Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kariņš: Bezpartejisks ministrs ir neprognozējams

Bezpartejisks ministrs ir neprognozējams, jo viņam atšķirībā no politiķiem nav jāuzņemas atbildība par paveikto savas partijas un vēlētāju priekšā, komentējot bezpartejiskā satiksmes ministra Aivja Roņa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā, sacīja Eiropas parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

Viņš uzskata, ka ministru amatos ir jāstrādā politiķiem - tas esot pierādījies arī citās valstīs.

"Profesionāls ministrs ir profesionāls politiķis. Ministra amats nav nozares speciālista amats – tas ir politisks amats," uzskata Kariņš. Viņš uzsver, ka "bezpartejisks satiksmes ministrs nozīmē to, ka viņš ir pilnīgi neprognozējams, jo atbild tikai sev, bet ne savai partijai un vēlētājiem".

Kā uzskata Kariņš, politiķim ir svarīgs vēlētāju viedoklis, un, turpinot darbu, ir jāuztraucas, ko vēlētājs par viņu domā. "Tā, manuprāt, demokrātiskā sistēmā ir jāstrādā. Taču, kāpēc lai bezpartejisks ministrs uztrauktos par vēlētāju – šodien viņš ir ministrs, bet rīt vairs ne un mierīgi turpina savu dzīvi," spriež EP deputāts.

Satiksmes jomā, kā norāda Kariņš, Latvijai ir jārisina lieli politiskie jautājumi, kā piemēru minot projektu "Rail Baltic". "Eiropas Savienība piedāvā milzu naudu, lai mēs iegūtu ātru dzelzceļa savienojumu ar Varšavu. Ja mēs šo naudu neizmantosim, tā pazudīs, un, kad notiks kārtējais vulkāna izvirdums, mēs visi te Latvijā tupēsim un gaidīsim, kad pelnu mākonis pazudīs," sacīja Kariņš. Viņš arī norāda, ka vienošanās par šāda savienojuma būvniecību "nav tehniskas dabas, bet gan politisks jautājums".

Kā ziņots, jaunajā Valda Dombrovska (Vienotība) vadītajā valdībā satiksmes ministra pienākumus pildīs bezpartejiskais diplomāts Aivis Ronis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas