Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

KM: uzņemamies daļu atbildības par Zatlera uzrunas nepārraidīšanu LTV

Kultūras ministrija (KM) uzņemas daļu atbildības un atvainojas, ka pretēji solītajam 20. janvāra rītā pirms filmas Dūmu deja debesīm Latvijas Televīzija (LTV) nepārraidīja Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunu.

KM ir sagatavojusi nosūtīšanai vēstuli visām Latvijas skolām, kurā sniedz rezumējumu par radušos situāciju,  informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Ministrija skaidroja, ka tās aicinājums 20.janvārī visām Latvijas skolām organizēt vienotu vēstures stundu, lai pievērstu skolēnu uzmanību Latvijas vēsturē vienam no nozīmīgākajiem notikumiem – 1991.gada barikādēm -, bija savlaicīgi plānots un pārdomāts. Darba grupā iesaistījās Valsts prezidenta kancelejas, Latvijas Televīzijas, Barikāžu muzeja, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji un vienojās, ka LTV filmas translācija jāsāk ar Valsts prezidenta uzrunu. Tomēr runa neizskanēja.

Barikāžu atceres 20.gadadienas darba grupa, piektdien izvērtējot atceres pasākumu organizēšanas procesu, nonāca pie atziņas, ka kļūme radusies nepietiekamas iesaistīto pušu komunikācijas dēļ. Ņemot vērā, ka barikāžu atceres pasākumu darba grupu vadīja KM, tā uzņemas savu atbildības daļu par to.

Darba grupas pārstāvji pauduši pārliecību, ka turpmāk līdzvērtīgu ieceru īstenošanā šādi starpgadījumi iesaistīto pušu vidū negadīsies. Tāpat, ņemot vērā skolu izrādīto aktivitāti par organizēto vēstures stundu, darba grupas pārstāvji secinājuši, ka turpmāk sadarbība ar sabiedrisko televīziju jaunlaiku Latvijas vēstures skaidrošanā būtu attīstāma.

"Ceram, ka filmas sniegtā vēstījuma būtība kalpoja par nelielu, bet nozīmīgu impulsu kopīgas vēsturiskās atmiņas un patriotisma veidošanai, un novērtējam skolotāju spēju operatīvi reaģēt uz neparedzēto situāciju," norādīja KM.

Jau vēstīts - lai arī skolām iepriekš bija izziņots, ka 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienas rītā līdz ar filmu Dūmu deja debesīm būs skatāma arī V.Zatlera uzruna, tās nebija.

LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme iepriekš pastāstīja, ka LTV piedāvājusi skolām parādīt 19 minūtes garo filmu Dūmu deja debesīm, ko izglītības iestādes akceptējušas. Citus papildinājumus LTV1 programmā 20.janvāra rītā nebija paredzēts iekļaut. Savukārt KM pārstāve Dace Vizule toreiz sacīja, ka par Valsts prezidenta uzrunas pārraidīšanu atbildīga bijusi LTV. Pērn darba grupas sēdē visas iesaistītās puses, ieskaitot LTV, vienojās, ka līdz ar dokumentālo filmu Dūmu deja debesīm tiks pārraidīta arī iepriekš sagatavota Valsts prezidenta uzruna. To, ka šāda kopīga noruna panākta, apliecina arī sēdes sarunas pieraksts.

Saistībā ar notikušo nesaprašanos paziņojums parādījās arī Valsts prezidenta kancelejas Twitter kontā: "Arī Valsts prezidenta kancelejā gaidām LTV un Kultūras ministrijas skaidrojumu, kāpēc neparādīja prezidenta uzrunu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas