Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Koalīcijā pirmdien pārrunās ZZS rīcību balsojumā par kratīšanām Šlesera dzīvesvietās

Koalīcijā pirmdien pārrunās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu rīcību balsojumā par atļauju veikt kratīšanas Aināra Šlesera (Par labu Latviju) dzīvesvietās, pavēstīja premjera Valda Dombrovska (Vienotība) preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Ministru prezidents uzskata, ka ZZS rīcība rada jautājumus par sadarbību koalīcijā," norādīja Panke.

Šī situācija tiks pārrunāta pirmdien koalīcijas sēdē.

Dombrovskis gan neprognozē koalīcijas izjukšanu, lai gan atzīst, ka ZZS nostāšanās Šlesera pusē varētu atstāt iespaidu uz attiecībām koalīcijā.

Jau ziņots, ka "Vienotībā" ietilpstošā "Pilsoniskās savienība" (PS) aicināja premjeru pieprasīt skaidrojumu no ZZS par tās Saeimas deputātu rīcību, lielākajai daļai atturoties balsojumā par kratīšanu opozīcijas deputāta Šlesera dzīvesvietās.

Dombrovskis tiek aicināts arī norādīt ZZS, ka tā ar savu rīcību apdraud turpmāko koalīcijas pastāvēšanu.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē neatbalstīja KNAB lūgumu veikt kratīšanu Saeimas deputāta Šlesera dzīvesvietās. KNAB lūdza veikt kratīšanu Šlesera faktiskajā dzīvesvietā Jūrmalā un deklarētajā dzīvesvietā Rīgā. Par kratīšanas veikšanu balsoja 35 deputāti no "Vienotības" un Nacionālās apvienības, pret bija septiņi, bet atturējās 37.

No ZZS par kratīšanām balsoja vien divi deputāti – Iveta Grigule un Vitauts Staņa, savukārt lielākā daļa ZZS pārstāvju balsojumā atturējās – Aija Barča, Gundars Daudze, Jānis Klaužs, Ingmārs Līdaka, Dace Reinika, Guntis Rozītis, Jānis Strazdiņš, Staņislavs Šķesters, Jānis Vucāns, Oskars Zīds, bet trīs deputāti - Dana Reizniece-Ozola, Laimis Šāvējs un Didzis Zemmers – nebalsoja.

Sēdē nebija klāt ZZS Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa, prezidenta amata kandidāta Andra Bērziņa (ZZS), kā arī vēl četru ZZS deputātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas