Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kārļa Ulmaņa laiks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Teiks šādi
T
Un tagad puikiņi varu pārņemšu es, jo Jūs mani neievēlējāt un Latvijai būs labāk, tāpat kā man.
Jocs
J
Nu kas tam Tocam ir ar tiem "starptautiskajiem aizdevejiem". Kaut kads fetiss vai?
heh 2 Memory
h
Tu esi muljkis vai izliecies? Iesaku izlasit kaut vienu gramatu par vesturi. Bija divas sabiedroto strategijas – 1) Bermonts iet kaa Vrangelis uz Krieviju pari Latvijai cinities ar komunistiem, 2) tiek veidota Baltijas valstu buferzona. Katrai bija sabiedroto aciis savas priekshrocibas un miinusi. ABAS (Bermonta un Latvijas) armijas potenciali bija atkarigas no sabiedroto labveliibas apgaadee, t.i. ne viena, ne otra ar saviem resursiem ilgstoshu karoshanu veikt nevareetu. Ne Bermontam, ne Latvijas armijai nebija nekadas ceribas nodroshinat sevi ar ierochiem bez anglju atbalsta… Tapec peec butibas Bermontiade bija skaistumkonkurss, kuraa Bermonts un Ulmanis meginaja izskatities pievilcigaks sabiedroto acis. Kad lielgabalu shavinju virziens paradija, ka izveleta tomeer ir buferzonas strategija, Bermonta armija momentaali sabruka, it sevishki krievu vieniibu disciplina sagaazaas vienaa dienaa. Vaacu vieniibas pretojaas tikai par tik, par cik bija nepiecieshams nosegt atkapshanos (nekad neesi brinijies, kapec Bermontiades laikaa praktiski nebija gusteknju?).Tada ir patiesiba, bet tad Ulmanis safantazee savu stastu un tad muljki to visu atkarto vel 100 gadus. Ar 1991. gadu ir precizi tapat, bez amerikanjiem Baltijai tanki parbrauktu paari.
Memory
M
Tāpēc jau priekš īpaši ''gudrajiem grāmatu tārpiem'' atkārtoti uzrakstu - ' kā maizi ēd - tā dziesmu dzied! '. Do you understand?
  • 1
  • 0
heh
h
Tipisks piemers kaa veestures nezinashana noved pie muljkigiem secinajumiem. Ja Tochs buutu interesejies par veesturi, tad zinaatu, ka kaa 1919, taa arii 1991. Izshkiroshaa loma bija ne jau vieteejo iedzivotaju aktivitatem, bet sabiedroto (pirmajaa gadijumaa Anglijas, otrajaa – ASV) gribai un politikai. Un tad arii nebutu izdarijis tadus muljkigus secinajumus.
Labrīt
L
Starp mums meitenēm runājot Točš ir vēsturnieks, tā kā dārgais varbūt paklusēt vajadzētu kādam citam, sanāk, padomā par to.
  • 3
  • 1
Memory
M
Kā maizi ēd - tā dziesmu dzied! Tipisks 'nasing spešal' tipiska vidējā latvieša izpildījumā? Tādi esam.....
  • 2
  • 0
es
e
Točam nav laikam atskaites sistēma - šī Kremļa lakstīgala atļaujas apspriest Kārli Ulmani un izliekas par lielu Latvijas neatkarības aizstāvi. Lasītāji nav muļķi un '\loti labi atceras toča rakstus, kas tikai nomelno Latviju un ir arī vērsti uz domu., ka pievienojoties Krievijai gan būtu labi. Būtu vismax Valsts svētkos paklusējis
41
4
Tagad te viens LPP biedrs un oligarhu aizstāvis centīsies zem <Kārļa Ulmaņa> paslēpt savas padumjās domas Tev Toč, nepietika ka pirms pāris mēnešiem centies Lukašenko un B-krieviju salīdzināt ar Ulmaņlaikiem Latvijā??
Aleksandrs Briedis
A
Salīdzināsim to dienu notikumus ar Smetonas un Petsa rīcību
Godātais,
G
tas jau būtu cits temats, manuprāt, šeit notiek biedra Toča salīdzināšana ar biedru Kalnbērziņu...
  • 4
  • 1
Memory
M
Paliec savā vietā, Toč ! Kārlis Ulmanis 1940.g. ne vien aicināja Latvijas eliti, bet arī veica attiecīgus pasākumus, lai elites pārstāvji naudiņu no bankām neizņemtu un ar ārzemju pasītēm no Latvijas neaizbēgtu. PIENĀKUMUS nācās elitei izpildīt - un par šo soli daudzi aizbēguši K.Ulmani vēl šodien turpina noliet ar dubļiem.
Troll
T
Palieciet savās vietās, - tas ir aktuāli arī tagad, kad daudzi bēg uz rietumiem, vieglāku dzīvi meklēdami, nevis cīnās par labāku dzīvi tepat Latvijā - pret partiju diktatūras blēžiem un rusifikācijas politikas rosīšanos. Un pašreizējiem vietvalžiem nekas netraucē gļēvi izdabāt svešiniekiem un žmiegt savu tautu. Toreiz ,1940. gsdā, Ulmanis novērsa paniku, krieviem ienākot. Jo labi atcerējās 1913. gadu, kad latvieši, bēgdami no vācu karaspēka, pameta savas mājas, lopus un iedzīvi, pa galvu pa kaklu devās bēgļu gaitās, simtiem tūkstoši, puse no tiem aizgāja bojā, daļa palika Krievijā, kur tos pļāva 1937.-38. g. staļiniskais genocīds. Tie, kas palika, tie izdzīvoja, nosargāja sevi un savas mājas un vēlāk cēla neatkarīgu brīvu valsti.
  • 4
  • 1
Liene
L
Var vai nevar būt Latvija neatkarīga valsts? Es ļoti gribu atbildēt uz šo jautājumu pozitīvi, bet apkārt ir vieni reālisti - kā autors tos trāpīgi nosauc, diemžēl viņu reālisms atču nozīmē, ka Latvijas nav ... Bet varbūt nav tik traki, tikai vajag aizstāvēt savas interes ES un viss būs kārtībā :)
biedram Točam
b
''Tagad padomāsim, ko mums šodien sacītu mūsu pirmais Ministru prezidents'' ........................................................................................................ To nav grūti uzminēt - viņš noteikti kaut ko sacītu par Kirhenšteinu, par norvēģu palīgskolas absolventu ar ''pedāli grīdā'' un neskaitāmajiem točveidīgajiem, kuri visu to atbalstīja...
Biedram biedram
B
Nē. Umanis noteikti nekapātos pagātnē un nemeklētu vainīgos, bet domātu ko darīt
  • 4
  • 3
to Nezinu
t
Ja par ākstiem runājam - šo 7 trekno gadu ākstu pārspēj Puzes āksts - Latvijas patriots kā KLP CK loceklis...
  • 7
  • 4
Nezinu,
N
ko šodien sacītu mūsu pirmais Ministru prezidents, bet viennozīmīgi būtu ar muti vaļā, dzirdot viena āksta paziņojumu - ''Es esmu stabilitātes garants!''
  • 5
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas