Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koalīcijas deputāti nesteidz atbalstīt nodokli dienesta automašīnām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ruk ruk
r
sis portals ORANDZAIS KVIECIENS sen jau pariet visas robezas bazot visas malas savus feisus. fuj. ir ko teikt, nav ko teikt, ka tik bilde ar murmulesanu ne par ko. ziimuli
estii
e
paldies! tik aspratigs sen nebija nekas dzirdets!! Super! You made my day!
artamons
a
Kraukļa kungs Jūs tikai komentējiet un pārejos aprejiet,bet kāpēc tieši Jūs nevarētu ieviest skaidrību par šo jaunizcepto likumu,ka valstvīri pirmie parādīs reālu piemēru neizmantojot dienesta mašīnas personīgām vajadzībām,protams var teikt kā to administrēt,bet Jūs to izdariet kā to darītu privātfirmā ,lai uzraksta atskaiti par nobrauktajiem kilometriem un ieguldīto darbu tajā dienā .Un kad tas būs izdarīts tad parēķiniet vai tik degviela un šofera alga nepārsniedz jūsu darba augļus,un ja tas tā ir ,tad nevajag brīnīties ,ka mēs tagad esam pie sasistas siles.
hmm
h
kraukļis, a nu ka golosuj proķiv avto naloga, togda zub daju, za skele golos odaju ! propadi propadom novoje vremicko
Karamba
K
Groteska muļķība, citādi to pasākumu sarežģīti apzīmēt. Pirmkārt, normālā valstī vizināšanās ar dienesta auto savās darīšanās momentā beidzas ar valsts darba vai politiķa karjeras zaudēšanu.Kas te būtu ko apspriest? Otrkārt, privāto aplikt ar papildus nodokli mantībai kuru viņš pats nopelnījis, samaksājis nodokļus, maksā līzingu, utt- tāds pats nonsens. Tad jau var pa taisno uzlikt kādu galvasnaudu, gaisa nodokli, vai kaut ko tādu. Protams, mūsu intelektuālitātē zaigojošie vadoņi( paldies par tautas kalpa bildi :) ) ko citu apspriest diez vai spējīgi.
Benzins
B
Kads gan Krauklis mulkis! Visu var aprekinat pec benzina paterina! Plana km un benzina paterins. Un neplana parterins, tatad savam vajadzibam!
Vai ne tā.
V
Kā jāievieš kāds nodoklis ,kas skar pašus deputātus,tā visi šādi nodokļu ierosinājumi tiek atlikti vai noraidīti. Viņiem nav ne kauna ne goda,jo dzīvo uz nodokļu maksātāju rēķina,un brauc ar valsts mašīnām kā ar savējām, izmantojot savas ģimenes vajadzībām.,bet nodokļus maksāt negrasās. Ja nākamajās saimes vēlēšanās vēl kāds par viņiem taisās balsot, tad šādi cilvēki nedraudzējas ar savu galvu,un neciena paši sevi.
Lelle
L
He! A kapēc gan jāatbalsts, ja var vizināties par velti?! Galvenais šo nodokli uzbliezt uzņēmējiem! Nieka 36 Ls no kretīnu milzīgajām algām un benzīns, amortizācija par velti ir koruptīvs un savtīgs nodoklis priekš lielajiem kretīniem, toties vairāk kā 80,-Ls no katras uzņēmuma mašīnas ir noziegums pret tā jau nīkstošajiem uzņēmējiem, īpaši vid. un mazajiem. Tā arī tā Muļķu zeme ripo uz elli...defolts ir neizbēgams.
Oskars
O
Vai tie ir DEPUTATI ????Es domāju,kad SŪDU GRĀBĒJI.
Delfīns
D
Nodoklis dienasta automašinam ir nejēdzīgs, to adminstrēt ir nereāli, vai astronomiski dārgi. kāds būs fiskālais efekts, vel pāris aģenturas. utt
Fakts
F
Kāpēc, lai deputāti steigtos atbalstīt šo nodokli, ja paši dienesta auto izmanto personīgām vajadzībām. Viņi steidz atbalstīt tos jautājumu izlemšanu, kas viņus pašus neskar!
izbijis valsts patriots
i
Bet cik tad tādu uzņēmēju ir. Viens -divi ,bija patīkami dzirdēt.Varbūt jums piederēs nākotnes Latvija,bet pašlaik tiešām riebjas tas kas reāli notiek valstī.Tā kā jūs i9zsakāties ,tā neizteiksies mvalsts mafijoznīki--Lembis ,šlosis,šķēlis,kalvitis u.t.t.
Absints
A
Kas no tā iznāks? Jātaisa datu bāze, kas reģistrēs uzņēmumus, kuriem auto ir pamatbiznesa nodrošināšanas lieta, vai kuri būs izcīnījuši tiesības auto lietot nenormētajā darba laikā. Kas to taisīs, kas to uzturēs. Konkurss? izstrāde? Cik maksās? Kā citādi bez reģistra policija braukāšanu kontrolēs? Vai varbūt tiks ieviestas ceļa zīmes. Kas tās izstrādās, drukās, pārbaudīs, reģistrēs? Kādi darbinieki tās revidēs? VIDa, kas tos apmācīs? Kad? Kuram cels algas kurš maksās nodokļus, ja auto lieto vairāki darbinieki, Kurš maksās nodokli – priekšnieks vai viņa šoferis. Vai takši , mikroautobusi, bulku vāģi, zemnieku saimniecības mašīnas būs izņēmumi? Kas vēl? Kas to noteiks, kādi būs kritēriji? Kurš tos izstrādās uzturēs? Kādus izdevumus tas izraisīs? Ja ir likums, tad ir jābūt sodiem un represīviem orgāniem, kas to kontrolē. Kādi būs sodu kritēriji, kas tos noteiks. Policija? Kas viņus apmācīs? Cik tas maksās? Kāda būs pretenziju iesniegšanas kārtība, termiņi, kas tās izskatīs? Tiesas? Cik papildus tiesnešus vajadzēs? Kādas izmaiņas civillikumā ir vajdzīgas? Kad tās pieņems? Ko darīt ar īrētām mašīnām. Līzingā esoša auto īpašnieks ir Līzinga kompānija. Kā ar tām? Nomātie auto ir līdzīgā situācijā. Izņēmums? Privātās nomas? Likums uz tām attiecas vai neattiecas? Ko darīt , ja tagad kantoris pats izdomā izīrēt savus auto saviem darbiniekiem? Vai tas būs tas pats vai nē? Kā algu pacelšana, lai iekasētu nodokli, ietekmē slimības , atvaļinājuma naudas, sociālos pabalstus? Tos rēķina no algas. Tur tak tad vajadzēs vairāk. Cik? Par cik no jauna nodokļa „cieš” gan darba devēju, gan darba ņēmēju, tad abas puses aktīvi strādās pie tā, lai nodoklis jāmaksā nebūtu. Auto tiks norakstīti, pārdoti privātpersonām, „atdoti atpakaļ, bet palielinātas kompensācijas par benzīnu vai vienkārši piemaksas, transporta pakalpojumi ,auto tiks īrēti no privātpersonām vai gluži otrādi – tām oficiāli izīrēti. Auto stāvvietas gluži nejauši atradīsies pie darbinieka mājas (jo centrā viss ir pilns). Vai arī tiks radīti tādi biznesa nosacījumi, kuru dēļ visa pārvietošanās būs traktējama kā biznesam vajadzīga – fiktīvi komandējumi, neesošas filiāles, citās laika zonās esoši biznesa partneri, fiktīvi diennakts atbalsta pakalpojumi utt. , galu galā uzņēmumu pārreģistrācija kaimiņvalstīs. Kā valsts kontrolēs un novērsīs to? Fiktīvās darbības, protams var atklāt, bet tam ir vajadzīgs attiecīgs dienests kas atkal kaut ko maksās,, Man šķiet, ka nodokļa ideologiem uz šiem jautājumiem būtu jābūt skaidrām atbildēm – cik papildus naudas vajadzēs sociālajiem pabalstiem, cik % kompānijas no auto atbrīvosies, cik % pierādīs „vajadzību strādāt naktīs”, cik maksās visa administrēšana, un kādi tad finālā būs tie ieņēmumi. Man gan šķiet, ka tas nav izdarīts un rezultāts būs ar mīnus zīmi, jo likumu izdomājušas ir kalkulatorgalvas. Paņemam auto skaitu, pareizinām ar nodokli – dabūjam ieņēmumus. Skaista pasaka. Bet ierēdņi tic...
atā
a
Esmu uzņēmējs un firmas auto lietoju arī privātām vajadzībām. Degvielu pērku uz firmas rēķina kā ražošanas izdevumus. Ir tikai loģiski, ka nomaksāju par privāti lietoto degvielu algas nodokli. Maksāšu tos 80 mierīgi. Lai tiek skolotājiem, bērnu pabalstiem utt.
who cares
w
Precīzāk - birokrātu tomēr. Citiem prēmijas neviens nemaksā (gandrīz).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas