Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kavējas valsts kompensāciju piešķiršana C hepatīta slimniekiem

Valsts kompensācijas apjomu C hepatīta ārstēšanai nepieciešamajiem medikamentiem varētu palielināt sākot ar 1.martu vai ātrāk - februārī, tomēr precīzs datums vēl nav zināms, skaidroja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Kā ziņots, valsts kompensāciju medikamentiem C hepatīta ārstēšanai bija plānots palielināt no 50% uz 75% ar 1.februāri. Tomēr ir aizkavējies saskaņošanas process ar citām ministrijām, līdz ar to ir jāveic daži precizējumi. Kā norādīja Šneiders, tas ir tikai "laika jautājums".

Jau ziņots, ka patlaban līdzmaksājums C hepatīta ārstēšanai ir viens no augstākajiem šajā medikamentu grupā. Šobrīd ne visi pacienti var nodrošināt šādu līdzmaksājumu, lai arī pārsvarā no šīs slimības cilvēki cieš darba spējīgā vecumā.

Šobrīd C hepatīta ārstēšanu Latvijā saņem 1250 pacienti, un, lai realizētu valsts kompensācijas pieaugumu, papildus nepieciešami 605 000 latu, kuri tiks nodrošināti, ņemot vērā šogad ieviesto kompensējamo medikamentu apmaksas kārtības regulējumu, kad zāļu ražotāji proporcionāli sedz finanšu deficītu, ja tāds radies. Līdz ar to šādas izmaiņas valsts budžetu neietekmēs.

Šneiders atgādina, ka pacienti, kuru ienākumi ir mazāki par 120 latiem mēnesī, uzrādot pašvaldības sociālo dienestu izziņu, ir atbrīvoti no līdzmaksājumiem par kompensējamajām zālēm un nemaksā pacienta iemaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas