Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Par Viktoriju Bairi nobalso arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Andis Damlics

Ķekavas dome tiek pie vadības

Atkārtoto vēlēšanu dēļ Ķekavas novads samērā vēlu ticis pie domes priekšsēdētājas – piektdien šajā amatā ievēlēta Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāve Viktorija Baire. Par viņu nobalsoja 12 deputāti, ieskaitot bijušo priekšsēdētāju Andi Damlicu (Reģionu alianse), kurš nav koalīcijā un pret kuru JKP gan pirms, gan pēc vēlēšanām vērsa bargu kritiku, īpaši par viņa nostāju Pļavniekkalna skolas nākotnes jautājumā.

JKP Ķekavas novadā ieguva lielāko deputātu mandātu skaitu – piecus no 17, tāpēc koalīcijas veidošanu uzņēmās tieši šis politiskais spēks. Diena jau rakstīja, ka koalīcijā būs sešu partiju pārstāvji, kopumā 12 deputātu. Viens no viņiem – Juris Jerums – pirmajā domes sēdē nebija klāt, tomēr Bairi ievēlēja ar 12 balsīm, jo viņu atbalstīja arī Damlics.

Dienai viņš skaidroja – balsojis, "lai cilvēki varētu strādāt". Lūgts prognozēt, vai jaunajai priekšsēdētājai amatā būs viegli, Damlics atbildēja: "Jūs jau pats zināt atbildi – skaidrs, ka nebūs viegli. Man jau arī nebija viegli." Jautājums, par kuru Ķekavā bija daudz diskusiju un protestu, kas faktiski aktivizēja iedzīvotājus JKP nodaļas izveidošanai, bija Pļavniekkalna skolas nākotne. Šo domstarpību dēļ Damlics nav koalīcijā, lai gan otrs no Reģionu alianses ievēlētais deputāts Arnolds Keisters tajā ir. Iepriekšējās domes plānos bija pašreizējo ēku nojaukt un tās vietā būvēt citu. Taču nule pie varas nākušie politiķi aizstāvēja esošās ēkas saglabāšanu un jaunās skolas būvniecību citā vietā.

"Tas prasīs ļoti daudzus gadus un divreiz lielākus līdzekļus, arī par zemesgabala atpirkšanu no īpašniekiem,» prognozē Damlics. Viņš pauda pārliecību, ka pēc gada – pusotra jaunievēlētā domes vadība atgriezīsies pie plāna, kuru tā šobrīd noraida, un tas būšot iespējams, jo projekts jau ir pilnībā gatavs. Par citiem jaunās domes vadības plāniem Damlics izteicās atzinīgi, jo vairāki punkti, kas nolasīti domes sēdē, piemēram, par ceļu tīkla izveidi, sakrītot arī ar viņa saraksta priekšvēlēšanu programmu.

Viktorija Baire līdz šim bijusi Nacionālā veselības dienesta direktora vietniece. JKP Ķekavas nodaļas vadītājs Neils Kalniņš, kurš arī sākotnēji tika minēts par vienu no mēra kandidātiem, paziņojumā presei paudis, ka Baire, pateicoties savai pieredzei darbā valsts institūcijās un juristes izglītībai, spēs sniegt būtisku ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 14. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas