Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Katram savi nolūki, iestājoties par tautas vēlētu prezidentu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
a) Tauta vēlētu Prezidentu. bet b) vai prezidentam butu jaunas kompetences ? c) Vai prezidentam būtu jaunas attiecības ar Saeimu, ? d) ar valdību ? e) un tās premjeru ? f) Vai tautas referendumi tiktu paplašināti ? Nav jegas runāt par a) ja nav reizē definēti b)c)d)e) un f) So definešanu nevar uzticet TP & ZZS politbirojiem.
Šampēteris
Š
un Satversmes 2. pants turpmāk noteiks: Vara Latvijā pieder zoodārzam.
Vic
V
'tautai', kura tikai meklē 'grēkāzi' nav tiesību uz pastāvēšanu, jo tā nav tauta, bet lopu bars! jūs ievēlēsiet prezidentu un vainosiet viņu, bet, ko vainošu es? jūs? --------------------------------------- Un tautu, kas visu ceļu ļauj sevi jāt? Kā to nosaukt? Varbūt, ka ļoti progresīva tauta? Nu jau 20 gadus tiekam jāti! Vēl smieklīgāk - 3 nākamās paaudzes nu ir pārdotas SVF verdzībā. Ko, tikai tādiem ir tiesības uz pastāvāšanu? Nē, neiet krastā! Tad jau labāk trenēties ložu šaušanā.
Ieva
I
Priekš kam visai tautai vēlēt prezidentu (tērējot vērā ņemamu naudu), ja viss pārējais paliek kā bijis? Turklāt, spriežot pēc situācijas ar partijām, vairāk par kādiem 20 procentiem balsu viņam nespīd, tāpēc nekāds tautas prezidents tur nesanāks....
kanaks
k
skatos un nebrinos , ka šitā Dienas palieka šķēli bezgala cildina. variet celt kaut uz apses skaidas to kampēju, tapat viņš nekados amatos netiks!
k
k
TAUTAI IR JATAISA KLIZMA,JO GALVAS SāPES SāKAS NO NETīRAS PAKAļAS AR KO SEVI BAROJI AR TO ARī SASLIMI,Tā KA NEVAJAG BAROT SEVI AR SUROGAT VēRTīBāM,VISI UZ KLIZMU PROCEDūRāM,MēS PAR VESELīGU TAUTAS NāKOTNI!
homo sovieticus
h
parasti par prezidentālas valsts modeli min ASV (USA), taču aizmirst, ka tur valsts prezidents nav ievēlēts tiešās vēlēšanās, vēl trakāk - Obama ir pirmais šajā gadsimtā ievēlētais Valsts prezidents, par kuru balsoja vairākums pilsoņu, parasti bija otrādi ar ko tad Saeima atšķiras no šīs elektoru kolēgijas ASV ? tādas pašas divpakāpju vēlēšanas; atšķirība varētu būt vētīšanas sistēmā - Latvijā pēc nominācijas kandidātam kokurentgrupējumi cenšas uzgāzt virsū tikt daudz mēslu, ka pat pats baltākais no viņiem saņem pieklājīgu devu vai tas tiešas prezidenta vēlēšanas kaut ko mainīs šajā tradīcijā? domāju, ka ne, drīzāk otrādi
to>Inese
t
vai nu jums, inese, trūkst zināšanu vai dzīves pieredzes, jo tautas vēlēts prezidents jebkurā gadījuma būtu tas pats, kas tika ievēlēts saeimā iespējams tikai vairas vietā būtu raimonds pauls :) bet tas pat nebūtu smieklīgi, drīzāk nožēlojami skaidrot jums, kur slēpjas jaunā piedāvājuma trūkumi ir bezjēdzīgi, tāpat kā skaidrot piektklasniekam augstāko matemātiku nav vērts, jo ir jāgaida, kad 'tauta' izaugs līdz patiesai sapratnei, dažām tautām nav lemts un tas aiziet nebūtība ar visiem saviem kalpiņiem, pakalpiņiem, pusvagariem un vagariem
to>Vic
t
Tad ko tauta lai vaino? Ja ir prezidents, tad viņš ir vainīgais! _____________________________ 'tautai', kura tikai meklē 'grēkāzi' nav tiesību uz pastāvēšanu, jo tā nav tauta, bet lopu bars! jūs ievēlēsiet prezidentu un vainosiet viņu, bet, ko vainošu es? jūs? ja meklējat vainu, tad sāciet ar sevi jums nav neviena ko vainot kā tikai sevi, jo savas tiesības lemt esat gatavs pārdot par pelavmaizi un 100 gr atspirdzinoša dzēriena
Inese
I
Protams,ka Latvija ir prezidents jaievel Latvijas pilsoniem. Par to,ka prezidntu ievel stulba, aprobezota Saeima var butu ampierinats tikai idiots, degradets cilveks. Latvijas Saeima ir ievelejusi jau,pec Latvijas neatkaribas atjaunosanas, 3 neveiksmigus prezidentus, kuri ir ka kankari, izsmieklis Latvijas valsts pastavesanai. Ievelet prezidentu Latvijas pilsoniem butu gods un atbildiba, bet pats galvenais, ka tas butu demokratiski. Lidz sim Saeimas dputati ir uzvedusies ka banditi, politiska mafija, kuri sava starpa ir tirgojusies par to kadu cilveku ievelet prezidenta amata. Pieredze Latvijas prezidenta ievelesana ir bijusi tragiska, Rumpiti ieveleja tikai tapec, ka tas bija Karla Ulmana radinieks, Freiberga prezidenta amata iekluva nejausi, jo vini Latvija, lielaka iedzivotaju dala, vispar nezinaja un nepazina, Kanadas pensionare. Zatleru izvelejas Zoodarza vieteja politkanu klike, kura vieta un kados apstaklos tiks izraudzits nakamais Latvijas prezidents tas ir jautajums ikvienam Latvijas pilsonim? Jacer, ka ne Makonos un ka ne sis zaglis un so Makonu saimnieks.
VZ
V
Pirmkārt, pašreiz ir totāla krīzes situācija; 2) uz pārejas zirgus nemaina; 3) Bija tautas vairākuma atbalstīts (tikpat kā vēlēts, kaut arī diktatoriski sagrābis var) prezidents un saimnieks ar stingru roku - Kārlis Ulmanis, kam bija šīs plašās pilnvaras par ko daži sapņo. Kas no tā praktiski iznāca - redzams pat ar neapbruņotu aci. Tāpēc teorētiskie pārspriedumi kā būtu, ja būtu ir plika graša vērti šīs pieredzes priekšā.
jupis
j
Gadījums ar BKUS Mozgi laikam ir izņēmums, bet ar Loskutovu apstiprinājums Jūsu tēzei! Tā, ka tikai 1:1, bet godīgi runājot Latvijā priekšnieki ne par ko nejūtas vainīgi! Tikai aptaurētu ideālistu murgos vai nelabojamu shēmotāju paštaisnās iedomās viss ir ir pēc taisnības un pareizā kārtībā!
juris.
j
ja piemin šķēli man jāsmejas , tas ir joks ,vai nav saprotams no komentāriem cik viņštiek pelts unzākāts ,manā skatījumā viņš ir siks vīrelis bez prezidenta stājas tikai galvā doma par lata devalvāciu , pats izteicās ka ar pilnu krūti metīsies darba, bet kas ir aiz tās krūts/ iik daudz gadus ip bija ar kalvīti vadībā un šķēles uzraudzībā strādāt ar pilnu kŗūti , bet kas notika? valsti nolaida uz grunti , tā kā nemazākas izredzes šim tukšo solījumu devējam nav , bet tauta gan ievēlēs valdi zatleru , viņs gan zinošs , gan gudrsgan tiešām ar prezidenta stāju,
Teo
T
Tautas vēlētu prezidentu tikai kopā ar mažoritāro vēlēšanu sistēmu!
Vic
V
SATVERSME SKAIDRI DEFINĒ KATRAS VARAS PILNVARAS, BET KĀDS DOTO VARU IR IZMANTOJIS ĻAUNPRĀTĪGI, SAVUKĀRT KĀDS CITS GUĻ UN NENOVĒRŠ ĻAUNPRĀTĪBAS. ---------------------------- Tad ko tauta lai vaino? Ja ir prezidents, tad viņš ir vainīgais! Bet mūsu patreizējā gadījumā vainīgo nav, jo, lūk, koalīcija, kompromisi, ministrijas un amati koalīcijas saturēšanai. Tas viss izrādījās bleķis. Lai gan tas jau bija skaidrs kopš 1934. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Kāpēc aktualizēta ideja par tautas vēlētu prezidentu?

Ivars Ījabs, politologs:

Cilvēkiem pietrūkst varas atbildības, ko cer sasniegt, vēlot vienu cilvēku. Šis jautājums ir diskutējams, jo mūsu konstitucionālā sistēma varētu būt vainīga pie mūsu nelaimēm. Tas nav normāli, ka valdības mainās vidēji ik pēc 14 mēnešiem. Taču, ja šo ideju grib pārdot komplektā ar Šķēli, tad tas ir slideni, jo tie, kas grib tautas vēlētu prezidentu, varētu negribēt Šķēli. Konkrētais piedāvājums cieš no tā, ka samazina parlamenta lomu, neievērojot varas balansu.

Valdis Zatlers, Valsts prezidents:

Valsts iekārtas maiņa ir ļoti nopietns jautājums. Tas saistās ar Konstitūcijas maiņu, un tas plaši jāapspriež sabiedrībā. Bet bieži tiek jauktas divas lietas — prezidentāla republika, kur prezidents reizē ir arī valdības vadītājs, un tautas vēlēts prezidents parlamentārā republikā. Parlamentārā republikā ir iespējams vēlēt tautas prezidentu visiem pilsoņiem. Varbūt tas būtu viens solis uz priekšu mūsu demokrātijai, un to es arī atbalstu. Bet tautas vēlēts prezidents neatrisinās visas valsts problēmas. Vienlaikus ir nepieciešamas kvalitatīvas debates par prezidenta pilnvaru apjoma paplašināšanu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas