Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Koķe: Arī Latvijā jāpasaka atklāti - visiem visu interešu nodrošināšanai nepietiks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aha
a
Nav šajā valstī ne vīzijas, ne attīstības plāna, ne sabalansētas darba samaksas sistēmas. Viena sabiedrības daļa pārtiek no zila gaisa un eksistē, vienai daļai jāstrādā idejas vārdā, bet vēl cita nez kāpēc šajā nabadzīgajā valstī saņem pasaules līmeņa algas, nenesot praktiski nekādu atbildību, par veikto darbu. Šo dažādo slāņu bērni tad nu arī nonāk skolās, liela daļa arī tādi bezatbildīgi. Mācās atzīmju dēļ, tādēļ, ka vecāki liek, vai arī nemācās vispār. Katra skola cenšas parādīt, cik tā laba, organizējot neskaitāmus papildpasākumus, bet bieži aizmirstot par normālu mācību procesu. Kaut kāds haoss...
kā tad...
k
Lai attīstītu nokia, skype u.c. pelnošas jauno tehnoloģiju idejas vajag kā reiz eksaktās zināšanas. Ja skolā prioritāte ir dziedāt-dejot pulciņiem, tad nav brīnums, ka LNT ziņās 09.10 stāsta par igauņu talantiem, kas rada jaunas virtuālās apģērbu pielaikošanas programmas, un nākamajā ziņā slavē mūsu "zelta talantus" kas nodarbojas ar akrobātiku, cirku un salsu. Skumji. Un vēl skumjāk, a tiek tikai plānot kā "nabaga bērniņus" atslogot no briesmīgās matemātikas, fizikas utt.... It jābūt noteiktais zināšanu bāzei uz kuras varētu būvēt savas innovatīvās idejas.
nav iespējams
n
Latvijas valsts attīstības vīziju nav iespējams nodefinēt, jo nav paredzams , kurp virzīsies globālā pasaule , arī ES. Tādēļ arī Latvijā visās jomās ir tikai plūšana pa straumei, haoss krīzes laika budžeta ietvaros.
msi
m
Nu tad ... Tatjana ! Liec galdā savu mazo vārgo dūrīti (maza bērna smiekli).
vai tiešām?
v
Runā, ka Ēlerte vēloties arī ieviest gejismu SKOLĀS kā obligātu mācību priekšmetu - zem veselības mācības izkārtnes, (lai sariebtu Pujatam par Bībeles mācību) Un Koķe to viņai apsolījusi, tāpēc caurkritusī ministre atkal tiek vilkta āra no pažobeles, lai savu solījumu pildītu ...nabaga mūsu tauta...
Diezgan ilgi jau vietējais
D
Ja Latvijai būtu skaidri nodefinēta vīzija un attīstības plāns, tad arī būtu skaidrs kādi cilvēki ar kādām zināšanām vajadzīgi un ir jāsagatavo, lai to plānu īstenotu. Diemžēl, vīzija nav nosprausta un sakarā ar to, izglītība iet to ceļu, kuru tajā brīdi parauj. Vērts atcerēties, ka mūsdienu izglītības sistēmas, kurās matemātikai un zinātnei lielāka vērtība nekā humanitārām zināšanām un mākslai tika veidotas industriālās revolūcijas laikā, lai sagatavotu strādniekus tā laika vajadzībām (darbam rūpnīcās), bet pasaule kopš tiem laikiem ir krasi mainījusies. Izglītība arī cieš no tā, ka vēl joprojām liela daļa politiķu domā un dara īstermiņā, kur nepieciešams ir tūlītējs ieguvums. No tā laika, kad bērns sāk skolu līdz tam laikam, kad tas iegūst daktera grādu un izgudro nākamo Nokia paiet vismaz 20 gadi. Pēc treknajiem gadiem, kad varēja kļut stāvi bagāts īsā laikā, kurš vairs gribēs investēt tādās lietas, kas dos labumu pēc 20 vai 30 gadiem? Aicinājums politiķiem - beidzot nodefinējiet un apstipriniet Latvijas valsts vīziju un tad viss pārējais sakritīs vietā.
future
f
Koķe ir forša vecene, un man prieks, ka turpinās strādāt. Tā, lūk. Turaties, Koķes kundze!
qwerty
q
si kundze nedrikst ienemt Latvijas Valsti pilnigi nekadu Valsts amatu --------------------------------- Ne jau vācu ateju tīrītājs būs tas, kas noteiks kam kādus amatus ieņemt Latvijā!
cilvēks
c
Tev Gati protams taisniba. Kokes ministresanas laika pietruka izglitibas sistema lidera. Vai ta ir Kokes vaina? Protams. Varbut. Nezinu... Tomer oranzie un sartie ieredni un Lemberga vadita partiju bloka politiki LOTI RUPEJAS UN PIESKATIJA lai nebutu asu kustibu. Vesture izvertes, sobrid jasecina ka krizes dota iespeja ir izniekota un jamekle jaunas sprudzinas kur meginat spraukties jauniem asniem.
Dr.xy
D
Jebkuras tautas nakotne ir berni,jebkura tauta var izdzivot,ka tauta, tikai tad, ja ta zina un ciena savas Valsts un tautas vesturi,un cinitajus par Valsti un tautu. Tatajana K. gadiem ilgi, apzinati, izvairas ieviest latviesu vestures macibu skolas. Rezumè: si kundze nedrikst ienemt Latvijas Valsti pilnigi nekadu Valsts amatu.
Memory
M
- un Eiropas fondus apgūt, pēc iespējas vairāk naudas iegrūst t.s. zinātnē&izglītībā ?
Memory
M
Mērķis - noturēties pie varas ? Uzdevums - reformēt, mainīt, izmainīt un...un atkal braukāt ''pieredzi'' iegūt pa pasauli, lai atkal mainītu un mainītu, reformētu bez jēgas un sajēgas ? '' Savulaik, 1992.gadā, kad izglītības ministrs bija Andris Piebalgs, mēs bijām tikko atguvuši neatkarību un mainījām faktiski visu - grāmatu saturu, mācību priekšmetus. Tieši šajā mirklī sākās juceklis, kas valda līdz pat šai dienai'' Arvīds Platpers (Kurp dodas dziedātāju......Diena, 13.04.2007).
Gatis Ozoliņš
G
Kāds mērķis šiem tukšajiem spriedelējumem? Lai attaisnotos par to, kur esam? Kapēc Jūs, Koķes kundze arī tagad nevarat pateikt kādas bija Jūsu prioritātes, kam pietika un kam nepietika? Kas pēc Jūsu domām bija Latvijai svarīgs un kas Jums? Starp ko un kā ir panāktas vienošanās Somijā un kāpēc mēs tādas nevaram panākt? Vai arī Jūs - "ideālākais savas jomas priekšstāvis" domājāt tikai par savu resoru un kādas tam bija sekas? Ja tik visgudri bet patiesībā tukši var runāt ministrs, tad nav jābrīnās kāda ir mūsu izglītība.
kalmārs
k
Tikai tāpēc, ka tas " uzņēmējs" ir daunis...
R.S.
R
Pilnīgi piekrītu un ir jāsaprot,ka par saviem un ģimenes locekļu hobijiem ir jāmaksā pašiem,bet ne no nodokļu maksātāju naudas,bet tas jāattiecina arī uz ministriju darbiniekiem-ar bezmaksas saunām,dienesta mašīnām u.t.t.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas