Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ķīlis: latviešu nespēja sadarboties ironiskā kārtā palīdz valdībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arturs - Pensionars
A
Tā nav nekāda ironija.Neuzticēšanās savā pamatbūtībā ir "čekas maisu" sindroms,sekas tūkstošu un tūkstošu slepenai sadarbībai ar ienaidnieku varbūt pat tikai "mīļā miera" labad,brīžos kad tautas jēdziens un tās nepieciešamākais tiek individualizēts jumta,ēdiena bļodiņas un sīku paštīksmju apmierināšanai.Latvijai un latviešiem vienmēr ir trūcis organizējošais centrs,tāds kas gandrīz fanātisma ietvaros uzturēja pretkomunistisko pretestību rietumukrainā.Tur šajā pretošanās cīņā bojā gāja 1,5-2,5 miljoni cilvēku.Ko par to zin latvieši un domāju,ka šet neviens nav gatavs tādam upurim.Un kā mēs saprotam igauņu sīkstumu kad runa ir par nacionālo.Nu gluži nekādi.Domāju ne jau cilvēki vainīgi,pirmkārt jau partijas un to politiķi, kas par to vispār nedomā.
Paija
P
Mana vecmāmiņa šausminājās: 70 santīmi par braucienu transportā, tas ir tik nesavietojami dārgi pret algām, pensijām. Toreiz viņai atbildēju: " Jā bet neviens neprotestē, maksā un brauc. Būs cena 1 lats par braucienu, arī brauks." Cilvēki ir apātiski, necīnās pret kakla kungiem.
LAčPLēš
L
Tipisks žīdpurns un kur tadi rodas Latvijā?
...
.
...šim k-gam jau uzvārdā ir iekodēta viņa darba būtība!!!
cony
c
Lai protestētu,jeb dzītu ķīļi valsts pārvaldes darbiniekiem,jāpaskatās uz sevi un kaimiņu,vai mēs paši esam darījuši vismaz vidēji savus darbus un pienākumus pret valsti
ehh
e
piekrītu autora domu gājienam, bet ir jau arī savs neuzticēšanās pamats. Nu kurš gan no mums nav neskaitāmas reizes uzmests? Ja nu vienīgi cilvēks, kas nekā nedara, vai nevienam nezuticas :)
Memory
M
Un jo lielāka nauda (kapitāls), jo lielāka vara ? Tais laikos, kad miljonāriem bija jāsēž pagrīdē vai jāpavada laiks attālās vietās, tad gan bija lielāka uzticība - tad gan bija iespējama īsta vienotība, reāla atmoda.
Mantrausis
M
Minēju konkrētus gadījumus. Ar diviem man pazīstamiem politiķiem esmu vienojies (šomēnes... :)), ka Draudzība ir svarīgāka par politiku. Izstrīdējāmies un sapratām, ka attiecības svarīgākas. Draudzība, protams! Esmu netipisks un reti klusēju. Latvijā TAS nav pieņemts, jo pat no tuviniekiem esmu saņēmis komplimentus/pārmetumus, ka teātra izrādes laikā apsaucu skaļu nekauņu.... Sekas un cēloņi LV ir sajukuši kā Strenču pacienti... Latvijā acīs saka tad, ja TEV ir vara pār otru cilvēku un Tu zini, ka vari viņu pazemot. Un TAM nav nekāda sakara ar situācijas atrisinājumu....
ķ
ķ
Kad Ķīli kritizē, tad komentāri parasti tiek izdzēsti. Ķīli neinteresē ne latviešu tautas sadarbošanās spēja, ne arī Latvija kā valsts, bet tikai kur vēl kaut ko nopelnīt uz šīs valsts un tautas rēķina. Ķīļa un co veidotā Latvijas Ilgtspējīgas Attīstības stratēģija arī bija tikai viens liels biznesa projekts, kas Ķīlim izveido tikai jaunu siltu vietiņu līdz mūža galam.
No malas
N
Pēdējo 20 gadu laikā ir radusies pieredze, ka katrā trubu likšanas biedrībā uzradīsies viens vietējais šķēle, vietējais šlesers, kas visu noprivatizēs un nozags, bet māju pa to laiku ofšoriem pārdos vietējais lembergs, kas pārdotās mājas priekšā ierīkos puķu dobes, izpelnoties visu iedzīvotāju nesavtīgu atzinību!
tā ir
t
Tā ir. Latvietis latvietim gardākais kumoss, to izmantot politiķi, palaikam pametot aktuālas tēmas, lai iedzīvotāji savā strapā plēšas, kamēr kungi nokārtot savas lietas (tie paši geji, krievi, prezidents). Un tā tas ir bijis vienmēr, kamēr latvietis latvieti apkaro, tikmēr vietējie un svešie kungi dzīvo cepuri kuldami. Būtu jāņem piemērs no japāņiem, kas pēc kara strādāja 7 dieans nedēļā, atjaunoja valsti un panāca izrāvienu - tagad ir augsti attīstīta mononacionāla valsts. Reti ir gadījumi, kad iedzīvotāji apvienojas kopīgai lietai, piemēram jūrmalnieki sargājot savas kāpas un priedes, bet tos pašu retos gadījumus skauģi tā noķēza, ka otreiz vairs negribas celties. Un tie nav politikāņi, kas "atsēdina", bet līdzcilvēki, kas aiz skaudības un žultainuma ir gatavi apēst dzīvu katru, kurš nebūs ar mieru klusu ciest un vaimanāt.
Li
L
Kāpēc lai latvietis mācētu sadarboties, ja mūsu parki, kuri domāti cilvēku atpūtai vakaros ir tukši? Vai kāds pēc darba ikdienā vispār iziet no dzīvokļa?(veikals neskaitās) ja mikrorajonā ir viens parks un apkārt tam 15 daudzstāvu ēkas, tad parkā jābūt vismaz vairākiem simtiem cilvēku ik vakaru! Kur viņi ir? Atbilde: Parki ir nederīgi cilvēku atpūtai, parki mums ir caurredzami kā sētas žogi, bez omulīgas nomaļas vides, mums sēžot parkā jāskatās uz mašīnu straumēm pa ielu, bumbu spēlēt nevar, jo viss būs uz ielas, un tur nu autovadītājs būs pēdējais, kas uzmanīgi brauks pa ceļu... Jūs esat bijuši kādreiz ārzemēs? aizejiet uz parkiem tur un pavērojiet, kādi pūļi tur atpūšās? un cik pieklājīgi un uzmanīgi brauc autovadītāji, palaižot kādu aizskriet pēc bumbas pāri ceļam utml. un tas notiek par 20 reizes lielākās pilsētās kā Rīga. Tur jau no mazotnes bērni no bērnudārza spēlē spēles parkos, studenti un pieaugušie spēlē dažādas spēles ar bumbām un rinķu mešanām .. pat pensionāri atrodas parkos lielos daudzumos, uzspēlējot kādu šaha partiju... vai tas priekš Latvijas neizklausās pārāk utopiski? :) :) :) padomājiet par to, un varbūt tomēr kaut kas ir jādara šai sakarā?
Puc
P
parādiet man valsti, kurā vēl ir šitādi cilvēku krāpšanas gadījumi bijuši, un ir sistēma kā šajā valstī? (Nauda kolektīvi zaudēta Bankā Baltija, kredīti kolektūvi noveduši līdz bankrotam atkal, izlaidīsi bērnu druadzēties ar pagalma čaļiem, pēc mēneša tiks aptīrīts dzīvoklis, jo no mazā tiks izvilkta informācija par visu, kad brauc,kad neesi mājās utml., ja piedalīsies kā liecinieks kādam noziegumam uz ielas, izvazās pa policiju un visādām iestādēm un pats varēsi domāt, kā nenopelnīto naudu darbā atstrādāt.. un ne tas vien) deļ kam satraukties? lai tak dara tie citi ko grib... man poveri... tāpēc ir cilvēki, kuriem ir alga, par to ka izdomā likumus un ieved kārtību uz ielām... es jau nu neiešu draudzēties ne ar vienu daudzstāvenes kaimiņu, kas ir lielākais drauds manai drošībai, un neiešu te kaut kādas svešas cīņas cīnīt... vecāki jau nocīnījās, un pie kā noveda? nu un neko... tā arī būs ar citiem
Sociāldemokrāts
S
"Manuprāt šis ir ļoti vājš raksts, jo Ķīlis tak mācījies augstās kolās, bet raksta par tēmu bez nopietniem argumentiem un analīzes. Nezinu, kāpēc piemēram man būtu jāiet kautkādās ielās? Lai tiktu arestēts un kautkādiem tizliem policistiem būtu par ko pasmieties? Es pat uz nekādām vēlēšanām neesmu gājis un neiešu, jo neredzu NEVIENU politikāni, kurš būtu cienīgs būt Saeimā. NEVIENU!!!! Nu un arī cieņu pret to pašu raksta autoru viņam jānopelna ar nopietniem rakstiem ne šitādiem smērējumiem." ------------------------------------------- -------------- Komentētāja ("publiskā latvieša") SVARĪGĀKĀ lieta dzīvē - sajūta, ka ES ESMU ĻOTI GUDRS. Tas ir jāsajūt arī visiem citiem, tāpēc cilvēks raksta publiskus tekstus. Teksti ir īsi, tapēc gudrības pamatojums lakonisks: APKĀRT IR DAUDZ MUĻĶU - 1)"vāju rakstu autori", 2)"tizli policisti", 3) "Saeimā būt necienīgi politikāņi". Cilvēks IR TIK GUDRS, ka jūtas nelaimīgs un vientuļš starp muļķiem. TĀDS cilvēks pēc definīcijas nespēj iekļauties komandā, kurā pats nav līderis, jo VISI CITI VISU DARA APLAMI. Saprotams, ka šāds cilvēks pats nevar būt līderis komandā, jo citi tik pat ļoti gudrie pie viņa neies, bet dumjākie viņu neinteresē. Būtībā mums stipri traucē vēlēšanās dižoties ar savu "gudrumu". Tā traucē būt kopā, traucē ieklausīties, padomāt par teikto, sadzirdēt... BET... ir labā ziņa, ka cilvēki Latvija daudz sava laika iegulda TV skatīšanā. Tas nozīmē, ka ir svarīgi arī paskatīties TV ziņas, uzzināt - kas notiek Latvijā? Gatavība skatīties ir daudz vērta - tā var iemācīt komunicēšanu un tad GUDRĪBA kļūs par ikdienišķu lietu - par gudrību, kura piemīt ļoti daudziem un kuru tāpēc nav vērts īpaši vicināt sev virs galvas karoga vietā. :) Nekā personiska! Lai veicas!
ironiskā kārtā
i
Ķīlis pats varētu ko pasākt :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas