Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kastēns rosina Zatleru veidot konsultatīvu padomi integrācijas procesu veicināšanai

Lai veicinātu sabiedrības integrācijas procesus Latvijā, integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram aicinājis izveidot konsultatīvu padomi sabiedrības integrācijas un mazākumtautību lietu jautājumos, V-Dienai pavēstīja sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta preses pārstāve Zane Lielķikute.

"Valsts augstāko amatpersonu atbildība ir vienot sabiedrību, tādēļ ir jāpieņem lēmumi, kas nodrošina visu Latvijas iedzīvotāju labklājību, tiesību aizsardzību un sociālo drošību. Tāda rīcība savukārt vairo sabiedrības uzticību lēmumu pieņēmējiem. Sabiedrības integrācija ir atslēgas instruments, kur lēmumu pieņemšanas procesā tiek veidots aktīvs dialogs starp valsti un sabiedrību," uzsvēris O.Kastēns.

Ministrs ir pārliecināts, ka šāda konsultatīva mehānisma izveidošana Valsts prezidenta darbības nodrošināšanai būs "nepārprotams labas gribas apliecinājums sabiedrībai par dialoga nepieciešamību un atvērtas, saliedētas sabiedrības locekļu kopienas veidošanu Latvijā".

Konsultatīvajā orgānā varētu, piemēram, skatīt mazākumtautību jautājumu aktualitātes un jautājumus, kas tām ir svarīgi, lai veicinātu labāku sociālo dialogu, sniegt ieteikumus un rekomendācijas mazākumtautību labākai integrācijai Latvijas sabiedrībā.

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa dibinātā Tautību konsultatīvā padome darbu uzsāka 1996.gadā un tajā tika apkopoti un pārrunāti jautājumi, kas ietekmē mazākumtautības, apkopoti viedokļi par nacionālās politikas jautājumiem, kā arī izstrādātas rekomendācijas un ieteikumi dažādu problēmu risināšanai. Ņemot vērā prezidenta maiņu, kā arī to, ka padomē bija politisko partiju un valsts institūciju pārstāvji, to reorganizēja 1999.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas