Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Koalīcija piekrīt Dombrovska virzīšanai eirokomisāra amatam

Valdošās koalīcijas partneriem nav iebildumu pret ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) virzīšanu eirokomisāra amatam, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Valdības vadītāja informējusi koalīcijas partnerus par gatavību izvirzīt Dombrovski eirokomisāra amatam, un valdības partneri piekrituši šādam lēmumam.

Straujuma sacīja, ka šis jautājums valdībā tiks izskatīts arī kā informatīvais ziņojums, tāpat to tuvākajā laikā pārrunās arī Saeimas Eiropas lietu komisijā. Savukārt valdības vadītāja jau šovakar dosies uz Briseli, lai diskutētu par nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidātiem. Tāpat tiks sāktas konsultācijas par to, kādus posteņus varētu ieņemt katras valsts pārstāvis EK.

Līdz ar EP sasaukuma maiņu tiks mainīta arī Eiropas Komisijas vadība. Latvijas kandidātu eirokomisāra amatam izvirza Ministru prezidents.

Straujuma jau iepriekš sacīja, ka lielais vēlētāju atbalsts Vienotībai Eiropas Parlamenta vēlēšanās un Dombrovskim kā saraksta līderim ir vēl viens papildu arguments par labu viņa kandidatūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas