Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koalīcija aicina rīkot atklātu valdības sēdi; prezidents paliek pie sava

Neraugoties uz koalīcijas partiju lūgumu, Valsts prezidenta Valda Zatlera sasauktā valdības ārkārtas sēde piektdien tomēr notiks aiz slēgtām durvīm, ziņo BNS. V.Zatlers pastāvot uz savu iepriekš pausto viedokli un norāda, ka pamatojums tam nav mainījies. Prezidents vēlas, lai sēde neizvērstos par priekšvēlēšanu kampaņu un būtu iespēja izvairīties no lieka populisma.

Koalīcija iepriekš savu aicinājumu pamatoja ar to, ka sēdes darba kārtībā ir sabiedrībai būtiski jautājumi, kuri jāapspriež atklāti, liecina aģentūras iepriekš vēstītais.

Kā ziņots, V.Zatlers, izmantojot Satversmē paredzētās tiesības, piektdien sasaucis valdības ārkārtas sēdi. Pirmdien viņš atzina, ka rosinājis veidot šo sēdi kā slēgtu sēdi, lai tā nepārvērstos par priekšvēlēšanu pasākumu. Viņš vēloties dzirdēt "šo lietišķo, varbūt pat skarbo sarunu, par to, kādu valdība redz šo kopainu".

Reaģējot uz to, Sabiedrība citai politikai (SCP) paziņojumā norādīja, ka uzskata par pilnīgi nepieļaujamu, ka Valsts prezidenta sasauktā valdības ārkārtas sēde piektdien ir slēgta. SCP pieprasa, lai valdības ārkārtas sēde notiktu atklāti. "Mums nav pieņemami, ka Valsts prezidents un valdība plāno slepeni apspriest būtiskās reformas izglītības un veselības aprūpes jomā, kas skar desmitiem tūkstošu šajā nozarēs strādājošo, vecākus, bērnus, pacientus un simtiem tūkstošu ģimeņu visā Latvijā," norādīja SCP valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

SCP arī vērsa uzmanību uz faktu, ka sabiedrības neuzticēšanos politikai un politiķiem ir izraisījusi nepopulāru lēmumu pieņemšanas slēpšana no sabiedrības. SCP aicināja V.Dombrovski un viņa pārstāvēto partiju Jaunais laiks atcerēties demokrātiskas politikas principus, no kuriem viens bija atklātība būtisku lēmumu pieņemšanā.

V.Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne Diena.lv iepriekš norādīja, ka gan sēdes saturs, gan tā forma - atklāta vai slēgta - ir prezidenta ziņā, jo viņš šo sēdi ir sasaucis.

(papildināta ar prezidenta viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Zatlers valdības ārkārtas sēdē vēlas redzēt ministru savstarpējās attiecības

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas