Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kāpēc eksperiments? Kāds mērķis?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Teixma
T
Par Dienas ieceri- būtu viens liels trūkums- skolēni nav žurnālisti, viņiem priekš kvalitatīva ieraksta trūkst aprīkojuma.. Tas tā. Piebilde. Mobilajos diez vai var ierakstīt visu nodarbību, un jūtība noteikti neļautu ierakstīt no kkāda attāluma. Skolotājam pie deguna taču neliksi telefonu :) nu, diktafoni šajā ziņā ir lieliski, taču skolēniem tādu visticamāk nav...
Teixma
T
Jap.. Pašai ne reizi vien ir ienākusi prātā doma, ka varētu dažu labu lekciju ierakstīt. Ne jau kur nest to ierakstu, bet vismaz apspriest ar tuvākajiem citu skolu studentiem, padalīties pieredzē- vai viņiem arī ir līdzīgi eksemplāri, vai no tāda stāstījuma kaut ko īpaši var mācīties...
SanSei
S
Tieši tā- ar neētiskām apmācību metodēm arī rezultāti vairāk pieklibo. Vismaz noskaidrosies, kas ir kas. Bet kas vainīgs, tas bailīgs..
135
1
Diena kaunies! Nevis sūtiet bērnus spiegot, bet meklējiet sev jaunu redaktoru! Silts ieteikums. Drīz būs kauns teikt, ka lasu šo portālu (avīzi sen jau vairs nelasu).
!
!
Nu tad ej pie skolas vadības vai uz Skolu valdi! Bet varbūt tava meitiņa arī ir starp tiem, kas domā, ka drīkst atļauties visu!
Kriss
K
Ļoti apsveicama ideja. Citādi es netieku skaidrībā, kā pārstāvēt bērna intereses skolā, kur skolotāji atļaujas drastiski izturēties pret bērniem, Un tādu gadījumu nav mazums. Meitai saku, nofilmējiet telefonā, lai skolotājam nav vairs atrunas iespējas. Citādi- kā aizstāvēt bērna intereses bez uzskatāmiem piemēriem!? Bērni ir īpaši jūtīgi pret visāda veida pieaugušo presingiem, un nešaubos ne mirkli, ka nekaunīgākie skolotāji to izmanto. Kas vainīgs, tas bailīgs- tāpēc arī tāda brēka skolotāju vidū. Ne vairs noslēpt, ne vairs kurp sprukt, ja nofilmē..
Guga
G
Zivs pūst no galvas jeb Kuģi stūrē kapteinis. Kādas idejas tam galvā, to arī ir spiesta īstenot komanda. Bet ne demokrātiskā sabiedrībā!!!! Ja iepriekšējaisredakcijas komentārs par matriarhātu skolā šķita pēc negulētas nakts murgiem, tad jau 3 padomi Dombrovskim - antiņa padomi gudrajiem. Un nu kā kronis visam šis eksperiments - nu ko vēl lai no padomju sistēmā auguša un iebiedēšanas un baiļu metodes izjutuša sagaidīt! Sak - nu ziniet, skolotājas, jūs tagad baidieties, būs Dienā pirmajā lpp! Tādas metodes piestāvētu dzeltenajai presei!Tehnoloģiju laikā jebkurš no skolēniem to var darīt un, ja ir problēmas, konkrētu situāciju risināt ar vecāku palīdzību. Ne velti mani labi izglītotie draugi un paziņas pārstāja abonēt Dienu - neies jau tērēt naudu par tenku lapu!
Radio Saeima
R
Vija! Varbut busit pamanijusi ka MK sedes zurnalisti ieraksta un Saeimu pat transle valsts radio...
jumors
j
Man ir ļoti žēl , ka tad, kad manai skolai bija videokamera, manu stundu nenofilmēja. Tad bija normāli skolēni , ar kuriem bija prieks un patika strādāt . Bet nekā- citi priekšmeti bija svarīgāki. Tagad pagājuši kādi desmit gadi, man priekšā ir slinki pusaudži, šai skolai kameras nav un es arī vairs nestrādāju ar prieku un sajūsmu, jo priekšmets ir tā sačakarēts, turklāt stundas noņemtas - vispār nevari saprast, kā ar visu lai tiec galā- un saprasts ir viens - rauj kociņš priekšmetu, jāmēģina tie āpši par cilvēkiem pataisīt! Toties, kad izdodas satracināt- tad gan ir jau dažas fotogrāfijas no mobīlā! Vienīgais mierinājums, ka citi skolēni to fotogrāfētāju arī neņem par pilnu.
Vija Sondore
V
Labvakar! Gribētos vaicāt- vai iecerētais "eksperiments" ir vēlme atgriezties padomju sistēmas laikos, kad ziņotāji čakli darīja savu darbu? Ja ir vēlme nevis noklausīties, bet metodiski pareizi izvērtēt pedagogu darbu, ir kompetenti speciālisti, kas ar to nodarbojas. Galu galā, var ierakstīt kaut visas stundas (līdzīgi ka zvanus, piem., uz 177 u.c.) , tad varēs izvērtēt arī skolēnu darbu stundās, attieksmi pret veicamajiem uzdevumiem, pedagogiem, bet par to ir oficiāli jābrīdina. Ir nepieciešams iepazīstināt ar pētījuma metodiskajiem kritērijiem, kā iegūtie materiāli tiks apstrādāti, lai būtu skaidri saprotams, ka tā nav sīkmanīga "lūrēšana pa atslēgas caurumu", lai "parādītu tiem sliktajiem un atpalikušajiem pedagogiem". Pretējā gadījumā tā būs, lai kā necenstos šo darbību nodēvēt "eksperimenta" rosinātāji, parasta noklausīšanās, kas vairāk par visu aizskars pašu "ziņotāju" pašcieņu. Nedaudz šausminoši, ka uz šadu rīcību tiek mudināti nepilngadīgi bērni, kuriem ne tikai nāksies pārkāpt skolu iekšējās kārtības noteikumus par to, ka stundās telefoniem jābūt izslēgtiem un jāatrodas somās, bet kuros tiks veicināta pārliecība, ka ar šādu rīcību viņi dara kaut ko atzīstamu, nevis cilvēka cieņu aizskarošu. Varbūt ir vērts sākt ar godājamā žurnālista/-es -idejas autora/-es darba ikdienu, eksperimenta kārtā slepus ierakstot viņa/-as runāto. Varbūt ideju varētu īstenot MK vai Saeimā- ir taču tik daudz trūkumu arī šajā jomā, un eksperiments paliek eksperiments. Vai varbūt vienkārši atvērt kādu no ētikas mācību grāmatām (derēs arī pavisam vienkāršas)... Cita starpā, var noderēt arī iedziļināšanās tēmā, kas ir makiavellisms, ja vien atliek laika. Lai veicas! Ar cieņu- Vija Sondore
yyy
y
noteikti pret- anonimitāte reāli nebūs un tas būs likuma pārkāpums.
ar abām rokām pret
a
Klau, varbūt vajag loģiski padomāt? Ne jau par skolotāju te ir galvenā bēda. Ko tad mūsdienu Pavļiki ierakstīs? Pareizi, savus klasesbiedrus. Es jau savējam pieteicu, lai lieki muti vaļā never. Ja kas - pat dziesmu svētkos rakstīju piekrišanu kopbildei.
ārija
ā
Ja jau zinātgribošie bērneļi grib saņemt kvalitatīvu izglītību, lai lasa, cik uziet, visās valodās interneta literatūru, sēd bibliotēkās. Vai tad vienīgi skolotājs mūsdienās ir izglītības kvalitātes noteicējs? Vai samākslotā Dienas eksperimenta ideja - slikta skolotāja darba rezultāts? Varbūt iekšēji neizglītota un nepiemērota redaktora kļūme? Vai abējādi?
esmu ar abām rokām par!
e
...un es, piemēram, neiebilstu - pēc bērna ikdienas nostāstiem, ir, papilnam skolās tādi učuki, kas uzvedas tiešām neētiski, augstprātigi un nicinoši, attieksme no viņu puses ir , ziniet, maigi sakot, pazemojoša un savu viedokli (vai vienmer pareiza?) uztiepjoša. Es to devētu par mobingu, ....un mūsu bērni pret to ir bezspēcīgi, jo vara ir učuku roķelēs, un ko, šiem pirksti vedeklī! Taču ir liels prieks, kad bērns ar prieku stāsta par atseviškiem skolotajiem, kas prot ieklausities un sastrādāties ar tiem pašiem savu citu kolēģu nīstajiem un visādi citādi spurainajiem pusaudžiem. Skola un skolotāji ir domāti skolēniem, nevis skolēni ir domāti skolotājiem.....!!!!! P.S. manam bernam ir labas sekmes.... P.S.2. vairumu komentu šeit, šķiet, rakstījuši učuki, aš , pārak aizvainojums jūtams
calexico
c
nožēlojama ideja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas