Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kanālu izgaismos bijušā domes komisijas vadītāja Rītiņa biznesa partneris

Rīgas dome nolēmusi izgaismot pilsētas centru, naudu ņemot no pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda. Rīkojumu par metu konkursu parakstījis vēl bijušais Īpašuma departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs. Par kanāla izgaismotāju izvēlēts SIA «EUROMODULS».

Kā vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga», konkursa uzvarētājs SIA «EUROMODULS» nav gluži svešs uzņēmums Rīgas domei. Tas izgaismojis Rīgas domes ēku un gandrīz visas publiskās celtnes galvaspilsētas centrā, Saeimas namu ieskaitot.

Uzņēmums pieder arhitektam Jurim Skalbergam un būvniecības un būvmateriālu biznesa miljonāram Harijam Seratinskim. Interesanti, ka H.Seratinskis pirms desmit gadiem par velti izgaismojis Rīgas domes fasādi. Cik toreiz izmaksāja darbs, netika atklāts. Taču toreizējais Rīgas domes Īpašuma un privatizācijas komisijas vadītājs Juris Rītiņš tagad ir H.Seratinska biznesa partneris, vēsta «Nekā personīga».

Savukārt konkursa komisija sastāvēja tikai no dažāda ranga Rīgas domes amatpersonām.

«EUROMODULS» kanālmalas izgaismošanas projekts par aptuveni miljons latiem paredz loku veidā izgaismot Brīvības pieminekli dažādās krāsās, kā arī uzlabot taku, parku un tiltiņu apgaismojumu ap pieminekli. Visas kanālmalas apgaismošanai nepieciešami gandrīz divi miljoni latu. Ar tāmēm publiski iepazīties nav iespējams.

Konkursa otrās vietas ieguvēja — arhitektes Sintijas Vaivades projekts — bija, dažu speciālistu vērtējumā, interesantāks, taču dārgāks, ziņo TV3 raidījums. Kopējās izmaksas tam sastādīja 2,6 miljonus latu, bet 1.kārta, kas ir Brīvības pieminekļa apkārtnes sakārtošana, — aptuveni 1,4 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas