Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koķe neapstrīd ZZS veltīto kritiku darba grupai augstākās izglītības reformām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hm
h
"Taču viņa uzskata, ka risinājumi jāmeklē nevis ar radikāliem paņēmieniem, bet ir jādomā, kā novērst šķēršļus doktorantu skaita pieaugumam Latvijas augstskolās un kā palielināt profesoru skaita attiecību pret kopējo Latvijas augstskolu mācībspēku skaitu." Diemžēl Latvijā 20 gadu laikā nekas nav mainījies, doktori ir mazāk nekā jebkur citur, un profesoru skaits ir nožēlojams. Jebkas, kas ir darīts līdz šim, ir iedzinis valsti atpalicības purvā. ZZS iesaka tādu pat muļāšanos, kamēr sasmakušo purvu var izkliedēt tikai ar radikāliem paņēmieniem. Kā Igaunijā, kur atlaida no darba visus augstskolu mācībspēkus, bet pēc tam pieņēma darbā tikai atbilstošos minimālām augstskolas mācībspēka prasībām. Igaunija VISOS rādītājos ir priekšā Latvijā, varbūt kaut ko var mācīties no progresīvākas valsts, nevis turpināt vienam otra ādu glābt, bet valsti dzīt purvā?
Daniels
D
Ak tad viss suns aprakts ne tik daudz pašā lēmuma būtībā - mēģinājumā pārkāpt elementāras demokrātijas normas arī augstākās izglītības un zinātnes jomās, bet partiju piederībā! Ir nu gan absurda valsts, ja tā ... Un kas atbildēs par augstākās izglītības jaunā likuma "iemarinēšanu" un nepieņemšanu tik ilgu laiku?! Varbūt tas būs Brigmaņa kungs, kura vadītā partija "kurē" izglītību un zinātni zaļi zemnieciskā nesteidzībā un vienaldzībā: kā Dieviņš būs lēmis, tā būs ... kuras valsts augstskolas nebankrotēs un saglabās šoziem apkuri, tās saglabāsies ... nekur jau tie jaunie zinātnieki no Latvijas neaizmuks, bet "strīpām" nāks pelnīt "lielo latu", strādājot uz pusslodzēm ar asistentu algām augstskolās ... U.c. MURGI!
jelgavnieks
j
izskatās, ka ZZS nervi netur. Tik pārsteidzīgi svaidīties ar paziņojumiem - neuzticās, iebilst, nepiekrīt. Kam? Nekas taču vēl nav zināms. galīgi neizskatās pēc pieredzējušiem politiķiem. Auziņš izteica savu viedokli un šie bez domāšanas to attiecina uz visu pasākumu. Interesanti arī, vai ZZS garantēs demogrāfiski studentu skaita pietiekamību pec dažiem gadiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas