Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kopā ar cigaretēm konfiscēto saldējumu izdalīs bez maksas

Kopā ar kontrabandas cigaretēm Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konfiscēto saldējumu Latvijā iecerēts izdalīt bez maksas. Kopumā konfiscētas 3,6 tonnas saldējuma.

Pieteikties uz to var pašvaldības, Db.lv informējis Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Mareks Matisons. Tā kā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jau atzinis, ka šo saldējumu iedzīvotāji pārtikā nevar izmantot, visticamāk, to varēs izmantot dzīvnieku ēdināšanai, piemēram, dzīvnieku patversmēs.

Ministrija jau uzrunājusi Zoodārzu, kas būtu gatavi ņemt daļu saldējuma lāčiem, bet, runājot par pārējiem dzīvniekiem, pastāvot risks saldējuma drošai izmantošanai, kas saistīts ar lielo salduma daudzumu produktā. Savukārt PVD nedomā, ka pastāvētu kādi ierobežojumi saldējuma lietošanai, taču tas esot katras organizācijas veterinārā ārsta kompetencē.

Patlaban neviens vēl nav pieteicies uz iespaidīgo saldējuma daudzumu, bet interesi izrāda vairākas privātpersonas, teica M.Matisons.

Saldējums tika aizturēts pagājušās nedēļas beigās, kad VID Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus Priekuļu novada Lodē uz autoceļa Valmiera-Cēsis, apturēja kravas automašīnu Mercedes Benz ar Lietuvas numura zīmēm.

Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem kravā vajadzēja atrasties saldējumam BATMAN, taču, veicot automašīnas padziļināto pārbaudi, VID darbinieki konstatēja, ka saldējums kravā atrodas tikai divās priekšējās palešu rindās un pārējo palešu augšējā daļā esošajās kastēs, savukārt pārējās kastēs bija gandrīz trīs miljoni dažādu marku kontrabandas cigarešu, no kurām 2 475 000 bija ar Krievijas akcīzes markām marķētas cigaretes Jin Ling un 478 000 - L&M bez akcīzes markām.

Par minēto faktu jau nākamajā dienā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta. 2.daļas. Minētās automašīnas šoferis - Lietuvas pilsonis - aizturēts, un Zemgales priekšpilsētas tiesa viņam piemērojusi drošības līdzekli - drošības naudas iemaksu.

Saldējuma kravā paslēptās cigaretes nodotas glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai, kurai nodots arī saldējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas