Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Koķe: Ko mēs gribam, visu laiku akcentējot, ka mācību grāmatas ir dārgas?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
inga
i
Koķe jau tiešām izskatās no jumta nokritusi, bet re kur vienam nozares uzņēmējam ar līdzīgs viedoklis, izrādās...
Sirmais
S
Vajag izdot normālas lētas grāmatas nevis greznos,dārgos vākos ar niecīgu informācijas daudzumu.Izdevējiem nerūp grāmatas pielietojums bet vienīgi iegūtā peļņa, tāpēc izdod greznas un dārgas grāmatas. Ķoķes kundze laikam ir marsiete,ka nezin patieso stāvokli mācību grāmatu tirgū.
mamma
m
Skolu nosaucu sava iepriekseja komentara
kvass
k
un ko Jūs gribat ar to teikt? Kāds Jūsu teiktajam sakars ar "no malas" pausto vai rakstu?
jumors
j
Nu ir jau bijusi pieredze, ka bērni pa vasaru strādā un sapelna rudens izdevumiem. Ko pilsonis piedāvā mūsu bērniem? Ganus vairs neviens nemeklē, saldējumu pārdot drīkst tikai no 16 gadu vecuma, kopsaimniecības arī vairs nepastāv, un ja ir kāds lielāks saimnieks, tad paša bērni un mazbērni pa lauku akmeņus salasa un vēlāk kartupeļus izkaplē. R īgā? Neko nezinu par iespējām bērniem vasarā sapelnīt skolas izdevumus. Bet ministrei tomēr gribētu vaicāt- vai tiešām visi amati tā nozombē cilvēkus, ka pazūd realitātes izjūta?
no malas
n
skats no malas, precizak, no arpus Latvijas: maksas izglitiba parasti rietumu izpratne nozime, ka ir jamaksa par apmacibu. nesenais skandals ar Razuka kunga berniem internacionala skola jau radija, kadas ir sada veida izmaksas vecakiem. nav akurati jaukt sis lietas kopa - maksa par gramatam ir neticama maza salidzinajuma ar to, ko nozime maksas izglitiba. ja patiesam LR butu maksas izglitiba, tad to varetu atlauties varbut 5%-10% no visiem iedzivotajiem. neesmu no tiem, kas ipasi sajuminas par ministres Kokes sasniegumiem, tomer jaatzist, ka pirma un galvena atbildiba par berniem ir vecakiem. izglitiba ir vertiba musdienu pasaule un tas ir pats labakais, ko vecaki berniem var iedot, lai vini nakotne globlaja ekonomika spetu izdzivot. ta del ir verts neteret naudu cigaretem un alkoholam gimene un varbut nebraukt tik daudz atvalinajumos un slepot slaloma trases ziema. protams, pavisam trucigiem cilvekiem ir jasanem atbalsts no pasvaldibam, par to nav saubu. bet tiem, kas var atlauties saviem berniem gramatas nopirkt nevajadzetu vaimanat par maksas izglitibu. jeb ja vini to velas darit, atbrauciet uz ASV, paskatieties cik maksa viens gads laba privata skola (20,000 - 30,000 USD gada) un ja to nevar atlauties - un 90% amerikanu nevar - tad skatieties ari cik katra gimene samaksa nodoklos publiskajam skolam katru gadu ar pilnigi skaidru izpratni, ka gramatas, zimuli, drebes utt tam visam vel nak pa virsu. valsts un skola nespej izpildit vecaku pienakumus un ja vecakiem savu bernu nakotne rup, tad berni ir prioritate un nauda gramatam bus lielai dalai Latvijas iedzivotaju. par patiesi trucigajiem - tur gan Kokes kundzes vaditajam kantorim ir jarupejas par stipendijam un pabalstiem kopa ar pasvaldibu un labdaribas fondiem, akcijam, utt. un beidzot - vai jau 20 gadus dzivojot postmodernas rietumu civilizacijas robezzona nav laiks saprast, ka nav tada jedziena ka bezmaksas izglitiba? un bezmaksas medicina? tada bija tikai komunistu propaganda ....
Ieva
I
Kā pa mākoņiem, sākot jau ar to, ka nezina: darba burtnīcas nevienā bibliotēkā neizsniedz.. Ja visi ministri tādi, tad godīgi sakot nav ko brīnīties. Bet Ekziperī citēt vispār ir cūcība, jo, ja vecāki nepelna Koķes algu, tad, ko tētim/mammai ar ministri jāpārguļ.
cela dit en passant
c
Un kas tagad liedz ņemt mācību grāmatas skolas bibliotēkā? Konkrētas skolas, lūdzu, kur tas nav iespējams.
ja u mami duročka,
j
i pa jentoi prichine ni figa ne seku no poligrafijas biznessa un tā, kas no tā barojas. Dixi. Vaša Maņa.
Kriss
K
Vai Lasis arī pūst no galvas..
mele
m
Koķes kundzei smadzenes netīras,ko viņa te vārās.Lai pamēģina bērnus uzturēt ar 180 ls algu,nevis 1800 ls,tukša runāšana.Protams mācību grāmatas,darba burtnīcas dārgas.PVN samazinājums vajadzīgs.
patiesība.
p
Koķes kundze ir laba eksperte un menedžere izglītības,zinātnes un arodu jautājumos,bet uzskatu,ka būtu vēl labāk,ja viņa darbotos augstākas raudzes politiskajā organozācijā,ZZS neprot un negrib iedziļināties Latvijas tautas konkurēt spēju paaugstināšanas jautājumos.Arī viņai tāpat,kā kultūras nozares galvenajiem ekspertiem vajadzētu atbalstu,sadarbību un izaugsmi meklēt politiskajā apvienībā Vienotība.
:D
:
Pirms būtu melojuši, ka padomju laikā arī bija grāmatas jāpērk, būtu pagaidījuši, ka kājas atstiepj visi kas tai laikā skolā gāja :) Nevienu grāmatu nepirka, katru gadu saņēma no skolas bibliotēkas un gada beigās atgrieza. Normāli mācību grāmata 4-5 gadus kalpoja.
Terorists
T
Vai tad stundas laikā vecāki seko mājasdarbiem.Tā kā nevajag te filozofēt.Un ja nav mājasdarbs tad mūsu laikā skolmeistars rakstīja piezīmi un lika štoku. Bet ja burtnīca ir tīra un skolmeistars neko neraksta tad secinājumu nav grūti izdarīt.
kvass
k
Varbūt vajadzēja pasekot, vai Tavs ģeņģeris mācās un izpilda visu uzdoto, ne jau skolotājam jāaizpilda darba burtnīcas vai jāpilda mājasdarbi:).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas