Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kampars: mazākiem auto jānosaka mazāks dienesta auto nodoklis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skeptiķis
s
kaa buus ar biznesmeņu beernu mašiiniiteem? vienkaaršo lautiņu beerniem mammas ar vairs nevarees mašiiniites sagaadaat la miiļais beerniņs apmekleetu vidusskolu, pareizi ar ir , tam bardakam bij punkts jaapieliek, uz ielaam jau vietu vairs nebija , nez cik veel tiltu vajadzeetu buuveet...
Kaspars Gasūns
K
Patiesā vertībā ir tā, kādu par tām pašlaik ir kāds gatavs maksāt. Nevajag iedomāties, ka ir kāda mistiska optimālā cena. Protams, var runāt par kaut kādu cenas tendenci ilgtermiņā vai vidējā termiņā. Bet vēsturiskās cenas tagad vēl vairākus gadus nebūs aktuālas. Tā ka pašreizējā cena tā pati reālā cena vien būs. ;) Turklāt tas ir tikai normāli, ka lietas pārdod ne tikai par augstāko cenu, ja apstākļi spiež. Piemēram, nodokļi. Vai arī likviditātes problēmas. Jautājums ir, kas ir noteicošāk un izdevīgāk - turēt zaudējumus nesošu mašīnu vai pārdot to, negūstot iecerēto summu. Tā nav šī konkrētā nodokļa konkrētajā formā apoloģija, bet jānodala dažādas lietas. Un viena no tām ir emocijas no sērijas "vai kā man nepatīk, ka vairs nav cenu burbuļa" - pie tā nāksies pierast. Savukārt par vai pret nodokli ir jāvirza pavisam cita līmeņa un racionāli argumenti.
Kaut kādi sociālistiski
K
Un ko darīs, ja meža darbinieks brauks uz māju ar dienesta džipu (pa mežu nearko citu tā īpaši nepabrauksi)? Tam arī liksim lielo nodokli?
Patiesība ir vienkārša
P
Jo mazāku nodokli noteiksiet, jo vairāk naudas iekasēsiet.
LLX
L
Dunduks.
Juris
J
:) atlikusī bilances vērtība tiešām ir laba augsne mahinācijām. Varbūt tieši ar tās caurskatīšanu bija jāsāk, nevis - ākstīties ar automobīļu jumta attāluma līdz zemei uzmērīšanu?
lauku vecis
l
Nu nez vai ar auto cenas rēķiniem būs tik vienkārši. Ja ņem vienkārši iegādes cenu- nebūs īsti godīgi pret tiem, kas ar vienu mašīnu brauc jau ilgāku laiku. Ja ņem atlikušo jeb bilances vērtību- tā nepārtraukti mainās (samazinās), turklāt pastāv arī šādas tādas iespējas mahinācijām.
Rita
R
Mums uzņēmumā šobrīd darbinieku skaits ir samazināts un palikušas pāris mašīnas, kuras nelieto neviens. To pārdošana patreiz būtu iespējama tikai stipri zem auto patiesās vērtības. Kuram un kā nāksies maksāt par šādām mašīnām?
Juris
J
Nodoklim, vispirmām kārtām ir jārealizē taisnīguma princips. Tātad, nedz ar dzinēja tilpumu, nedz ar auto metriskajiem paremetriem tam nevarētu būt nekādas saistības! Citādi sanāks, ka uzņēmuma auto parkā esošs GAZiks ar milzu litru dzinēju izmaksās 6x vairāk kā ūberkruts luxauto ar visādām "zaļajām" tehnoloģijām. Un ja nu elektromobīlis, ko tad? Un īstenot auto cenas attiecību ar nodokli ir tik pat vienkārši, kā aprēķināt IIN. Tādam nolūkam katrā kantorī ir grāmatveži.
bankrotejusi valdiba
b
Ekonomikas ministram pienaktos zinat, ka valsti vel ir daudz mazo un mikrouznemumu, kuru gada apgrozijums neparsniedz 10 000 Ls! So uznemumu ipasnieki (parasti gimene) pasi ir uznemuma darbinieki. Vini vairs nevares uzturet pat vienu automasinu, ja par to menesi jamaksa 80 Ls! Un runa iet par automasinam, kuru vertiba biezi neparsniedz 2-3000 EUR. Pratin nac majas! Nodoklis diferencejams pec uznemumu apgrozijuma un masinas vertibas. Citadi bus ta, ka trucigs zemnieks par 20 gadus vecu, sarusejusu Range Rover maksas tikpat cik Parexa Melngailis, jo litraza liela
lauku vecis
l
Ar mērlenti staigāt gluži nevajadzētu, dzinēja tilpums ir rakstīts mašīnas tehniskajā pasē. Piekrītu, ka ar auto cenu nodokli saistīt būtu visprātīgāk, tikai nestādos priekšā, kā to īstenot, īpaši attiecībā uz palietotām mašīnām. Par kādiem desmit piecpadsmit gadiem vecākus vāģus patiesībā varētu vispār likt mierā.
Dīzels
D
Nu jauki būtu kad ierēdņi braukātu ar zapīšiem maz taupīgs, lēts.
Es
E
Kampar brauc mājās un tirgo savus leduskapjus varbūt tos tu māki. Pa ministru tiešām nederi!!!
Oskars
O
Kampara k-gs, kāpēc nav NODOKLIS par Saeimas -MINISTRIJU SOLU izmantošanu un DURVJU virināšanu,ja PARTIJAS neprot VADĪT Latviju.
Juris
J
.... un ministriem ar mazākām smadzenēm - mazāka atbildība par sačakarēto ekonomiku valstī! Kāds sakars auto izmēram ar nodokļa apmēru? Manuprāt, tikai auto cenai ir sakars ar nodokli, ja nu reiz tāds būs. Maksāts taču tiek par svešu investīciju izmantošanu privātos nolūkos! Kampars iedomājas apstaigāt tos automobļus ar mērlenti?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas