Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kantāne: turīgo pensionāru piemaksas jānovirza bērnu pabalstiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gita
G
500 latu pensija Latvijas apstākļos ir liela, pat ļoti liela. Un pensionāri patiesībā ir partikušākā sabiedrības daļa, jo lielam vairumam algas nav tik lielas kā lielo pensiju saņēmējiem pensijas. Un pie 500 latu pensijām maksāt vēl piemaksas - nu kaut kā nežēlīgi izklausās pret pārējiem, kuriem dzīvē varbūt nav tik ļoti paveicies un pensija sanākusi vien 200 latu apmērā. Nenoliedzami, katrs pats ir bijis savas pensijas veidotājs, taču tiem, kuri pensionējušies pēdējos piecos gados, pensiju apmērs ir nesalīdzināms ar tiem, kuri pensijā devušies, piemēram, 90.gadu beigās. Tā atšķirība ir ļoti pamanāma. Un šī sabiedrības daļa arī ir tie aktīvie pensionāri, kuri aizstāv savu ādu labāk nekā citās valstīs aktīvās arodbiedrības. Kārtējo reizi atkal ir vainīga greizā sociālās apdrošināšanas sistēma, kas ir ļāvusi izveidoties tik netaisnīgais situācijai. Un tā notiek regulāri. Tas pats bija 90.gados, tas pats 2005-2009.gadā. Nav jau žēl, bet šī sociālā nevienlīdzība ir tik graujoša, ka to par taisnīgu sistēmu uzskatīt tomēr nevar. Sabiedrībā vienkārši par to nerunā, jo tie, kuri saņem maz, jūtas pazemoti un par savu pazemojumu skaļi nerunā, taču tie, kuri saņem n-tos simtus, klusē un sabiedrībā ir izveidojies vispārīgs stereotips par "sociāli neaizsargāto pensionāru šķiru", kura ir visapdraudētākā un visaizsargājamākā. Nenoliedzami, arī deputātiem piemaksas diezi vai vajadzētu. Ja cilvēks cēlu ideālu vārdā ir nācis strādāt valsts labā, tad lai to arī dara valsts labā. Un par telefona sakariem un aprakstāmo paīru, ja jau pats samaksāt no savas algas nespēj, tad lai partija palīdz. To, ka piemaksu sistēma tiek izmantota ļaunprātīgi, jau uzskatāmi ir parādījusi Rīgā vai Pierīgā dzīvojošo deputātu mājokļa komensāciju pieprasīšana simtiem latu apmērā, kas patiesībā paredzēta vien tiem, kuri no tāliem laukiem nākuši un Rīgā savu mitekli nav varējuši atrast.
Silvija
S
Ja tā, tad esmu Jūs pārpratusi. Garīgi iznīcināti un rusificēti vēl, paldies Dievam, neesam, bet pašcieņas un pašlepnuma gan mums trūkst. Tas aizgāja līdz ar divām okupācijām. Šodienas mediji to vien dara, lai uzturētu latvietī parvēnija un lumpena garu, lai viņš gānītu savu valsti un tautu. Piedodiet, ka Jūs pārpratu, un pievienojos tam, ko Jūs sakāt par pašcieņas un patriotisma trūkumu, par vienas dienas domāšanu.
DZELZIS
D
Jāsāk apcirpt paši tautas kalpi, saņem vairāk nekā1400Ls plus vēl daudziem attāliem deputātiem pāri 400Ls. KĀPĒC VĒL BRAUKŠANAS PIEMAKSAS, VAI PĀRĒJIEM DARBA DARĪTĀJIEM APMAKSĀ BRAUKŠANU UZ DARBU UN ATPAKAĻ, JA NEVAR IZBRAUKĀT, LAI NOLIEK MANDĀTU. PIE VELNA DEPUTĀTU MANTRAUSĪBU, VARBŪT VIŅIEM BŪVĒS ĀTRGAITAS VILCIENUS, LAI NOKĻŪTU SAEIMĀ.
Sanija
S
Redziet, Jūs pat nesapratāt, par ko es runāju. Jūs uztvērāt, ka es pārmetu šodienas pensionāriem Latvijas krīzi. Kāds absurds! Lai gan pastarpināti liela daļa arī šo pensionāru ir par to atbildīgi, jo nekad nav nopietni domājuši, par ko balsot, izvēloties starp Gorbunova smuko frizūru un Zīgerista banāniem, vai - aktuālāk - par Ušakova bezmaksas braukšanas taloniem sabiedriskajā transportā. Tieši ar toreiz ievēlētajiem un pastāvīgi pārvēlētajiem hameleoniem ir sākusies garīgā lejupslīde. Es biju vairāk domājusi par to, ka mēs no šodienas pensionāriem esam saņēmuši garīgi iznīcinātu, rusificētu valsti, kuras iedzīvotājiem vairs nepiemīt pašcieņa un dzimtenes mīlestība. Tas ir iemesls, kāpēc Latvijai šodien vispirms jādomā par jaunas, lepnas un gudras paaudzes audzināšanu, kas nomainītu padomju iekārtas izvaroto paaudzi. Un tur nav runa par 8 latiem, ir jāizstrādā prioritāra valsts programma, turklāt nekavējoties.
krahs
k
Netaisnīgu sistēmu nekādas reformas neglābs. Un mūsējā tāda ir.
KLM
K
strādāja rūpnīcās līdz plkst. 15;30 un administrācija līdz 16:30 ar pusdienas pārtraukumu ............................................... ............................................................ .................... un cehu partorgi, partijas sekretāri pie izejas no ceha visiem strādniekiem pasniedza sainīšus ar pārtiku, kuru, izstāvot garu garās rindas, bija iegādājušies strādnieku vietā ar mērķi - lai strādnieki pēc iespējas ātrāk redzētu savus bērnus...
hilda
h
Es saprotu, ka jūs esat strādājuši un izaudzinājuši tos savus bērnus, bet agrāk pārsvarā cilvēki (vismaz Rīgā) strādāja rūpnīcās līdz plkst. 15:30 un administrācija līdz 16:30 ar pusdienu pārtraukumu, bet mums tagad jāstrādā nevis knapi 8, bet 12 - 16 stundas, saņemot niecīgu algu un veselu dienu neredzot savus bērnus.
lauķe
l
Niks"Cilda" Jums nedod nekādas tiesības uzskatīt sevi par cildenu vienīgās taisnības apoloģēti....... Tāda vecas meitas filozofija - štrunts par bērniem, ka tik pašai un klēpja sunītim.....
Cilda
C
Ak lauķe, kas neko daudz nav strādājusi, bet slaistījusies, tagad nu ir sarosījusies uz nostņemšanu! Īsta boļševiku filozofija. Ne velti letiņi jau vairāk nekā simt gadus ir bijuši naski uz boļševizētā lumpenproletariāta izdarībām.
Oma - Sanija
O
Taisnība, bet vecākiem jāaudzina savi bērni! Mēs savus bērnu izaudzinājām bez pabalstiem ,dzīvodami no algas līdz algai, bet tagad, ja sapņo par bezrūpīgu dzīvi, jācenšas to radīt, nevis gaidīt pabalstus no valsts! Tādu naudas dalīšanu var atļauties tikai bagātas valstis! Nauda jāiegulda visu bērnu labākai izglītošanai, talantu attīstībai mākslas un sporta skolās utt.
Silvija
S
Kas ir "šī valsts" un kas "šajā valstī" tāds notiek, kas no Mēness nokāpušo Saniju tā neapmierina? Ja esat "šīs valsts"' pilsone un dzīvojat šeit, Latvijā, tad arī Jūs esat daļa no tās. Ko Jūs esat darījusi savas valsts labā? Ļoti daudzi pensionāri atbildēs, ka viņi savus 40 un vairāk gadus Latvijā ir godīgi strādājuši, maksājuši visus nodokļus, zaudējuši naudas maiņās savus ietaupījumus, sākuši atkal no nulles, mocījušies ar dzīvojamo "platību", okupācijas laikā nožēlojamā kārtā pazemoti stāvējuši bezgalgarās rindās, lai bērniem un pašiem ģimenē būtu ko ēst. Barikāžu laikā bijuši uz barikādēm, mītiņos un citās nevardarbīgās akcijās. Ne jau tagadējie pensionāri "šo valsti", kā mēdzat nicīgi izteikties, ir noveduši līdz krīzei. Ne jau Latvija šobrīd tāda ir vienīgā. Krīze apņēmusi noteiktu iemeslu dēļ visu pasauli. Latvija varbūt pat šai krīzē cieš ne tik daudz kā citur pasaulē, tikai Latvijā cilvēki atrodas informācijas badā, jo neko ārpus savas sētas un druvas negrib zināt,un Latvijā cilvēki ir skaļāki vaimanātāji un pasīvi nedarītāji nekā citur. Šo to der palasīt, iekams apvainot pensionārus "šīs valsts" likstās, piemēram, Otto Ozola "Latvieši ir visur" vai nule kā iznākušo Čanga grāmatu par pasaules finansu kārtību un shēmotāju izdarībām.
lauķe
l
Piekrītu Jums un arī Kantānes k - dzei! Vai tiešam visi pietiekami nodrošinātie penšuki ir palikusi tik bezjūtīgi un badakāsīgi, ka nav gatavi atvēlēt no savām 500 Ls( un vairāk )pensijām kaut 10% novirzīšanai bērniem?
Silvija
S
Nekādā gadījumā pensijas nedrīkst būt vienādas. Tādu prasību var izvirzīt tikai lumpenizējies slaists. Esmu nostrādājusi bez pārtraukuma 40 gadus ar lielu slodzi, bet mana paziņa tai pat laikā ērti iekārtojās kaut kādā birojā ar brīvu darba laiku. Padomijas laikā izstāvēja visas rindas, pabija reizi nedēļā pie friziera un manikīra, bērnu pat varēja dārziņā nesūtīt. Un kur tad vēl visādi dzērāji, kas vilkušies no vienas darba vietas uz otru, mesti no tām laukā, sēdējuši uz kakla sievām vai mātēm. Kur vēl prostitūtas un citas vieglas peļņas tīkotājas. Pretīgi, kā var tā runāt!
urbis
u
Un nejauciet desu ar striķi, lieciet mierā pensijas, tam nav nekāda sakara ar bērnu pabalstiem. Kāds nu tas likums ir šobrīd, tāds ir. Redzama tikai vēlme kādam atkal kaut ko atņemt. Kad Jūs reiz iesiet ielās, kalpu dvēseles?
urbis
u
Pašā pamatā K. kdzei nav sajēgas par šo lietu. Būtu jābeidz diskutēt par šo lietu. Pabalsts (smieklīgi-8 Ls!) ir domāts bērnam un nevis vecākiem! Vai pieleca? Tas nozīmē, ka vienas grupas bērni tiek diskriminēti attiecībā pret pārējiem. ECT noteikti lemtu par labu visiem bērniem. Punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas