Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

KNAB sāk disciplinārlietu pret Vilku, tās izskatīšana var ilgt pat gadu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ceturtdien sākta disciplinārlieta pret biroja priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, portālam Diena.lv apstiprinājas KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga. Lietas izskatīšana var ilgt līdz pat vienam gadam."Birojā ir uzsākta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumiem un Nacionālās drošības padomes lēmumam," teica I.

Karslberga. "Atbilstoši biroja disciplinārlietu ierosināšanas un izskatīšanas kārtībai, lietu izskata tam izveidota komisija un izskatīšanas termiņš ir viens mēnesis. Ja komisijai vajag vairāk laika, tā var biroja vadītājam lūgt termiņu pagarināt līdz četriem mēnešiem, bet, ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, termiņu var pagarināt līdz gadam, par to informējot darbinieku," viņa skaidroja.Viņa norādīja, ka, ja gada laikā tā arī neizdosies pieņemt lēmumu, tad lieta būšot jāizbeidz. Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka dienesta pārbaude pret A.Vilku tika sākta pēc tam, kad viņš tai sniedza interviju. Biroja priekšnieks Normunds Vilnītis pat bija uzdevis pārmeklēt A.Vilka darba kabinetu, lai atrastu diktofonu ar intervijas ierakstu, aģentūrai stāstījis A.Vilks. Intervija notikusi septembra vidū, kad A.Vilks dažas dienas N.Vilnīša prombūtnē pildījis arī biroja priekšnieka pienākumus.N.Vilnītis neesot bijis mierā ar A.Vilka izteikumiem intervijā, tādēļ lūdzis biroja preses cilvēkam izsniegt intervijas ierakstu. Preses pārstāvis atteicies to darīt, sakot, ka tad jāsaņem A.Vilka piekrišana, bet tālāk sekojusi A.Vilka kabineta pārmeklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas