Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kleckins: nepietiekama finansējuma dēļ būtu jāatkāpjas visai NRTVP un LR un LTV vadītājiem

Ja nākamā gada budžetā netiks saņemts pietiekams finansējums sabiedriskajiem medijiem, lai nodrošinātu normālu to darbu, atkāpties vajadzētu visai Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTVP), kā arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoriem.

Šādu viedokli intervijā aģentūrai BNS pauda NRTVP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

"Es jau uzskatītu, es gan uz to neprovocēšu nevienu, ka gadījumā, ja nekas netiks izdarīts ar nākamā gada finansēšanu, ja mēs vēlreiz pārliecināsimies, pārskaitīsim visu, ka tādā veidā nevar pildīt savus uzdevumus un jēga nav tam visam. Tad vajadzētu iet un atsaukt savu līdzdalību visai padomei kopā un ģenerāldirektoriem. Es domāju, ka tas būtu ļoti pareizi," sacīja Kleckins.

Viņš uzskata, ka tas būtu veids, kā liktu vismaz sabiedrībai, ja ne politiķiem saprast situācijas nopietnību, ka ar plānoto finansējumu radio un televīzija normāli darboties nespēs.

"Ļoti pareizi izteicās Dzintris Kolāts, kurš paziņoja, ka, nespējot nodrošināt normālu darbību nākamajā gadā, viņš ies prom. Es domāju, ka tā varētu būt pozīcija, kas attiektos ne tikai uz viņu, bet arī uz mani, uz [LTV ģenerāldirektoru Edgaru] Kotu un pat varbūt uz padomi kopā. Mēs nevaram uzņemties atbildību. Ja mēs piekrītam [samazinātam finansējumam], tad tas nozīmē, ka mums ir jānodrošina darbs. Bet par to piedāvāto naudu mēs darbu nodrošināt nevaram," sprieda padomes vadītājs.

Viņš piekrita, ka aiziešana no amatiem nav risinājums, taču izeja no situācijas nav redzama. Kleckins uzsvēra, ka tā nekādā gadījumā nav šantāža.

Padomes priekšsēdētājs runāja arī par personīgiem iemesliem, norādot, ka viņš jau ir sasniedzis cienījamu vecumu, bet vēl daudz ko dzīvē grib paveikt.

"Es esmu vecs cilvēks, man tūlīt būs 76 gadi. Man nav daudz laika, man ir daudz visādu plānu, tīri personisku. Man vajag uzrakstīt daudz ko, izdot. Daudz kas man ir, ir tādi sapņi nerealizēti, kurus man vairs nav kur atlikt. Lūk, un tāpēc man ir tāda riebīga sajūta, ka es sev bendēju laiku, kaut es cenšos turēties, es nedzenu cilvēkus izmisumā, es cenšos kaut ko darīt un dot cilvēkiem sajūtu, ka viņi arī kaut ko dara, ne tikai sēž un nodarbojas ar vells viņu zina ko, lai tikai kādam uzrakstītu papīru atkal kādu," teica Kleckins.

NRTVP ceturtdien spriedīs par rīcību saistībā ar sabiedrisko mediju nākamā gada finansējumu un uzklausīs radio un televīzijas ģenerāldirektorus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas