Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu plāno izmaksāt arī premjera biroja darbiniekiem, kuri turpinās darbu

Kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu plānots izmaksāt ne vien bijušās valdības ministriem, bet arī premjera biroja darbiniekiem, kuri turpinās darbu arī pēc Valda Dombrovska trešās valdības apstiprināšanas.

Valsts kanceleja otrdien valdībai lūgs piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kopumā 32 294 latus, lai izmaksātu atlaišanas pabalstu bijušajiem ministriem, kā arī kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām, liecina sēdes darba kārtība.

Kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām paredzēts izmaksāt visiem bijušās valdības ministriem. Kompensāciju saņems arī premjers Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks (abi Vienotība), kā arī pieci premjera biroja darbinieki, kuri turpina darbu Ministru kabinetā un premjera birojā, neskatoties uz valdības maiņu.

Dombrovskim par neizmantotajām atvaļinājuma dienām kompensācijā paredzēts izmaksāt 2189 latus, Vilkam – 980 latu. Savukārt premjera padomniekam Gintam Freimanim plānots piešķirt 315 latu, preses sekretāram Mārtiņam Pankem – 487 latus, padomniecei Solveigai Silkalnai – 400 latu, premjera sekretārei Agnesei Rasnačai – 709 latus, bet premjera sekretārei Sintijai Bernavai – 413 latu.

Premjera preses sekretārs uz jautājumu, kādēļ tiek izmaksātas kompensācijas darbiniekiem, kuri turpina darbu, neskatoties uz valdības maiņu, atbildēja: "Tas ir grāmatvedības iemeslu dēļ."

Viņš uzsvēra, ka, pēc likuma, darbiniekiem pilnvaras beidzas līdz ar priekšnieka – premjera Dombrovska – pilnvarām. Šie premjera biroja darbinieki Dombrovska darba ritma dēļ nav paspējuši aiziet atvaļinājumā.

Kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām saņems arī bijušais satiksmes ministrs Uldis Augulis – 1714 latu, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs – 1395 latus, labklājības ministre Ilona Jurševska – 408 latus, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis – 1307 latus (visi Zaļo un zemnieku savienība, ZZS). Šie bijušie ministri ir ievēlēti 11.Saeimā.

Kompensāciju saņems arī bijušais izglītības ministrs Rolands Broks (ZZS) – 1636 latus, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) – 326 latus, ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība) ‒ 2700 latu, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) ‒ 165 latus, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) ‒ 164 latus un veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS) ‒ 409 latus. Viņi neturpina darbu ne valdībā, ne strādās 11.Saeimā.

Savukārt atlaišanas pabalsts vienas mēnešalgas apmērā – 1718 latu – tiks izmaksāts sešiem bijušajiem ministriem – Brokam, Ēlertei, Kamparam, Kristovskim, Štokenbergam un Bārzdiņam. Šie ministri neturpinās darbu ne jaunajā valdībā, ne 11.Saeimā.

Valda Dombrovska trešo valdību apstiprināja 25.oktobrī, un no iepriekšējās valdības jaunajā Ministru kabinetā darbu turpina Dombrovskis, Vilks un aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas