Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Katoļu baznīca neuzskata par vajadzīgu Latvijā sagatavot Nacionālo programmu iecietības veicināšanai

Katoļu baznīca uzskata, ka Latvijā nav problēmu ar neiecietību pret citādi domājošajiem cilvēkiem, tāpēc nav nepieciešams sagatavot Nacionālo programmu tās novēršanai, vēsta BNS.

Atbildē īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats norāda, ka, pēc viņa domām, "sabiedrība Latvijā ir kulturāla, līdzsvarota un pietiekami iecietīga, ņemot vērā tās daudznacionālo sastāvu".

"Neuzskatām, ka neiecietība būtu nacionāla problēma mūsu valstī. Tātad cīņu pret diskrimināciju nav iemesla pacelt Nacionālas programmas līmenī, jo tai drīzāk ir vietējās kampaņas raksturs," atklātā vēstulē Oskaram Kastēnam norāda Pujats.

Īpašu uzdevumu ministra sekretariāts, gatavojot Nacionālo programmu neiecietības izkaušanai, nosūtījis vēstuli sabiedriskajām organizācijām, aicinot izteikties par grupām, kas šajā plānā būtu jāiekļauj, un vai tajā būtu vieta arī cīņai pret neiecietības mazināšanu pret citādi seksuāli orientētiem cilvēkiem.

Katoļu baznīca norāda, ka sabiedrībā nekāda konflikta ar homoseksuāļiem nav bijis līdz 2005. gada "Praida" gājienam un arī šobrīd sabiedrība konfliktu ar homoseksuāļiem speciāli nemeklē.

"Tātad viņi nav uzskatāmi par apdraudētu vai diskriminētu grupu," pausts vēstulē un uzsvērts, ka problēma ap šo jautājumu tiek radīta mākslīgi, jo homoseksuāļi paši provocē pret sevi neiecietību, "dižojoties ar savu amorālo dzīvesveidu un cenšoties to uzspiest citiem ar likumu palīdzību".

"Seksuālo minoritāšu iekļaušana Nacionālajā programmā jāuzskata par pārpratumu," pauž katoļu baznīca.

Pujats norāda, ka homoseksuālisms "jāsvītro no darba kārtības", bet tā vietā Nacionālajā programmā jāiekļauj pasākumi pret "īstām problēmām, jo alkohola patēriņš valstī ir nenormāls un skolās plaukst narkomānija, pīpēšana un seksuālā izlaidība".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas