Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ķīlis: lielākais pārsteigums tautas skaitīšanā varētu būt laucinieku skaits

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilmārs
I
"Mirušās dvēseles" var likties dīvains apzīmējums, jo nebija skaidrojums - šos aizbraukušos cilvēkus Latvijas statistika joprojām uzrāda kā Latvijas iedzīvotājus, kas nekur nav aizbraukuši, kaut arī daudzi dzīvo ārzemēs jau 3 un pat 5 gadus.
Ēriks
Ē
Paskaties pats un redzēsi, ka Mirušās dvēseles ir Gogla (?) luga par tipu kas cenšas nopirkt mirušās dvēseles, lai tās ieķīlātu? Ja Tu tur redzi kādu sakaru ar tiem, kas iespēju dzīvot cilvēku cienīgu dzīvi ir pārceļojuši uz citām mītnes zemēm, lūdzu paskaidro kādu. Šādi izteikties ir pret šiem cilvēkiem necinīgi. Ja to nesaproti, tad par Mežu un tevi varu tikai "ideomātiski" teikt "tukšpaurīši"...
jumors
j
Un tomēr tas pasākums pierāda, ka valstij svarīgi zināt, kas viņā dzīvo. Briesmīgi visi grib, lai valsts par katru rūpējas- bet kā tad lai to izdara, ja pat nav zināms, cik kādu ļautiņu te mīt?
siska
s
Krivija, pagajusa gada rudeni ari notikaiedzivotaju skaitisana, iztereja simtiem milijonu rublu un visi saprata, ka nekadas jegas no tas skaitisans nebija, Karteja izgasanas un bezjedziga naudas teresana un to atzina pat specialisti, kuri organizeja so stulbo teatri.
skaititaja
s
Vai tikai tu nesi kads no aprobezotas, bez baznicas atbalsta nespejigi dzivojosas Slesru gimenes parstavjiem, kuram nav izglitibas, bet vads pec kaut kadas zidu-arabu gramatas bibeles? Ja taja nosturi bija skaitisana jau tajos senajos laikos, mozus laikos, ta ta ir vinu darisana un vinu privata lieta jo vini tur vairojas ka dzivnicini, tevs jaja meitu, mate guleja ar delu, bralis parojas ar masu un berni dzima un mira bez jegaas.... Kapec mums kads par visu varu Latvija censas uzspiest zidu gramatu un zidu dzives veidu? Runa tacu ir par sodienu, par sodienas Latviju, kura ir tik daudz ierednu, birokratijas un kompjuteru kuri tiesi nodarbojas ar iedzivotaju registru sakot ar to piedzimsanu un beidzot ar to nomirsanu, izbrauksanu no Latvijas valsts teritorijas, tiek tacu registereti uz robezam, pat lidostas, un ta to izslegsanu no Latvijas iedzivotaja registra. Vai kads ir tik stulbs un neapjedz ka vins dzivo 21. gs. un ka sodienas iespejas un tehnalogijas lauj ietaupit simtiem milijonu latu, bet ne kaut kadd tur maozus vai kados citos zidu laikos?
tak jau
t
- nemaz i iekšaa nelaidīs - MAN TO FIGŅU 100 GADUS NEVAJAG .
normālprāt
n
" Viņaprāt, galvenais, lai nepieskaita "mirušās dvēseles" - iedzīvotājus, kuri pārcēlušies uz dzīvi ārzemēs. " - - caur i-netu pieskaitīsies tik, cik gribēs .... un ne caur i-netu tieši tāpat - tukšs pasākums viss tas, tāpat kā tukšs tā stARtēģisjais komisions.
Memory
M
''Galvenais nav tautas skaitīšana - galvenais ir saskaitīšana (rezultāts) jeb skaitītāji/cilvēki'' - - Tādi ideoloģijas mērcē un brīvās tirgus labumus baudījušie ''ķīlīši''/nasing spešali jau divdesmit gadus skaita pareizi - saskaitīs arī tagad, un secinājumu izdarīs pareizo. Kas vēl šaubās, tas lai izlasa vismaz 10 sējumu ''Pārskats par tautas attīstību'' virsrakstu.Latvijas intelektuāļu eštablišments ''pareizo'' secinājumu izdara - tikai un vienīgi attīstību Latvijas iedzīvotājiem nesa liberālisma un brīvā tirgus ieviesēji ''bāleliņi''-reformatori1990-os, nes 2011.g. un nesīs arī 2030.g. Tā turpināt - un ar dziesmām pretīm ''rēgainajām virsotnēm'' ? Ja neizdevās sasniegt komunisma žilbinošās, tas globālistu ''rēgainās'' izdosies?
rex
r
Tautas skaitīšana pastāv pasaulē jau kopš Mozus laikiem un varbūt, ka vēl senāk - Palasi Bībeli. Starp citu - ja nebūtu bijusi tautas skaitīšana Judejā, Jēzus nebūtu piedzimis Betlēmē, kā tas pēc rakstiem bijis paredzēts, bet gan turpat Nacaretē. Tātad tautas skaitīšani bija un ir absolūti nepieciešama.
celotajs
c
Ir tacu smiekligi un tragiski, kair javeic kaut kads papildus skaitisanas un uz ta rekina vel jatere milijoniem latu. Latvija ir tik daudz ierednu, birokratu un kompjuteru un ja tad nevar precizi uzskaitit cik ir cilveku Latvija kada vecuma, kads skaits attieciga dzimuma tad kapec visus sos meslus, drankus ierednus, birokratus algot? Fakts ir tads, ka Latvijasj valsts parvalde ir nobijusies no realitates, no patiesajiem skaitliem par Latviajs iedzivotaju skaitu Latvija, jo pedejos 10 gadus Latvijas valsti ir pametusi simtiem tukstosu Latvijas iedizvotaju, bet tas ir apliecinajums tam, ka Latvija dzives apstakli ir briesmigi, neciesami, un tas raksturo Latvijas politku, ministru, ierednu, Saeimas deputatu, tiesnesu slikto darbu, tas ta isi un konkreti,
Tusnelda
T
Nu kad sos debiliki, visticamas psihiski slimo sizofreniki atbrivos no visiem valats amatiem un ietekmes vietam? Lai sis muldetajs, politku pakalu laizitajs, pielidejs iet un strada ka uznemejs vai kalpo kadam uznemejam un tad paklausisamies ko vins plurkstes pec 10gadu darba. Protams, ka Latvijas lauki ir izplauti ka ar naves izskapti, pat Krievijas okupacijas rezims nespeja iznidet ta Latvijas laukus Stalina represijas ka to ir izdarijusi Godmansi un LC, Skele un TP partijnieki realizejot pedejo 20.gadu genocidu pret latviesu tautu.
strādā ārzemēs
s
padomju laikā man viena tante- statistiķe baigi uzsēdas kaklā un regulāri gribēja uzzināt kā esmu iztēre'jis algu . negribējās šai teikt ,ka pusi nodzēru krogos ,tāpēc kāru uz ausīm makaronus . kopš tā laika mana attieksme pret statistikas rezultātiem ir ļoti skeptiska .
hmmm
h
Ērik, "mirušās dvēseles", ja ievērojāt, ir pēdiņās. Palasiet kādreiz Gogoli, jūs sapratīsiet, ka "mirušās dvēseles" ir ideomatisks apzīmējums.
depijurtāts
d
ilgu laiku valdīja uzskats ka mušai ir astoņas kājas, un tad zinātnieki mušu noķēra un saskaitīja tikai sešas ir, ir vērts tautas vidū pa kādam jokdarim-- sociālantropologam būt, kurš tautas nākotni lasa kā avīzi, sirdsmājiņā pa lielam sēdēdams
Opis
O
Es pat netaisos sniegt nekādas ziņas tam deklarētājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas