Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

KNAB pārbaudīšot informāciju par politisko lēmumu pirkšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājas Žanetas Jaunzemes-Grendes medijos pausto informāciju par politisko lēmumu pirkšanu.

Jau vēstīts, ka uzņēmēji atzinuši - joprojām ir populāri izmantot politisko partiju ietekmi, caur kurām izdevīgus lēmumus var «dabūt cauri» nosacīti ātri. Taču par to esot jāmaksā, un, piemēram, takse par būtisku izmaiņu veikšanu nodokļu politikā esot 60 000 latu.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītāja Žaneta Jaunzeme-Grende Latvijas Avīzei teikusi: «To, ka politiķiem maksā, mēs visi zinām. Zinām arī tos, kuri tur partiju melnās kases. Jā, šādā veidā lēmumu pieņemšana notiek ātri.»

A.Vitenburgs norāda, ka KNAB pienākums ir pārbaudīt visu informāciju, kas satur kādas ziņas par iespējamu korupciju, un LA rakstā paustās ziņas esot tieši šis gadījums.

Arī ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Juris Pēda šodien nosūtījis vēstuli KNAB, uzdodot veikt pārbaudi par publikācijā minētajiem faktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas