Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kariņš sola vērtēt Petravičas priekšlikumu samazināt bezdarbnieku pabalstus

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagaidām nekomentē labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) priekšlikumu saīsināt bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiku un apmēru, taču sola to vērtēt.

Kariņš pēc koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka katrs ministrs strādā patstāvīgi un nāk ar dažādām iniciatīvām. "Vērtēsim," noteica premjers.

"Viss, kas saistās ar 2020.gada budžetu, ir pagājušajā piektdienā pieņemts politisks lēmums. Tagad tiek strādāts pie detaļām. Detaļas patlaban komentēt nevēlos. Mēs visu vērtēsim un pieņemsim kopīgu lēmumu," sacīja Kariņš.

Kā vēstīts, piektdien Ministru kabinets izskatīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par fiskālās telpas pasākumiem un izdevumiem prioritārajiem pasākumiem valsts budžetam 2020.gadam un 2020.-2022.gada ietvaram. Valdība apstiprināja 2020.gada fiskālo telpu 192,4 miljonu eiro apmērā.

Valdību veidojošo partiju budžeta veidošanas darba grupas diskusiju rezultātā tika apzināti fiskālo telpu palielinošie pasākumi un priekšlikumi nozaru ministriju pieteiktajām prioritātēm.

Cita starpā tika norādīts, ka, ņemot vērā darbaspēka nepietiekamību Latvijā, kā arī reģistrēto bezdarbnieku skaita samazinājumu, Labklājības ministrijai nepieciešams pārskatīt bezdarbnieku pabalsta politiku un sagatavot attiecīgus grozījumus likumā par apdrošināšanu bezdarba gadījumā. Tādējādi bezdarbnieku pabalstu politikas pārskatīšana fiskālo telpu 2020.gadā uzlabo par 12 miljoniem eiro.

Petraviča pirmdien intervijā Latvijas Televīzijai paziņoja, ka no nākamā gada bezdarbnieka pabalsts tiks izmaksāts astoņus, nevis deviņus mēnešus, turklāt arī mazākā apmērā.

Ministre paskaidroja, ka pirmos divus mēnešus pabalstu izmaksās 100% apmērā no piešķirtā pabalsta, nākamos divus - 75%, nākamos divus - 50%, bet pēdējos divus - 45% apmērā.

"Nevarētu teikt, ka tās ir pamatīgas izmaiņas, bet, iespējams, motivēs cilvēkus arī ātrāk atgriezties darba tirgū," komentēja Petraviča, piebilstot, ka vidējais bezdarbnieka pabalsta saņemšanas ilgums ir 4,5 mēneši.

Top komentāri

Kāpēc ne?
K
Kāpēc par 90% nevarētu samazināt ministriju daudzo ierēdņu fantastiskās gada prēmijas?!
?
?
Šitā ir valdība vai kaut kāds bordelis? Viens raksta vēstules vēstniekiem, neko nepasakot ārlietu ministram. Cita izdomā mainīt sociālā nodrošinājuma sistēmu un premjers bezmaz par to uzzina no rīta ziņām strēbjot kafiju, tagad tiks sāks domāt un vērtēt.
Uzskatu
U
Vienlaicīgi vajadzētu izvērtēt arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanas iespēju pārtikai!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas