Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kampars sarunā ar Putinu netīši mēģinājis "sarunāt" vēl dārgāku gāzi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lauķe
l
Jēziņ, vēl viens NASING SPEŠIALS...... Vai profesionālais kretīnisms jau ir kļuvis par Latvijas zīmolu pasaulē?
zemietis
z
Par 25 gadiem-pilnīgs fufelis. Patiesībā naftas ir gana daudz. Pāšā krievijā atrod atradnes un tulīt pat noslepeno, jo ziņas par reālo daudzumu tulīt pat nogāztu cenu zemē.Jā varbūt viegli iegūstamā nafta iet uz beigām, bet tā nākamajiem 100 gadiem šitā zupa pietiks. ASV un Kanādā gruntī sasūkusies nafta(piedodiet nezinu kā pareizi to sauc) esot tik daudz, cik šobrīd pa pusotru gadsimtu vispār ir iegūts visā pasaulē!Bušiņš jau bija parakstījis atļauju to sākt apgūt, bet tad cena nokritās un laikam viss apstājās.
gāzi ostījis
g
ir lasīts ka nafta beigsies pēc 25 gadiem bet dabas gāze pēc kādiem 50 gadiem, ja tas ir tā kaut aptuveni tad naftas cena kāps straujāk nekā gāzes un būtu loģiski atteikties no piesaistes naftas cenai, bet nafta āpjoma ziņā ir visvairāk tirgotais produkts pasaulē un ir spekulatīvi daudz mazāk ietekmējams, bez tam ja naftas cena biržā ir pārvērtēta tad loģika saka ka ir gaidāms kritums!
Nu
N
Bet var taču būt tā , ka Kampars nepārzin ne tikai angļu valodu , bet nesaprot arī krieviski !!! Un tad kas tad cits atliek - visam , ko saka sarunu biedrs jāpiekrīt !
zemietis
z
Ko nozīmē maza ietekme? Taska Andrējeva bija ar visām četrām silē iekāpusi un tad vēl par maz, ir cits jautājums. Šobrīd mēs varam runāt tikai hipotētiski kā būtu ja būtu jāiepērk gāze par biržas cenām.Atļaušos pārpublicēt komentāru no pietiek, kas pagaidām no publiski pieejamajiem komentāriem ir sakarīgākais: Lato Lapsam29.12.2010. 09:52 Labi, Kampars noteikti nav zvaigzne un tam amatam, protams, nav piemerot. Tachu pati ideja par atteikshanos gazes cenas piesaistei mazutam un parejai uz gazes cenu birzha ir noteikti pareiza! Tie, kas kaut ko sajedz no izejvielu tirgiem, apstiprinas, ka naftas produktu cenas jau labu laiku ir relativi butiski dargakas par dabasgazes cenam. Vienkarsha valoda runajot, ja sadedzina 1 barelu ar naftu, kas maksa 90 USD/bbl, tiek ieguta "energija", kas lidzvertiga sadedzinot tadu dabasgazes apjomu, kas izmaksa aptuveni 30 USD. Gazproma mazuta cenai piesaistitas dabazgazes formulas balstas uz pienemumu, ka shai "iegutajai energijai" ir jamaksa aptuveni vienadi. BET TAA TAS JAU LABU LAIKU NAV! Tas ir ari iemesls, kapec citas Eiropas valstis ari pariet uz dabasgazes birzhas cenam. Tam ir vairaki iemesli, bet pamata tapec, ka dabasgazi ir sarezgiti uzglabat. Dabasgazes ir daudz, bet ar naftu ir sarezgiti, tas turas un ir pat atsakusi augt. Tapec Kamparu nav iemesla "aplikt" par to, ka piedava shadu ideju. Viss ir atkarigs no formulam, bet pasreizeja formula ar piesaisti mazutam ir noteikti neizdevigaka neka ja maksatu dabasgazes birzhas cenu. Cita lieta, ka nebutu pratigi pirkt par spot cenu, kas ir diezgan svarstiga. Tur butu jabut kaut kadai 6 meneshu videjai cenai. Kaut gan Latvijai ir Inchukalns, kuraa gazi var uzglabat, tapec, ar galvu stradajot, ari spot cena ok. Tapec PIETIEK deretu ari pashiem nedaudz iedzilinaties lietas butiba vai parunat ar citiem spechukiem, nevis klausities Savicki un tamlidzigos
bimbam
b
Īpaši ar prātu nedraudzējies tāpat kā tie, kas nespēj vienoties par māju siltināšanu! Ja viss tiek pareizi izdarīts, tad ir tikai ieguvēji! Kampars jau nav vainīgs, ka cilvēki nemāk domāt! Protams, Kamparam derētu padomāt par savu atbilstību amata,, ja jau nogāz tādus podus, kā nupat Maskavā!
Jukums
J
Nez kāpēc notikušais neizbrīna. Tas ir tikai vēl viens apliecinājums, ka ministriem (un valdībai kopumā - tas attiecas arī uz visām iepriekšējām valdībām, īpaši jau uz pašu pirmo Godmaņa valdību) ir dziļi vienaldzīgi kas notiek ar valsti un cilvēkiem.
depo
d
Paši jau esam pieraduši pie šitām visām muļķībām, ko mums liek uz ausīm. Kad kāds aizbrauc uz ārzemēm, tad vienkārši visiem skaidrs, kas u esi par idiotu. Liekas ka daudzi jau aizmirsuši Kampara lekciju Zviedrijas investoriem, a derētu atcerēties. Palaidiet mūsējos (kamparu ar Kristovski) starptautiskā apritē. Tur viņu vienkārši nobakstīs ar pirkstiem. Nē, labāk nekad nelaidiet.
gāzi ostījis
g
Latvijas gāze pieder 50% Gazprom&Itera un 47%Ruhrgas!! Regulatoram ietekme ir ļoti maza, vienīgais kam viņi seko ir vai "zagšana notiek likumā paredzētajā kārtībā", ja preci pērk pats no sevis tad cenai nozīme ir 0! Bez tam regulators naudu saņem no pašiem monopolistiem tad jo lielāka gāzes cena jo lielāka alga regulatoriem!!!
Heli
H
Kampars cerēja atsildīt ekonomiku ar t.s. "māju siltināšanas programmu" - cilvēki ņems tūkstošiem kredītus no bankām, - bankas uzvārīsies, tirgotāji pārdos, celtnieki tiks pie darba, māju apsaimniekotāji taisīs rebes - viss notiks un ekonomika ne tikai sils, bet no karstuma burbuļos. Cilvēki tagad saprot, ko nozīmē kredīta risks - risks ieķīlāt savu vienīgo dzīvoklii un varbūt blēdīgu apsaimniekootāju dēļ to zaudēt. Tāpēc, Kampar, ej ratā ar savu sildināšanu no iedzīvotāju kabatām!
NKVD
N
Starp citu arī Igaunijai gāze ir par 15% lētāka. Kā nopelns tas ir? Varētu būt Aļošas.
zemietis
z
Tā gluži nav. LG pieder GP tikai daļēji, tāpat LG pērk gāzi no GP un ITERAS, kā patērētājs un tas patiesībā nav galvenais. LG kā monopolista darbību regulē regulātors. UN ŠEIT IR GALVENĀ FIŠKA! CAUR REGULĀTORU VALSTS VAR PEIPRASĪT - Tā tagad iepirkāt par 200 usd kubikā(vasarā), labi ! Tālāk pārdosiet patērētājam par 202. Viss!
Gosha lieliskais
G
Vai tas Kampers nebija ,tas kurs velešanu debates nezinaja piena cenu, tad par gazi jau normals iznakums.Redz ka mus kartejo reizi balsojiet par Dombrovski,dabusiet Kamparu un paros šeit jau pieminetos fruktus.
re
r
Veel nesen Savicka kungs mazaa skurbulii nosauca Latvijas veeleetaajus par idiotiem ko nekad nav atlaavies Kampars
labi
l
nu ja ministri ir pamuļķi, kāpēc ne... ne tādi vien brīnumi tiek spļauti ārā citur.. Eiropā uzskata - vai nu naivi, vai dumji... nebūtu pll-isti klāt, neviens pat nezinātu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas