Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Komandējumi uz Ķīnu nākamnedēļ atstāj koalīciju mazākumā

Valdošie atskārtuši šo neapskaužamo situāciju un sāk meklēt risinājumus


Nākamajā nedēļā, kad piecas koalīcijas partiju deputātes dosies komandējumā uz Ķīnu un ārpus valsts būs vēl vairāki šo partiju pārstāvji, opozīcijai būs vairākums un reālas iespējas ietekmēt lēmumu pieņemšanu. To vidū ir arī pieprasījums premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) par 100 valdības dienās paveikto. Lai arī tajā pašā sēdē nav iespējams pieprasījumam pievienot lēmumu par neuzticības izteikšanu premjeram, pirmdien koalīcija tomēr atskārta šo neapskaužamo situāciju un sāka meklēt risinājumus.

Uz jautājumu, vai valdībai nav jāsāk domāt par vēl kāda politiskā spēka iesaistīšanu tajā, premjera pārstāvis Edgars Vaikulis Dienai atbildēja: "Jautājums par koalīcijas paplašināšanu nav šobrīd valdības partiju darba kārtībā un netiek prognozēta tāda iekļaušana tajā. Jebkurā gadījumā par to visi partneri tad vienotos koleģiāli." E.Vaikulis kā risinājumu turpmākajā darbā minēja komandējumu grafika sagatavošanu, lai koalīcija var īstenot savu politiku, nepieciešamības gadījumā kādu braucienu arī atceļot. Koalīcijai Saeimā ir 53 balsis, bet viens deputāts ilgstoši slimo.

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis bija viens no tiem, kas pirmdien aicināja par to sākt domāt, lai arī pagājušajā nedēļā tieši vairāku ZZS deputātu prombūtnes un vienas LPP/LC deputātes atšķirīgā balsojuma dēļ komisijām tika nodota opozīcijas rosināta iniciatīva par izmaiņām tā dēvēto māmiņu algu izmaksā. Šonedēļ ZZS bija gatava nelaist deputātes Dagniju Staķi un Baibu Rivžu nākamnedēļ plānotajā braucienā uz Ķīnu, bet pārējās frakcijas nesekoja šim piemēram, tāpēc nekādas izmaiņas delegācijas sastāvā tomēr nebūšot. A.Brigmanis ne šajā, ne iepriekšējā Saeimā nav bijis nevienā komandējumā un uzskata, ka šos braucienus ir iespējams ierobežot un koordinēt, par ko ZZS esot rūpējusies Induļa Emša valdības laikā.

Tagad ar to būtu jānodarbojas premjera pārstāvētajai LPP/LC, norādīja Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis, kas risinājumu redz deputātu sūtīšanā ārpus valsts vienādā skaitā no koalīcijas un opozīcijas. Viens no Jaunā laika līderiem Artis Kampars Dienai sacīja, ka koalīcijas mazākumu opozīcija neizmantos, lai kaut ko gāztu, bet gan drīzāk, lai virzītu tālāk vairākas savas iniciatīvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas