Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš: Nepalielināšu budžeta deficītu vai nodokļus ministru lielās apetītes dēļ

Intervijā aģentūrai LETA premjers stāstīja, ka sarunās par 2020.gada budžetu katra ministrija sniegusi argumentus par labu savai nozarei, tomēr ir skaidrs, ka visus pieprasījums nevarēs apmierināt.

"Šobrīd 2020.gada budžetā tiek prasīti papildus 600 miljoni eiro, bet 2021.gadā jau pāri par miljardu eiro. Es nepalielināšu budžeta deficītu vai nodokļus tikai tāpēc, ka ministru apetīte ir pārāk liela," uzsvēra Kariņš.

Viņš gan norādīja, ka budžeta izstrādes process ir tikai sācies un tas turpināsies visu vasaru, tāpēc risinājums noteikti tiks atrasts. Vienlaikus tiks turpināts darbs pie nozaru sistēmiskas sakārtošanas, pārskatot to politiku kopumā, stiprinot nozaru sazobi, tā padarot valsts pārvaldes sistēmu daudz efektīvāku.

Vaicāts, vai ir zināmas prioritārās jomas, kurām noteikti tiks rasts finansējums 2020.gada budžetā, Kariņš apstiprināja, ka prioritātes ir skaidras, tomēr jebkurš budžeta izstrādes process ir politisks, tāpēc sagaidāmas sarežģītas sarunas.

"Katrs ministrs uzstāda savas prasības, proti, viņš vēlas palielināt finansējumu konkrētās jomās. Bet mana kā premjera prasība ir samazināt budžeta deficītu. Visas šīs vēlmes un prasības tiks ieliktas kopīgā katlā un redzēsim, kas no tā iznāks. Es nevienam ministram nepārmetu vēlmi ieguldīt konkrētās jomās, jo saprotams, ka jāiegulda ir visur, bet vajadzības ir jāsamēro ar iespējām," pauda Ministru prezidents.

Viņš arī atzina, ka ir izskanējusi vēlme paaugstināt budžeta deficītu, tomēr, premjera vērtējumā, "tas ir ekonomisks neprāts palielināt valsts parādu laikā, kad pasaules ekonomika aug". Kariņš uzskata, ka patlaban nav īstais laiks deficīta palielināšana, jo tagad ir jāuzkrāj nedienām.

Kā ziņots, Ministru kabinets 15.aprīlī atbalstīja Latvijas Stabilitātes programmas projektu 2019.-2022.gadam, kurā 2020.gada fiskālā telpa prognozēta negatīva 11,9 miljonu eiro apmērā. Programma tika iesniegta Eiropas Komisijai.

 

Top komentāri

Pašvaldības=korupcija un izšķērdība
P
Pašvaldības Latvijā ir korupcijas un izšķērdības perēķļi, kas tērē nenormāli lielus resursus
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Paldies, Kariņam, ka viņš izskaidroja to, ko es nezināju. Līdz šim naivi domāju ka budžeta izdevumos iekļauj Latvijas valstī nepieciešamo, tagad zināšu ka tur liek ministru rijīgās vēlmes.
Lora
L
Ir pienacis pedejais laiks veikt Latvijas valsti algu reformu. Nu nav normali, ka Latvija ministri, deputati sanem milzigi lielas algas 4000-6000 eiro/ menesi, bet minimala alga Latvija ir 430erio/ menesi ar kuru var izdzivot tikai nedelas pie Latvijas esosajam cenam, pakalpojumu rekiniem. Vai nu Latvija ir japacel minimala alga lidz 1000 eiro/ menesi, ja ministri, deputati, ieredni sanem 3000-6000 eiro lielas algas, vai, ja tiek saglabata si minimala alga 430 eiro, tad ministriem, deputatiem, ieredniem, prezidentam, liekeziem diplomatiem algas nedrikst but lielakas par 1000 eiro/menesi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas