Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Klintone: ASV arī turpmāk būs uzticama Latvijas sabiedrotā

Otrdien ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone Latvijas ārlietu ministram Ģirtam Valdis Kristovskim (Vienotība) apliecinājusi, ka ASV intereses Baltijas jūras reģionā ir stabilas un ASV arī turpmāk būs uzticama Latvijas sabiedrotā gan divpusējās attiecībās, gan NATO ietvaros.Darba vizītes ASV ietvaros Ģ.

V.Kristovskis tikās ar H. Klintoni. Sarunu partneri apsprieda Latvijas - ASV attiecību attīstību, starptautisko attiecību aktualitātes, to skaitā - kopīgās misijas Afganistānā aspektus. Sarunā tika apspriesti arī tādi jautājumi kā enerģētika, dialoga veicināšana ar Krievijas Federāciju un notiekošais Baltkrievijā.H.Klintone atzina, ka augstu vērtē Latvijas ieguldījumu globālo drošības problēmu risināšanā, uzsverot, ka šajā jautājumā Latvija un ASV ir stratēģiskie partneri. Ģ.V.Kristovskis pauda Latvijas apņemšanos turpināt misiju Afganistānā. H.Klintone pateicās par Latvijas ieguldījumu. Ārlietu ministrs apliecināja Latvijas gatavību caur savu teritoriju transportēt ne tikai kravas ASV militārajam kontingentam, bet arī veikt preču piegādes.Ģ.V.Kristovskis informēja valsts sekretāri par Latvijas un Krievijas dialogu, īpaši pieminot Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Maskavā 2010.gada decembrī. H.Klintone pauda atbalstu Latvijas vēlmei stiprināt attiecības ar Krieviju, uzsverot, ka Latvijas un ASV interesēs ir stabilas, demokrātiskas un modernas Krievijas kā uzticama partnera attīstība.Sarunas laikā tika skarts jautājums arī par situāciju Baltkrievijā. Ģ.V.Kristovskis atzīmēja, ka Latvija veido dialogu ar šo valsti, ievērojot visu interešu spektru. Gan H.Klintone, gan ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsvēra ieinteresētību Baltkrievijas aktīvā dalībā Eiropā notiekošajos procesos, bet priekšnoteikums tam ir cilvēktiesību un demokrātijas normu ievērošana šajā valstī. Abi ministri pauda vienotu nostāju, ka ir nepieciešama tūlītēja pēc 19.decembra notikumiem aizturēto atbrīvošana.Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis informēja valsts sekretāri par Latvijas valdības prioritāti veicināt enerģijas piegāžu diversifikāciju, akcentējot valsts ieinteresētību sadarboties ar ASV slānekļa gāzes iegulu izpētē Latvijas teritorijā, vēlmē būvēt sašķidrinātās gāzes termināli, kā arī paužot atbalstu atomelektrostacijas celtniecībai Lietuvā. Valsts sekretāre apliecināja ASV atbalstu Latvijas centieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas