Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kažoka: Šobrīd ir iespaids, ka slēptās reklāmas vairāk ir Saskaņas centram

No piektdienas sabiedriskās politikas centra Providus pārstāvji_ _portālā politika.lv sākuši rakstīt blogu par mediju slēpto priekšvēlēšanu saturu. Slēptā reklāma šogad dominē krievu medijos, savukārt šo reklāmu biežākais objekts ir politisko partiju apvienība Saskaņas centrs, iespaidos par pirmās nedēļas monitoringu dalās Providus pētniece Iveta Kažoka.

"Pagaidām skatoties, kopš iepriekšējās piektdienas slēpto materiālu apjoms ir līdzīgs iepriekšējam gadam," atzina I. Kažoka, turklāt vienos vārtos dominē krievu mediji. Līdzīgi bijis arī pagājušogad, kad aptuveni 70% gadījumu konstatēti tieši krievu medijos.

Tāpat pēc pirmās nedēļas novērots, ka visām lielākajām partijām, izņemot Nacionālo apvienību Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, ir bijušas slēptās reklāmas. "Pagaidām izskatās, ka līderis ir Saskaņas centrs," portālam Diena.lv sacīja Kažoka, piebilstot, ka pirms 10. Saeimas vēlēšanām līdere bija partiju apvienība Par labu Latviju!.

Blogs portālā Politika.lv tiks publicēts sešas dienas nedēļā par iepriekšējās nedēļas attiecīgo dienu. 19. augusta ierakstā apskatīti kopumā 23 aizdomīgi gadījumi, no kuriem par iespējamām slēptajām reklāmām atzīti 16. Monitorētāju uzmanības lokā nonākuši Neatkarīgās Rīta Avīzes, Nra.lv, Mango.delfi.lv, Radio SWH un SWH+, Vesti Segodna, Čas, Radio Baltkom, LTV7 raidījums Zveja un citu mediju materiāli.

Monitoringa veikšanas iemesls ir politiķu, žurnālistu un reklāmas cilvēku stāstītais par 10. Saeimas vēlēšanām, kad ekonomiskās krīzes iespaidā aizvien biežāk medijos parādījušies apmaksāti materiāli, kas nav skaidri apzīmēti kā politiskās reklāmas. Šobrīd  šāda rīcība ir aizliegta un par to pat draud kriminālatbildība kā par komerciālu uzpirkšanu, tomēr paļāvības uz to, ka policija vai KNAB spēs šādus gadījumus konstatēt, nav, norādīts blogā.

Monitoringu veic seši cilvēki - trīs monitorētāji iepazīstas ar latviešu materiāliem, trīs analizē krievu mediju materiālus. Monitoringa saturisko pārraugu veic mediju pētniece Anda Rožukalne.

Bloga pieejams ŠEIT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas