Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Karnīte: demogrāfisko situāciju uzlabos tikai pārdomāta imigrācijas politika

Latvijas demogrāfiskā situācija ir ļoti sarežģīta un, visticamāk, to uzlabot palīdzēs tikai pārdomāta imigrācijas politika, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina ekonomiste Raita Karnīte.Viņa asi kritizēja valsts īstenoto ekonomisko politiku, norādot, ka iedzīvotāji tiek grūsti nabadzībā. Sociālie procesi, kas rodas šīs ekonomiskās politikas rezultātā, esot acīmredzami un parādās iedzīvotāju vecuma struktūrā.

Ņemot vērā iedzīvotāju izceļošanu un zemo dzimstību, kā apstiprina "Eurostat" novērojumi, Latvijas iedzīvotāju piramīda esot apgriezta otrādi un vairs neatgādina "veselīgu eglīti".Turklāt satraucošo situāciju nepalīdzētu uzlabot pat pēkšņs dzimstības pieaugums, jo tādā gadījumā Latvijas iedzīvotāju piramīda pēc kāda laika atgādinātu aizgrauztu ābolu, kur tievajam viducim - darbaspējīgajiem iedzīvotājiem - būtu jāuztur "bumba" augšā jeb pensionāri un "bumba" apakšā jeb bērni. Tas nozīmētu lielus nodokļus un nelabvēlīgu darbaspēka vidi.Kā skaidroja Karnīte, imigrantu piesaistīšanas mērķis būtu nodrošināt labus dzīves apstākļus pašai Latvijas sabiedrībai. Tai pašā laikā tam nepieciešams mērķtiecīgi gatavoties, izstrādāt atbilstošu integrācijas politiku utt., jo pret imigrantiem negatīvi izturas visur, arī pret izceļojošiem latviešiem viņu jaunajās mītnes zemēs.Karnīte akcentē, ka cilvēki atgriezīsies Latvijā tikai tad, kad šeit būs labāki apstākļi nekā citur. To apstiprina Īrijas piemērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas