Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kolāts: intervijas ar premjeru vajadzēja samazināt jau agrāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Inguna
I
Paties paldies par Júsu várdiem. Izlasot visus šos aizvainojumus, vérstus pret S. Veinbergu, šo godájamo cilvéku - rodas jautájums - kas vedina tik nepamatoti uzbrukt, káds iekšéjs ljaunums slépjas pašá rakstítájá? ... varbút, ka šim rakstítájam zem zimes -TOMS, nepieciešama medicíniska palídzíba?!!! Man ká lasítájam, gribétos lídzét, jo varbút, ka šis rakstítájs ir nopietni slims? ... ir taču jápalídz ... búsim cilvécígi ... slimigie murgi varétu bút kádas ljoti smagas psihiskas slimíbas pirmás pazímes ... dakteri palidziet TOMAM !!!
Guntis
G
Mani tiešām izbrīna Toma publiski izteiktie apvainojumi par S.Veinbergu, jo cik man ir nācies pāris reizes satikties ar S.Veinbergu viņas firmas Rīgas birojā darba darīšanās, un dažas stundas pavērot firmas dzīvi "no iekšpuses", kā viņi cenšas rast darbu savā firmā cilvēkiem ar kustību problēmām, kā palīdz maznodrošināto ģimeņu bērniem atrast pienācīgu ārstēšanos, es nekādi to nevaru savienot ar šiem apgalvojumiem. Tas izklausās pēc Gēbelsa propagandas metodes — jo bezkaunīgāki meli, jo lielāka iespēja, ka tauta noticēs. Es tikai nesaprotu kāpēc cilvēki to dara un ko viņi ar to iegūst?
Guntis
G
Toms: "Var pabeigt n-tākās augstskolas un kļūt ne tikai par "ae Ph. D.", bet arī ae Fu...D. un visādiem citādiem ae, taču tas neattaisno viņas rīcību, palīgskolas absolventes līmenī ziepējoties klāt turīgākajiem latviešu izcelsmes zviedru penšiem, cenšoties izdīkt no viņiem savu vārdu testametā - tikai par to, ka "labdare" pāris reizes viņu vietā aizietu uz veikalu un noslaucītu vecīšiem dibenu..." "Ja tu painteresētos, tad uzzinātu, ka viens no viņiem bija mans vectēvs, kurš šai "izpalīdzīgajai" un "cilvēcīgajai" kundzītei uzreiz parādīja, kurā vietā celtnieki mājai ārdurvis izbūvējuši. Skaidrs?" Tom, varbūt uzraksti konkrētus faktus: kas, kur, kad, ko, par ko? Uzraksti konkrētu vectēva vārdu un uzvārdu, kurā pilsētā viņš Zviedrijā dzīvo, kādus vecīšus Sandra "apkopj"? Citādāk tāda zākāšanās vien Tev sanāk… Esi gatavs arī tiesā aizstāvēt savus vārdus vai arī māki tikai anonīmi zākātes un slapstīties aiz segvārdiem te? Vispār te palasot viedokļus, izskatās, ka trešdaļa komentētāju labprāt pieteiktos par bendēm vai spīdzinātājiem, ja vien tāda iespēja būtu. Ja kas nepatīk — uzreiz nosauc cilvēku par muļķi, idiotu u.tml. Gatavi cilvēku dzīvu aprakt, varbūt pat apēst. Skumji paliek, lasot šada līmeņa atsauces. Labi, ka ir tomēr arī sakarīgi komentāri, kur cilvēki runā kaut ko, ko zina.
Kirbis
K
Tas, kad pašu valsts premjers pa valstij piederošu radio vairs nevar vērsties pie tautas tad, kad uzskata to par vajadzīgu, un skaidrot to, ko uzskata par nepieciešamu, ir idiotisma kalngals... Prātiņ, nāc mājās...
e1
e
Pilnībā piekrītu. Mediju eksperti galu galā ir no vienas cunftes, neticu, ka eksperts, kuram dota iespēja uzstāties kādā medijā, sāks to kritizēt. No neatkarības tur ne miņas. Viss sākas ar sīkumiem. Atceraties - kāds no žurnalistiņiem palaida pīli, ka krievi paši nodedzinājuši sādžas, lai saņemtu valsts atbalstu. Kaut gan faktiski, sādžinieki bija nolēmuši vienkārši nepretoties uguns stihijai. Tagad no visiem mēdijiem ar visādiem blakus secinājumiem skan, - krievi paši dedzina sādžas. Sīkums, tik sekas var būt idiotiskas un pilnīgi neprognozējamas. Un tā katru dienu, gandrīz katrā ziņā. Ja mediji melo vai mānās sīkumos, bezcerīgi, ka lielās lietās viņi spēs būt patiesi vai neitrāli.
haha
h
Ne jau tikai celtnieki meklē lētāko darbaspēku, arī mediji nav labāki...
e1
e
Visa sāls ir tajā apstāklī, ka paši žurnalisti pielaiž loģiskas kļūdas un bieži nesaprot, kas ir reklāma un kas ir bezkaislīgi fakti. Ja kāds "žurnālists" vai " tautas balss" uzdod panaivu jautājumu, - ko Jūs domājat par Šlesera vai Lemberga ideju..., dabīgi, ka atbildē būs reklāma. Un pēc tam sekos Kolāta bļāviens, tas ir jāpārtrauc....nevis novācot jautātāju, bet gan to, kas sniedza atbildi uz nekorektu jautājumu. Drīzāk vajadzētu celt profesionālismu LR dīdžejiem.
lno
l
Žetons par komentāriem. Piekrītu arī vērtējumam par LR. Mans kursa biedrs vērsās pēc palīdzības pie radio cīnītājiem par taisnību, kad šo mēģināja apčakarēt advokāts Platacis. Šie pasmaidīja un ieteica velti netērēt laiku - tas esot bezcerīgi. Tomēr dzīve pierādīja pretējo - Platacis zaudēja:)
stratēģis
s
> Dita Arāja: "... tomēr visā kopumā Latvijas žurnālistika šobrīd ir vāja." ____________________________________________________ ___________________ Kāpēc tikai tagad jūs, mēdiju eksperti, sākuši saprast, ka "Latvijas žurnālistika ir vāja"? Tas zināms jau bija sen, jo viņus un viņu vēlākos pasniedzējus audzināja tas pats Ā. Kleckins (agrāk: Kļockins). Mācīja redzēt tika to slikto, tikai kritizēt (tieši tāpat kā komunistiem bija jānodarbojās ar kritiku un paškritiku) bez jebkāda līdzsvara ar labo, kas sasniegts. Par tagadējo LR1 jau esmu agrāk izteicies, ka tas kalpo tp, tagad - pll.
Krišjānis Liepiņš
K
"Kam vispār šajā valstī interesē kaut kāda tur premjera intervijas?" Ikvienam saprātīgam pilsonim, kuru interesē valstī notiekošais.
stratēģis
s
>Enriko: "DOMBROVSKA RĪTA RADIO UZSTĀŠANĀS JĀAIZLIEDZ AR LIKUMU, JO TĀS APDRAUD SATIKSMES DROŠĪBU. ŠO KLAUSOTIES NO RĪTA BRAUCOT JAU VAR AIZMIGT PIE STŪRES!!! ------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------------ Redz`, ja Tu būtu IEKLAUSĪJIES, ko stāsta Valdis DOMBROVSKIS, tad gan Tev miegs neuzmāktos! Iesaku labāk Tev apstāties autiņu nostādīt ceļmalā un tā nopietnāk pārdomāt Lavijas valsts Ministru Prezidenta stāstīto! Citādi izklausās, ka Tu pa to dzīvi tā pa virsu, virsu...
Krišjānis Liepiņš
K
"Sāksim izeju no krīzes" :-D Kā Tu nosauktu ekonomikas pieaugumu divus ceturkšņus pēc kārtas? IKP un eksporta pieaugumu?
Krišjānis Liepiņš
K
"Premjers Domrovskis devis īpašus uzdevumus ministram Gerhardam par Air Baltic afēru. Kādi ir tie uzdevumi Premjers masu mēdijiem neatklāj." Kā tad neatklāj, gēbelsiņ?! Ja esi palidis garām - Dombrovskis Gerhardam devis uzdevumu: 1) anulēt "airBaltic" zīmola pārdošanas darījumu, 2) izvērtēt to.
Bērtulis
B
Kāda liela apskaidrība pēkšņi nākusi par LR un tās ģenerāldirektoru! Zīmīgi, ka tas sakrīt ar stāvokļa tautsaimniecībā zulabošanos. Iepriekš totālās krīzes laikā bija izdevīgi premjeru kā mazu kaķēnu bakstīt ar purnu .ūdos! Premjers ir valsts amatpersona un tikai pēc tam Saeimas deputāta kandidāts... U*n žurnālistu rokās ir sekot tam, lai uzstāšanās reizes nepārsvērstos par priekšvēlēšanu aģitāciju!
Ilmārs
I
Radio grib būt objetīvāks par pašu Romas pāvestu. Doma jau skaidra: ej nu sazini, kadi spēki nāks pie varas Latvijā gada beigas un tad - mēs jau neko, mēs neesam politizēti. Galvenais, lai paliekam amatos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI:

Mediju eksperte Sandra Veinberga:

“Tas bija pareizi, jo Valdis Dombrovskis arī kandidē šajās vēlēšanās, tādēļ viņu nedrīkstētu eksponēt vairāk kā citus. Šādas iknedēļas intervijas nebija vajadzīgas arī iepriekš. Latvijas politiskās elites pārstāvju eksponēšana man šķiet smieklīga. Mediji ir pārāk gļēvi pret varas eliti. Politiķus uz intervijām būtu jāaicina tikai lai uzdotu nozīmīgus un pārdomātus jautājumus. Latvijas mediji, esot zem politiskās elites spiediena, aizvien vairāk tuvojas Krievijas medijiem. Es nebrīnos, ka arī Latvijas politķi drīz sāks braukāt ar džipiem un šaudīties. Viņi ir tikai skrūve politiskajā procesā. Mani neinteresē arī viņu blogi preses, radio vai televīzijas formātā.”

Mediju eksperte un Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne:

“Tas ir pamatots un adekvāts lēmums, nedot iespēju izmantot savus administratīvos resursus priekšvēlēšanu kandidātiem. Ja politiķim ir ierakstīts raidlaiks, tad tā viennozīmīgi ir priekšrocība citu vēlēšanu kandidātu priekšā. Arī citiem medijiem būtu jāpārdomā šī prakse.
Esmu vienmēr šaubījusies, vai regulāra intervēšana ir nepieciešama. No vienas puses tā ir iespēja amatpersonām sniegt atbildes uz nozīmīgiem jautājumiem, tomēr tas būtu jādara tikai nepieciešamības gadījumā. Pretējā gadījumā tas atgādina valsti vai pašvaldību apkalpojošu mediju.”

Portāla politika.lv redaktore Dita Arāja:

Latvijas Radio to darīja ļoti apzināti un pareizi. Iespējams, aplēšot savas spējas, viņi juta, ka priekšvēlēšanu laikā nespēs uzdot pietiekami kritiskus un žurnālistiski asus jautājumus. Premjeram ir jābūt pieejamam un jāatbild uz jautājumiem tad, kad žurnālistam tas ir aktuāli.  Vienkārša parunāšanās nav lietderīga, turklāt atgādina tālo ‘90.gadu praksi. Iepriekšējo interviju kvalitāte Latvijas Radio bijusi atšķirīga, tomēr visā kopumā Latvijas žurnālistika šobrīd ir vāja.

(turpinājums sekos)



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas