Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kots: 40% samazinājums LTV nozīmē komu

Latvijas Televīzija (LTV) neredz iespējas normāli strādāt pēc prasītā 40% finansējuma samazinājuma, un LTV ģenerāldirektors Edgars Kots norāda, ka tādā gadījumā valstij ir jāapsver, vai tai vispār ir vajadzīgas sabiedriskās raidorganizācijas.

Kots intervijā aģentūrai BNS pastāstīja, ka ir saņēmis prasību samazināt izdevumus par 40% un sniegt komentārus un priekšlikumus, kā to plānots darīt. Uz jautājumu, vai LTV tik krasu finansējuma samazinājumu vispār var īstenot, Kots atbildēja, ka tas būtu tikpat kā mākslīgi izraisīt televīzijas komu un bezsamaņu.

"Priekšlikumi, protams, nav vienas dienas laikā izstrādājami, un es izskatu jau dažādas versijas. Darba nosaukums ir "Pagrīdes televīzija". Mums nekas cits neatliks, kā paņemt savas pārvietojamās televīzijas stacijas un braukt, piemēram, uz Saeimu, lūgt viņiem atbrīvot pagrabu, kurā mēs varētu vismaz kaut ko rādīt un strādāt," norādīja Kots.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka LTV nevar saglabāt vismaz pašreizējo kvalitāti pie 40% samazinājuma.

Kots precīzi neatbildēja uz jautājumu, kāda ir galējā robeža, līdz kurai iespējams samazināt izdevumus, un norādīja, ka jau ar iepriekšējo samazinājumu LTV "knapi, knapi tika galā".

"Bet es arvien vairāk uzsveru, ka reizēm ir jābūt drosmīgiem un varbūt jāpaziņo - ja naudas nav, varbūt ir vērts valstij izlemt un secināt, ka kādas dažas funkcijas tā nevar vairs atļauties.. Ir šis krīzes piedāvājums, šī "pagrīdes televīzija" - lai galīgi nepazustu, kaut kam ir jābūt. Un varbūt tiešām ir jābūt pietiekami drosmīgiem un jāpasaka, ka pašreizējā situācijā pie šāda budžeta sadalījuma, kā tas tiek prognozēts.. valsts budžeta dalītājiem ir jāpasaka, ka ir šādas lietas, ko valsts vairs nevar atļauties. Jautājums ir, vai sabiedriskais medijs tajā ietilpst vai ne," viņš teica.

Finanšu ministrijas pieprasītais samazinājums ar 40% būtu trīs miljoni latu, turklāt arī televīzijas pašu ieņēmumi no reklāmām pirmajā ceturksnī samazinājušies par 30% līdz 40% jeb apmēram 1,2 miljoniem latu un arī nākamajā ceturksnī tas varētu būt tāds pats.

LTV plāno šos argumentus nākamnedēļ iesniegt Finanšu ministrijā, un Kots pauda cerību, ka līdzekļu samazinājums tomēr nebūs pilnīgi vienāds visām nozarēm, tomēr viņš bija skeptisks, jo tikai pirms divām nedēļām sabiedrisko raidorganizāciju vadība tikās ar ministriju, izstāstīja reālo situāciju, bet pēc neilga brīža atkal sekoja pieprasījums samazināt finanses.

Jau vēstīts, ka valdība, strādājot pie budžeta grozījumiem, uzdevusi ministrijām izstrādāt trīs izdevumu samazināšanas scenārijus - par 20%, 30% un 40%.

Ziņots arī, ka finanšu situācija sabiedriskajiem medijiem šogad ir kritiska. Piemēram, LTV apsver iespēju LTV 7. kanālu vairs neraidīt analogajā apraidē, līdz ar to lielai daļai valsts iedzīvotāju tas var nebūt pieejams. Budžeta samazinājuma dēļ LTV neatspoguļos arī valstiski svarīgus kultūras notikumus, piemēram, tautas deju festivālu "Sudmaliņas", pārtrauks Latvijas teātru un koncertu ierakstīšanu. Apdraudēta ir 2010.gada skolēnu dziesmu un deju svētku atspoguļošana, olimpisko spēļu un pasaules un Eiropas futbola spēļu licenču iegāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas