Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kleckins: bez papildus naudas radio un TV strādās līdz jūnijam

Bez papildu atbalsta no valdības Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijai (LTV) līdzekļu pietikšot tikai darbības nodrošināšanai līdz gada vidum - tā pēc iepazīšanās ar LR un LTV finanšu situāciju secinājis Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

NRTVP locekļi ceturtdien tikās ar abu raidorganizāciju pārstāvjiem, lai apspriestu to esošo un prognozējamo finanšu situāciju.

Nekādus konkrētus skaitļus Kleckins nenosauca, jo tie neesot vēl oficiāli, taču viens gan esot skaidrs - "ja ir tā, kā ir, tad mēs, vēlākais, ar jūniju beidzam darbu". "Tā, tas, protams, nebūs, mēs meklēsim risinājumus," solīja NRTVP priekšsēdētājs un piebilda, ka padome, "cerot uz labāko, gatavojas sliktākajam".

Nākamnedēļ padomes locekļi tiksies ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, lai runātu par iespējamajiem risinājumiem, kā arī tiek gaidīti oficiālie dati no LTV un LR.

Jau ziņots, ka LR šīs sezonas budžetā ir 1,2 miljonus latu liels deficīts, bet parāds ir 640 tūkstoši latu, no kuriem lielākā daļa - 250 tūkstoši latu - ir maksājumi "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram". Lielu daļu no parāda veido arī autoratlīdzības, algu un nodokļu samaksai nepieciešamais finansējums. Štata vietu skaits ir samazināts par 5%, iepirkumi - par 25%, bet atalgojumam paredzētais finansējums - par 15%.

Arī televīzijas finanšu situācija esot vērtējama kā kritiska. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots iepriekš skaidroja, ka televīzijas ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī samazinās par 1,2 miljoniem latu, dramatiski sarukuši arī ieņēmumi no reklāmām, turpretī izdevumu sadaļa ir būtiski pieaugusi.

Iepriekš kā risinājumi minēti iespēja izmantot 10% rezerves fonda, kā arī saņemt 1,4 miljonus latu no "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra", kas gan varētu notikt ne ātrāk kā vasarā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Topošās valdības plāni: LR un LTV izdevumi būs jāsamazina vēl vairāk

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas