Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš mudina stiprināt nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu ES līmenī

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien tikās ar Zviedrijas premjerministru Stefanu Levēnu, pārrunājot situāciju finanšu sektorā, aģentūru LETA informēja premjera preses dienests.

"Tikšanās laikā pārrunājām situāciju finanšu sektorā un to, cik svarīgi ir apkarot netīrās naudas atmazgāšanu. Mēs reģionā esam daudz mācījušies, kā uzlabot finanšu sektora pārraudzību, novēršot nepilnības mūsu sistēmās, ko izmantoja kriminālās aprindas. Bijām vienisprātis, ka nepieciešams uzlabot sadarbību Eiropas Savienības līmenī, jo šī ir visas Eiropas, ne tikai mūsu reģiona problēma," teicis Kariņš.

Abu valstu premjeri esot bijuši vienisprātis par nepieciešamību stiprināt ES vienoto tirgu, panākt daudz ambiciozāku ES klimatneitralitātes politiku, vienoties par ES vadošo amatu kandidātiem. Kariņš uzsvēris ES budžeta investīciju nozīmi Latvijas izaugsmei.

Tikšanās laikā Kariņš un Levēns pārrunājuši reģiona drošības jautājumus un nepieciešamību tālāk stiprināt abu valstu aizsardzības spējas, tostarp palielinot finansējumu aizsardzībai. Tikšanās noslēgumā Kariņš ielūdza Zviedrijas kolēģi apmeklēt Latviju.

Stokholmas apmeklējuma laikā Ministru prezidents piedalījās apaļā galda diskusijā ar Zviedrijas Biznesa konfederācijas pārstāvjiem, pārrunājot sadarbības iespējas starp uzņēmējiem un Zviedrijas uzņēmēju investīciju ieceres Latvijas ekonomikā.

Vizītes noslēgumā Kariņš uzstājās ar publisku lekciju par ES nākotni, kuru organizēja domnīca Frivärld un Latvijas vēstniecība Zviedrijā. Tās laikā Ministru prezidents uzsvēra vienotas Eiropas un atvērtu robežu ES iekšienē nozīmīgumu. Kariņš pauda, ka "šodien saskaramies ar tādiem izaicinājumiem, ko valstis vienas pašas nespēj atrisināt, piemēram, klimata pārmaiņas, apdraudējumu starptautiskajai tiesību sistēmai, finanšu noziegumiem". Līdz ar to nepieciešama ciešāka valstu sadarbība.

Ministru prezidents uzrunā pateicies par Zviedrijas atbalstu Latvijas neatkarības atjaunošanā, norādot, ka tad, kad ir daži draugi grūtā brīdī, tos neaizmirst.

Top komentāri

reptilis
r
Vajadzētu sākt ar mazākām lietām - beidzot vismaz Vaškeviču no Austrijas dabūt....VID ēkas iegādes afēru atklāt...beidzot tikt ar Lembergu galā un nemazāk zaglīgo Meroni:))))).....
solon
s
Tad turpmāk, Kariņa kungs, nekustamo īpašumu pārdodot vairs nedrīkstēs to iekļaut jaundibināta uzņēmuma kapitālā un tad jau kapitāldaļas pārdot lai nozagtu valstij nodokļos maksājamo summu?
Uldis
U
KARIŅ KAD TEVPĒDĒJO REIZI KĀDS IEDEVA PA PURNU ??? VARBŪT TU VĒLIES DABŪT ????? MAZUMS IZSKATĀS ,KA TEV ĻOTI GRIBAS ATRAUTIES ASV KALPS .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas