Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

KNAB: operatīvo transportu privātām vajadzībām nedrīkst izmantot

Operatīvo transportu privātām vajadzībām izmantot nekādā gadījumā nedrīkst, tā _Dienai _norāda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sabiedrisko attiecību pārstāvis Andris Vitenburgs. "Tāpēc jau nodokli operatīvajam transportam nepiemēro, jo no noteikumiem izriet, ka nekāda lietošana privātām vajadzībām nav iespējama", viņš paskaidro.

Ministru kabineta noteikumos par operatīvajiem transportlīdzekļiem ir atrunāta kārtība, kādām vajadzībām transportlīdzekļi izmantojami. Likumā arī rakstīts - ja iestādes, komercsabiedrības vai dienesti izmanto operatīvos transportlīdzekļus, vadītāji norīko atbildīgo amatpersonu, kura kontrolē operatīvo transportlīdzekļu izmantošanu. Minētā amatpersona ir atbildīga par to, lai šie transportlīdzekļi tiktu izmantoti par operatīvajiem transportlīdzekļiem tikai šajos noteikumos un Ceļu satiksmes noteikumos minētajos gadījumos.

Jāpiebilst, ka minētie noteikumi neregulē kārtību, kā operatīvo transportu izmanto vairākas augstākās valsts amatpersonas, piemēram, Valsts prezidents, Ministru prezidents, Saeimas priekšsēdētājs.

Klasificēta informācija — tāda bija Drošības policijas (DP) atbilde uz visiem Diena.lv jautājumiem par to, vai operatīvo transportu var izmantot privātiem mērķiem, tajā skaitā - bērnu vešanai uz skolu, kā to darījusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Jau ziņots, ka DP ar operatīvo transportu nodrošina arī iekšlietu ministri. Viņai nav jāmaksā nodoklis par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām, neraugoties uz to, ka viņa ar darba auto uz skolu vedusi bērnus, jo uz operatīvo transportu šis nodoklis neattiecas. Taču neatbildēts paliek jautājums, vai ikviens, kura lietošanā ir operatīvais transportlīdzeklis, var to izmantot līdzīgiem mērķiem, kā iekšlietu ministre.

DP par savā rīcībā esošajiem operatīvajiem transporta līdzekļiem komentāros ir ļoti skopa. Tās preses pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa norāda, ka tie «tiek izmantoti DP funkciju un uzdevumu darbības veikšanai».  Tomēr tālākais esot klasificēta informācija, tāpēc plašākus komentārus DP nesniedz.

Tikpat klasificēta esot arī informācija, vai DP pārbaudīs L.Mūrnieces gadījumu, jo tā arī esot «sava veida drošības pasākuma organizēšana». Uz jautājumu, vai tas ir tāpēc, ka runa ir par iekšlietu ministri, K.Apse-Krūmiņa atbildēja: «Nekomentēsim šo jautājumu.»

Diena.lv noskaidroja, ka aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) savukārt neizmanto operatīvo transportlīdzekli. Ministrijā arī pagājušā gada augustā pieņemti noteikumi par dienesta transportlīdzekļu izmantošanu, un, balstoties uz tiem, ministrijas amatpersonas, ierēdņi, darbinieki un militārpersonas dienesta transportlīdzekli drīkst izmantot tikai dienesta braucieniem. Saskaņā ar noteikumiem dienesta auto nedrīkst izmantot, lai brauktu uz dzīvesvietu un atpakaļ.

(pievienotas pirmās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas