu palielināts, bet savu ieguldījumu budžetā beidzot dotu arī tie ar pārmērīgi saraustajiem īpašumiem, kā tas ir visās normālās valstīs, kur nodokļi par luksus īpašumiem ir tik augsti, ka pat multimiljonāriem nereti nākas no tiem atteikties. Vienīgi mūsu valstī var dzīvot pilīs un nemaksāt par to neko, visur izbraucot uz pensionāru, vājo, slimo un bērnu pleciem. Tā ka, lūdzu, Kampara kungs, cīnieties, lai ieviestu šo nodokli, bet - lai tas būtu nodoklis par luksus NĪ. Tas būs pirmais solis ceļā uz sociālo taisnīgumu.
J.Biotops
J
Vienīgais līdz šim dzirdētais pieņemamais nodokļa veids ir – 0,2 procenti no KADASTRĀLĀS vērtības. Ja tā noteikta puslīdz prātīgi, nabagi necietīs, biezie maksās. Ja tā nejēdzīga, visādas pielabošanas tikai pasliktinās stāvokli. Pārējais paver ceļu visneiedomājamākām blēdībām, kurās daudz prasmīgāki izrādīsies... nu ja, tie paši zināmie. A tauta varēs laimē diet, jo jutīsies taisnību dabūjusi.
Ilze
I
Ārprāta populisms un dekonstruktīvisms!!! Kāpēc Kamparam kaut kas jāgatavo, ja līdzīgs priekšlikums pirms mēneša koalīcijā jau iesniegts no PS un tiem pašiem tēvzemniekiem. Tak sāciet beidzot runāt savā starpā, jaunlaicēni! Komunicējiet ar koalīcijas partneriem, nevis piepūstiem vaigiem pārvariet pašu radītās grūtības.
un
u
Ja no kv.metriem, tad maksās vienādi bagāto villu un vecu lauku māju īpašnieki. Vai nevar izomāt ko jēdzīgāku, atkarīgu no mājas vai dzīvokļa kadastra vērtības?
zigis
z
Uzreiz jau vajadzeja virzit progresivo NIN nevis tracinat tautu ar nodokli visiem vienadu,kaut ari zemaku!Jamaksa bagatajiem,lai kaut cik godigi butu.Ari progressivo nodokli obligati vajag-tikai ne jau no 500 Ls.Nav japiedava absurdi varianti,lai izgaztu nepieciesamu nodokli.!
Piekrītu Kamparam.
P
Kampara piedāvājums ir ideāls.
Paija
P
Tā jau nav ekonomikas attīstība - jaunu nodokļu uzlikšana no postā novestiem cilvēkiem.
nuja
n
100m2 NAV liela māja.It īpaši,ja pieskaita palīgtelpas.Atraduši buržujus,ko slaukt. Piekrītu hmz.
hmz
h
nodokli vajag - krizes laika vajag ieviest tikai lielajam platibam un tad kad mes saksim iziet no krizes pacelt lielajam platibam un ieviest ari mazajam platibam nodokli ar pazeminatu likmi. Lielas platibas butu: 1) mājām virs 200 m2, 2) dzīvokliem virs 100 m2, 3) visiem neapdzivotiem dzivokliem un majam butu jaieviesh ari tagad, bet butu zemaka likme. Riga ja pastaiga pa centru - ir kaudze ar veselam majam, kuras stav tukshas, bet mums te cilveki stav rindas vai ari nevar atlauties jo tirgotaji censhas turet cenu augstu. Ja shadu nodokli ieviestu, domāju, šādi dzīvokļi samazinātos būtiskāk un cenas arī nokristos lidz pienemamam - vismaz nebutu tads variants, ka citas valstis pa to pashu naudu kur piedava pirkt dzivokli riga centra var nopirkt maju pie pashas vidusjuras.
->Lellei
-
Laiks pastalai un gunčam sākt maksāt nodokļus! Pietiek tautai tos kretīnus barot! ------------------------------------------------ Pulk a izdevīgāk taču ir dot stipendijas :)).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas